Een kijkje in Joey’s eerste dagen als Sales Adviseur

Joey (22) uit Pijnacker werkt inmiddels een aantal weken als Sales Adviseur bij VodafoneZiggo! Zijn functie in het kort: op pad om de diensten en producten van VodafoneZiggo te verkopen aan de ondernemers. Benieuwd wat hij ervan vindt? Wij ook!

Is het moeilijk om Sales Adviseur te worden en hoe heb jij de keuze gemaakt?

Dat ging eigenlijk heel makkelijk. Ik werd gek van stilzitten achter mijn bureau en ben daarom op zoek gegaan naar een buitendienst functie. Het solicitatieproces verliep prettig en duidelijk, maar de meeloop dag was voor mij een doorslaggevende factor. Een dagdeel mee kijken, de sfeer proeven en je toekomstige collega’s leren kennen is een prettige manier om je keuze uiteindelijk te maken. Ik kon direct zien dat de functie mij lag en door het enthousiasme de gezelligheid van mijn nieuwe collega’s was het voor mij ook al snel duidelijk dat het met de sfeer in het team wel goed zit.

Hoe zagen je eerste werkdagen er uit?

Als voorbereiding op de eerste werkweek heb ik een aantal trainingen gevolgd. Op je eerste dag worden ook alle systemen uitgelegd en neem je je telefoon en iPad in ontvangst, Vervolgens ben ik in de eerste week met meerdere collega’s meegelopen om zo veel mogelijk verschillende gesprekken te kunnen horen. Dit was super leerzaam en hierdoor kon ik goed mijn eigen sales pitch en verkoopgesprekken bepalen.

Wat vind jij zo leuk aan de functie?

Sowieso de afwisseling in het werk. Je gaat van het platteland naar de stad en komt daardoor veel verschillende klanten tegen. Hieruit ontstaan natuurlijk ook verschillende gesprekken. Daarnaast ben je nooit alleen, je collega’s zijn namelijk altijd in de buurt. Onderling wordt er veel gelachen en je hebt veel vrijheid.

Wat vind je van VodafoneZiggo als werkgever?

Het kantoor is op afstand, maar het team is heel hecht. Daarnaast zijn er altijd supportlijnen om je te helpen met problemen en wordt er altijd naar je geluisterd. Absoluut een prettige werkgever die ook aan jou als medewerker denkt.

Zou je de functie aanbevelen?

Als je houdt van een uitdaging en een beetje onderlinge competitie zou ik de functie zeker aanbevelen! Een echte sales functie waar je veel kunt leren, tegelijkertijd lol kunt hebben, maar waar er ook vele kansen voor je klaar liggen.

Onderdeel worden van het team van Joey? Dat kan! Check de vacature!

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00