Crowd management

Tijdens grote evenementen is crowd management van groot belang. Crowd management richt zich erop grote groepen mensen in goede banen te leiden en de orde te handhaven. Een goede crowd management voorkomt gevaarlijke situaties waarbij er te veel mensen op één plek staan.

Voordat het publieksevenement plaatsvindt, wordt er een plan gemaakt voor de crowd management. Hierbij wordt rekening gehouden met de ruimte, de voorzieningen (toiletten, horeca), het programma en het aantal bezoekers.

Tijdens het evenement wordt erop toegezien dat de crowd management op de juiste manier wordt doorgevoerd op het evenement. De crowd management op evenementen (menigte) gebeurt op verschillende manieren:

Crowd beveiliging

Op het evenement staan verschillende crowd beveiligers of evenementenbeveiligers die de orde bewaren en anticiperen op drukte en/of ongeregeldheden indien nodig.

Crowd control

Crowd control zorgt ervoor dat bezoekers in de juiste richting worden gestuurd of dat het publiek zich op een organische manier verdeelt over het evenemententerrein. Denk hierbij ook aan een logische indeling van het evenenententerrein voor voorzieningen als toiletten of grote podia.

Crowd control security

De crowd control security zorgt er tijdens het evenement voor dat de bezoekers zich op de juiste manier over het terrein verdelen en voorkomt crossflow of overcrowding. De crowd control security houdt het evenement veilig voor bezoekers.

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00