Evenementenbeveiliger

Een evenementenbeveiliger zorgt ervoor dat de rust wordt bewaart op een groot publieksevenement. Op een event of evenement komen vaak vele bezoekers bij elkaar. De evenementenbeveiliger ziet erop toe dat alles in goede banen wordt geleid en er niet te veel drukte ontstaat op één plek.

Wat zijn de taken van een evenementenbeveiliger?

De taken van een evenementenbeveiliger verschillen per evenement. Ook wordt er gekeken naar de ervaring en/of opleiding van de evenementenbeveiliger. De evenementenbeveiliger heeft ten minste onderstaande taken in zijn/haar pakket:

1. Aanspreekpunt voor de bezoeker

De bezoekers van het event kunnen naar de evenementenbeveiliger gaan met vragen. De evenementenbeveiliger is duidelijk zichtbaar en herkenbaar als beveiliger. Vaak zorgt deze zichtbaarheid en het idee van het hebben van een aanspreekpunt al voor rust bij de bezoeker.

2. Anticiperen bij ongeregeldheden

Niet elk evenement verloopt soepel. Vaak zijn kleine ongeregeldheden snel opgelost. Denk hierbij aan: te veel drukte op één plek of onenigheid tussen bezoekers. Om deze situaties in de kiem te kunnen smoren, is het belangrijk dat de event beveiliging meteen ingrijpt indien nodig. De beveiliging maakt melding voor versterking of probeert het zelf op te lossen op locatie.

Wat is het salaris van de evenementenbeveiliger?

Het salaris van een evenementenbeveiliger hangt af van verschillende factoren. Er wordt gekeken naar de leeftijd van de werknemer, de ervaring die er is en of de werknemer al een passende opleiding als evenementenbeveiliger heeft gevolgd. Ook wordt rekening gehouden met de geldende CAO voor evenementenbeveiliging.

Een baan als evenementenbeveiliger

Evenementenbeveiliger worden? Je kunt hiervoor verschillende opleidingen volgen. Denk aan een diploma Evenementenbeveiliger, ABM of Security Officer. Tijdens deze opleidingen ga je ook al aan de slag op evenementen waardoor je direct ervaring opdoet als evenementenbeveiliger.

Evenementenbeveiliging vacatures

Om als evenementenbeveiliger te werken, kun je reageren op een evenementen beveiliging vacature. Als je begint als evenementenbeveiliger gaat het vaak om flexibel werk. Je wordt opgeroepen voor een evenement en afhankelijk van je beschikbaarheid word je ingepland.

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00