Werken als Sampler

Een sampler is een promotiemedewerker die producten aan het samplen is. Samplen is het uitdelen van proefmonsters, probeerverpakkingen of hapklare producten. Samplers worden door merken en bedrijven ingezet om hun doelgroep het product te laten ervaren, zonder dat ze hier zelf het product voor hoeven te kopen. Sampling promotiecampagnes vinden vaak plaats in stadscentra, op beurzen en evenementen. Als sampler dien je zoveel mogelijk mensen van de doelgroep het product te geven en hen meer over het product te vertellen. Een sampling campagne is één van de mogelijke werkzaamheden van een promotiemedewerker. 

Bekijk hier de actuele promotiewerk vacatures.

Ga snel naar …

Wat zijn de werkzaamheden van sampler?

Als sampler is het jouw doel dat de doelgroep op het evenement, beurs of festival de probeerverpakking in zijn bezit krijgt. Een gratis product is vaak erg populair (we blijven Nederlanders), dus jij dient er op toe te zien dat je de doelgroep actief benadert. Tijdens je werkdag als sampler heb je de volgende werkzaamheden:

 • Samples uitdelen aan de doelgroep
 • Doelgroep enthousiasmeren voor het product
 • Het uitdeelpunt van de samples bemannen en de voorraad aanvullen
 
Promotiewerk sampling

Als promotiemedewerker ga je o.a. aan de slag als sampler

 

Wat zijn de voordelen van sampling werk?

 1. Als je deze functie vervuld, werk je vaak voor diverse grote merken, zoals Coca Cola en Mars.
 2. Je wordt altijd enthousiast onthaalt door de doelgroep: gratis is niet duur!
 3. Sampling werk kan je doen wanneer het jou uitkomt. Jij geeft zelf de beschikbare uren door aan je promotiebureau en op basis daarvan plannen zij jou in.
 4. De bijbaan sampling werk is heel afwisselend. Je werk continu voor andere merken, op een andere locatie.

Waar voer je samplingcampagnes uit?

Sampling promotiecampagnes vinden plaats door heel Nederland. Vaak werk je op drukke locaties, zoals beurzen, evenementen en festivals. Samplers worden ook regelmatig ingezet in supermarkten en winkelcentra. Zie jij jezelf al samples uitdelen op de Huishoudbeurs of Mysteryland?

Met wie werk je samen?

Op een samplingcampagne werk je vaak in een team met andere promotiemedewerkers. Vooraf, tijdens en na je werkdag heb je contact met het promotiebureau voor afstemming.

Welke eigenschappen heb je nodig?

Voor deze functie is het belangrijk om de volgende eigenschappen te hebben:

 • Je kan goed met drukte omgaan
 • Vooruitzien is jouw 2e natuur
 • Enthousiasme en een flinke portie spontaniteit
 • Verzorgde en open uitstraling
 • Sociaal en communicatief
 • Overtuigingskracht

Heb je een opleiding nodig voor deze functie?

Om sampler (promotiemedewerker) te worden heb je geen opleiding nodig. Een commerciële instelling is wel van belang. Samplingwerk is een populaire bijbaan onder studenten.

Hoe kan je sampler worden?

Om aan de slag te gaan, kun je solliciteren op de vacature promotiewerk bij Working RebelZ.  Bekijk nu de vacatures voor promotiewerk en werk binnenkort als sampler.

Blogs die interessant zijn voor jou

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00