Werken als promotiemedewerker

Een promotiemedewerker promoot een product of dienst voor een merk of bedrijf. Als promotiemedewerker deel je dan flyers en samples uit om de doelgroep van het merk enthousiast te maken. Het grotere doel is om bijvoorbeeld mensen naar een nieuwe winkel te sturen, meer verkopen in de winkel te stimuleren of een nieuw product direct op straat te laten zien. Promotiemedewerkers werken veel op beurzen, evenementen en in winkelcentra. Hij/zij weet iedereen te enthousiasmeren voor een product en zorgt ervoor dat een product of merk in de spotlights staat. Check nu de vacature voor promotiemedewerker!

Ga snel naar …

Wat zijn de werkzaamheden van promotiewerk?

Promotiewerk is een algemene term waar meerdere soorten werkzaamheden onder vallen. Als promotiemedewerker kan je allround zijn in deze werkzaamheden of een gespecialiseerde bijbaan nemen in één van deze specifieke taken.

 • Flyeren: het uitdelen van flyers en de doelgroep meer vertellen over de actie
 • Sampling: het uitdelen van proefverpakkingen aan de doelgroep om hen kennis te laten maken met het product
 • Fotomarketing: het maken van polaroid foto’s of green screen foto’s met een commerciële uiting erop
 • Instore demonstrateur: promotiemedewerkers die winkeldemonstraties geven, zoals kookdemonstraties en productdemonstraties
 • Hostess en host: werken op beurzen en evemenenten waar je leads gaat schrijven. Bekijk de vacature hostess 
 • Gastvrouw en gastheer: verwelkomen van bezoekers op evenementen en als aanspreekpunt fungeren
 • Promotie model: vertegenwoordigen van een merk of product waarbij je looks een belangrijke rol spelen
Promotiewerk sampling

Als promotiemedewerker ga je o.a. aan de slag als sampler

Wat maakt promotiewerk een leuke bijbaan?

 1. Promotiewerk is flexibel werk. Je kan bij veel promotiebureaus per week je beschikbare uren aangeven en op basis daarvan plannen zij je in op promotiecampagnes.
 2. Promotiewerk is nooit één dag hetzelfde. Je werkt namelijk voor veel verschillende merken, op wisselende locaties op nieuw bedachte promotiecampagnes. De verveling zal dan ook niet snel toestaan in deze functie.
 3. Als promotiemedewerker zie je veel van Nederland: je reist naar de locaties toe waar de promotiecampagne die dag plaatsvindt.
 4. Je volgt meerdere trainingen waarmee je je skills doorontwikkelt.
 5. Promotiewerk vergroot je netwerk. Vele promotiemedewerkers werden met hun collega’s vrienden voor het leven.

Waar voer je promotiewerk uit?

Als promotiemedewerker kan je door heel Nederland werken. Promotiewerk is vaak op centrale locaties, zoals in stadscentra en winkelcentra. Je werkt daar waar de doelgroep zich bevindt. Beurzen, evenementen en festival zijn voor promotiemedewerkers ook geen onbekend terrein.

Met wie werk je samen?

Tijdens je werkdag als promotiemedewerker werk je vaak samen met collega’s. Daarnaast leg je verantwoordelijk af aan het hoofdkantoor van het promotiebureau. Met de volgende mensen zal je samenwerken:

 • Planner: de planner zorgt ervoor dat jij ingepland wordt op promotiecampagnes.
 • Projectmanager van het merk waar je voor gaat werken: de projectmanager zorgt ervoor dat jij een briefing (en soms ook een training) krijgt over de promotiecampagne.
 • Promotiemedewerkers: samen met je collega’s realiseer je de promotiecampagne
 • De klant: de marketing manager of account manager van het merk waar je voor werkt komt soms kijken op locatie hoe de promotiecampagne verloopt.

Welke eigenschappen heb je nodig voor promotiewerk?

Als promotiemedewerker ben je de doelgroep aan het enthousiasmeren voor een product of merk. Om een goede promotiemedewerker te zijn dien je dan ook over de volgende competenties te beschikken:

 • Enthousiasme en een flinke portie spontaniteit
 • Verzorgde en open uitstraling
 • Sociaal en communicatief: je moet niet bang zijn om mensen aan te spreken
 • Overtuigingskracht

Heb je een opleiding nodig om promotiemedewerker te worden?

Je hebt geen opleiding nodig om promotiemedewerker te worden. Promotiewerk is de ideale bijbaan voor studenten die flexibel werk zoeken.

Hoe kan je promotiemedewerker worden?

Bekijk de vacatures promotiewerk bij Working RebelZ en solliciteer op de openstaande functies. Ga jij voor een allround functie promotiemedewerker of kies je voor één van de specialistische bijbanen zoals hostess of instore demonstrateur?

Lees hier hoe je een goede motivatiebrief schrijft om jouw toekomstige promotiebureau te overtuigen dat jij hun nieuwe promotiemedewerker bent.

Blogs die interessant zijn voor jou

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00