Evenementenbeveiliging

Om een groot publieksevenement goed te laten verlopen, is een goede evenementenbeveiliging van belang. De evenementenbeveiliging zorgt ervoor dat er niet te veel drukte ontstaat op één plek en dat er wordt ingegrepen indien nodig. Een evenementenbeveiliger streeft er tijdens het evenement naar om de rust en orde te bewaren. Daarbij is de evenementenbeveiliger een eerste aanspreekpunt voor de bezoeker vanuit de organisatie van het evenement.

Hoeveel bezoekers per beveiliger?

Het aantal bezoekers per beveiliging hangt af van verschillende factoren. Er wordt gekeken naar het soort evenement (een muziekevenement brengt meer risico’s met zich mee dan een braderie), de ruimte en inrichting van het evenement maar ook naar de taken en verantwoordelijkheden die bij de evenementenbeveiliging (of crowd management) liggen. De gemeente waar het evenement plaatsvindt en de organisatie van het evenement bepalen uiteindelijk de verdeelsleutel van het aantal bezoekers per beveiliger.

Een baan als evenementenbeveiliger

Voor een goede beveiliging van evenementen moeten er genoeg gekwalificeerde evenementenbeveiligers aanwezig zijn. Als evenementenbeveiliger werk je op uiteenlopende events en evenementen.

Voor een baan als evenementenbeveiliger kun je de opleiding evenementenbeveiliger volgen. Vaak is dit een leer- werktraject waardoor je direct relevante ervaring opdoet in de event beveiliging. Om in aanmerking te komen voor een baan in de event beveiliging is het belangrijk dat je charismatisch en zelfverzekerd bent (zowel in uitstraling als in voorkomen).

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00