035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Kennisbank » Crowd management

Crowd management

13-03-2020 | Kennisbank

Tijdens grote evenementen is crowd management van groot belang. Crowd management richt zich erop grote groepen mensen in goede banen te leiden en de orde te handhaven. Een goede crowd management voorkomt gevaarlijke situaties waarbij er te veel mensen op één plek staan.

Voordat het publieksevenement plaatsvindt, wordt er een plan gemaakt voor de crowd management. Hierbij wordt rekening gehouden met de ruimte, de voorzieningen (toiletten, horeca), het programma en het aantal bezoekers.

Tijdens het evenement wordt erop toegezien dat de crowd management op de juiste manier wordt doorgevoerd op het evenement. De crowd management op evenementen (menigte) gebeurt op verschillende manieren:

Crowd beveiliging

Op het evenement staan verschillende crowd beveiligers of evenementenbeveiligers die de orde bewaren en anticiperen op drukte en/of ongeregeldheden indien nodig.

Crowd control

Crowd control zorgt ervoor dat bezoekers in de juiste richting worden gestuurd of dat het publiek zich op een organische manier verdeelt over het evenemententerrein. Denk hierbij ook aan een logische indeling van het evenenententerrein voor voorzieningen als toiletten of grote podia.

Crowd control security

De crowd control security zorgt er tijdens het evenement voor dat de bezoekers zich op de juiste manier over het terrein verdelen en voorkomt crossflow of overcrowding. De crowd control security houdt het evenement veilig voor bezoekers.

Recente vacatures

Medewerker winkel Den Haag

Den Haag
 KiK
Parttime
3,29 - 6,64 p/u

Ben jij op zoek naar een parttimebaan in Den Haag? Zoek dan niet verder, want Kik zoekt een medewerker voor in hun winkel voor 24-28 uur. Woon jij in (de regio van) Den Haag, lees dan snel verder of jij de nieuwe collega van Kik bent.

Bekijk vacature

BIJBAAN

Verkoper Kledingwinkel

Enschede
 KiK
Parttime, Bijbaan
3,29 - 6,64 p/u

Jij daar! Ben jij op zoek naar een parttimebaan voor je vrije momenten in de week? Woon jij in (de omgeving) van Enschede en hou jij van kleding? Lees dan snel verder en wie weet heb jij je nieuwe job gevonden!

Bekijk vacature

Winkelmedewerker

Veenendaal
 KiK
Bijbaan
3,29 - 6,64 p/u

Heb jij altijd al in een kledingwinkel willen werken? Dan is dit je kans, want Kik in Veenendaal zoekt nog een winkelmedewerker voor 10 uur in de week. Woon jij in (de regio van) Veenendaal en ben jij op koopavonden en in de weekenden/vakanties beschikbaar? Lees dan snel verder of dit jouw nieuwe bijbaan is!

Bekijk vacature

Medewerker Verkoop & Advies

Huizen
 Tegeldepot
Parttime, Fulltime
1.800,- a 2.300,-

Woon jij in Huizen en ben jij op zoek naar een fulltime baan? Dan heb ik goed nieuws voor je, want Tegeldepot in Zeewolde zoekt een nieuwe collega!

Wist je dat het filliaal van Tegeldepot in Zeewolde zeer goed bereikbaar is met het OV of met de auto.  Dat is dus geen probleem voor jou. En die reiskosten? Die krijg je vergoed! Enthousiast geworden? Lees dan snel verder.

Bekijk vacature

Verkoopmedewerker Retail

Lelystad
 KiK
Parttime, Bijbaan
3,29 - 6,64 p/u

Wil jij een wat bijverdienen en ook nog tijd overhouden om dit uit te geven? Dan hebben wij goed nieuws, want Kik zoekt een flexibele verkoopmedewerker voor 20-24 uur per week in Lelystad! Lees snel verder!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00