Doorgroeimogelijkheden

Met doorgroeimogelijkheden biedt een werkgever groeikansen aan werknemers. Een werknemer groeit dan binnen bedrijf door. Dit kan zijn van marketing medewerker (startersfunctie) naar marketing manager (leidinggevende functie). Hoe meer doorgroeimogelijkheden een werkgever biedt des te hoger de motivatie van de werknemers wordt. Men raakt namelijk enthousiast als ze kansen zien om door te groeien. Doorgroeimogelijkheden zijn erg belangrijk bij het kiezen van een baan voor werknemers.

Ga snel naar …

Motivatie voor doorgroeimogelijkheden

Gemotiveerde werknemers leveren goed werk. Voorbeelden van factoren waardoor medewerkers gemotiveerd raken zijn beloning, beslissingsruimte, macht, team verband, waardering en zekerheid. Daarom is het belangrijk dat doorgroeimogelijkheden deze onderwerpen raken.

Soorten doorgroeimogelijkheden

  • Beoordelingen: met beoordelings- en functioneringsgesprekken houden de werkgever en de werknemer in de gaten waar iemand staat. De uitkomst van deze gesprekken zorgen ervoor dat men ziet in hoeverre de werknemer in de afgelopen periode is gegroeid. Op deze manier heeft de werkgever inzicht in de werknemers die kunnen doorgroeien.
  • Feedback: feedback geven is onmisbaar. Het omvat tips om beter te functioneren binnen het team. Door opbouwende kritiek en positieve feedback te geven, groeit een werknemer.
  • Opleidingen: een belangrijk middel dat werkgevers kunnen gebruiken om werknemers te laten doorgroeien zijn opleidingen. Dit kunnen interne opleidingen, externe trainingen en studies zijn. Je opent de weg voor het doorgroeien binnen het bedrijf.

3 tips om jouw doorgroeimogelijkheden te vergroten

  1. Trends en ontwikkelingen: als je op de hoogte bent van trends en ontwikkelingen, zorg je ervoor dat je een goed kader hebt waarin je nieuwe ideeën kunt bedenken. Hierdoor kun je namelijk inspelen op trends. Daarnaast ontstaan er nieuwe functies naar aanleiding van ontwikkelingen. Je vergroot jouw mogelijkheden door hiervan op de hoogte te zijn.
  2. Blijf presteren: zorgt ervoor dat je altijd blijft presteren. Men zal jouw goede werk opmerken en op deze manier vergroot je de kans op nieuwe mogelijkheden. Ofwel: als je continue goed blijft presteren, zal dit vroeg of laat worden opgemerkt.
  3. Weet bij wie je moet zijn: in de meeste gevallen is jouw leidinggevende de persoon bij wie je moet zijn als je ambities hebt om door te groeien. Zo kun je met deze persoon in gesprek gaan over bijvoorbeeld een breder takenpakket of meer verantwoordelijkheid.

Blogs die interessant zijn voor jou

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00