035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Kennisbank » Evenementenbeveiliging

Evenementenbeveiliging

09-03-2020 | Kennisbank

Om een groot publieksevenement goed te laten verlopen, is een goede evenementenbeveiliging van belang. De evenementenbeveiliging zorgt ervoor dat er niet te veel drukte ontstaat op één plek en dat er wordt ingegrepen indien nodig. Een evenementenbeveiliger streeft er tijdens het evenement naar om de rust en orde te bewaren. Daarbij is de evenementenbeveiliger een eerste aanspreekpunt voor de bezoeker vanuit de organisatie van het evenement.

Hoeveel bezoekers per beveiliger?

Het aantal bezoekers per beveiliging hangt af van verschillende factoren. Er wordt gekeken naar het soort evenement (een muziekevenement brengt meer risico’s met zich mee dan een braderie), de ruimte en inrichting van het evenement maar ook naar de taken en verantwoordelijkheden die bij de evenementenbeveiliging (of crowd management) liggen. De gemeente waar het evenement plaatsvindt en de organisatie van het evenement bepalen uiteindelijk de verdeelsleutel van het aantal bezoekers per beveiliger.

Een baan als evenementenbeveiliger

Voor een goede beveiliging van evenementen moeten er genoeg gekwalificeerde evenementenbeveiligers aanwezig zijn. Als evenementenbeveiliger werk je op uiteenlopende events en evenementen.

Voor een baan als evenementenbeveiliger kun je de opleiding evenementenbeveiliger volgen. Vaak is dit een leer- werktraject waardoor je direct relevante ervaring opdoet in de event beveiliging. Om in aanmerking te komen voor een baan in de event beveiliging is het belangrijk dat je charismatisch en zelfverzekerd bent (zowel in uitstraling als in voorkomen).

Recente vacatures

TOP JOB

Sales adviseur zakelijke markt

Utrecht
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,- p/m

Ben jij fulltime beschikbaar, beschik jij over uitmuntende sales skills en hou je van een uitdagende baan? Dat is mooi want voor Vodafone Ziggo Zakelijk zoeken wij een sales adviseur voor de zakelijke markt rondom Utrecht!

Bekijk vacature

Verkoopmedewerker lifestyle

Spijkenisse
 KiK
Bijbaan
3,29- 6,64 p/u

Heb jij altijd al in de Retail branche willen werken en heb je ook nog tijd over in de week? Dat komt goed uit, want het filiaal van Kik in Spijkenisse zoekt een verkoopmedewerker lifestyle voor 10 uur in de week.
Lees snel verder!

Bekijk vacature

Verkoper in de retail

Zandvoort
 KiK
Bijbaan
3,29- 6,64 p/u

Het filiaal van Kik in Zandvoort zoekt een verkoper in de retail voor 10 uur per week. Word jij de nieuwe collega en heb jij alles in huis wat kik nodig heeft? Lees snel verder en kom erachter of je een match met Kik bent!

Bekijk vacature

Influencer gezocht

Hilversum
 Dutch Moving Media
Tijdelijk, Freelance, Bijbaan
Vergoeding per post

Het leukste (online) activatie bureau van Nederland zoekt Influencers om onze doelgroep, en die van onze klanten ook online te activeren….. Help us out!?

Heb jij een achterban van minimaal 5.000 volgers en weet jij hoe jij hen triggert met vette posts, kekke foto’s en story’s om over naar huis te posten? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Bekijk vacature

Winkelmedewerker Arnhem

Arnhem
 KiK
Parttime, Bijbaan
3,29- 6,64 p/u

Ben jij flexibel inzetbaar voor 16 uur per week. Woon jij ook nog eens in (de buurt van) Arnhem en heb jij een passie voor kleding? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want Kik Arnhem zoekt een nieuwe winkelmedewerker.

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00