035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Kennisbank » GGZ Agoog

GGZ Agoog

14-04-2020 | Kennisbank

Foto: Shutterstock, Inc.

De GGZ-agoog is HBO-opgeleid en helpt mensen met psychiatrische problemen (denk aan stemmingsstoornissen of persoonlijkheidsstoornissen) of verslaving. De GGZ-agoog houdt zich zowel bezig met persoonlijk- als maatschappelijk herstel van de cliënt en houdt voortdurend de herstelfocus op beiden. Het uitgangspunt is ook dat het één niet zonder het ander kan. Daarmee is deze functie een schakelfunctie tussen zorg en welzijn. Er wordt gestreefd naar herstel van de cliënt, maar altijd vanuit het waarborgen van de veiligheid van de samenleving.   

Hoe ga je te werk als GGZ-agoog? 

Je wilt als GGZ-agoog eerst alle benodigde informatie verzamelen van je cliënt om een behandelplan op te stellen. Niet alleen krijg je deze informatie door gesprekken met je cliënt te voeren, ook betrek je (andere) hulpverleners en betrokkenen hierbij om een compleet beeld te krijgen. Een belangrijk onderdeel van het werken als GGZ-agoog is het betrekken van de cliënt bij de herstelbehandeling. Je stelt het herstelplan in overeenstemming met de cliënt op zodat zij zich ook al bij deze fase betrokken voelen. Hiermee stimuleer je hen een actieve rol aan te nemen wat bij zal dragen aan het herstel (zowel persoonlijk als maatschappelijk).   

Omdat het herstel ook gericht is op re-integratie in de samenleving ligt er ook een belangrijke focus op het trainen van vaardigheden die nodig zijn voor re-integratie. Denk aan sociale vaardigheden of het vergroten van het zelfvertrouwen van de client.   

Taken van een GGZ-agoog 

De GGZ-agoog stimuleert de client om de draad in de maatschappij weer op te pakken. Om weer de regie in eigen hand te nemen en te leren omgaan met de stoornis. Je kunt werken in de ambulante zorg waarbij je de mensen thuis bezoekt of in een instelling. Je werkt met verschillende groepen in de samenleving als GGZ-agoog.   

Je taken bestaan voornamelijk uit:  

  • Het voeren van gesprekken met de client (dit kunnen individuele gesprekken zijn maar ook gesprekken in groepsverband;   
  • Het voeren van gesprekken met andere betrokken hulpverleners (denk aan psychiater/maatschappelijk werker/thuiszorg of verpleegkundige);   
  • Het opstellen van een behandelplan/herstelplan;   
  • Het opvolgen van het behandelplan/herstelplan;   
  • Het registreren van de voortgang van het behandelplan.    
  • Aanwezig zijn bij team overleggen van de instelling waarvoor je werkt;   
  • Interventies in crisissituaties;   

Recente vacatures

STARTER?

Sales Medewerker Buitendienst

Bergen op Zoom
 Stream-online
Parttime, Fulltime
840,- a 1.680,- + Bonus

Voor een ambitieus en dynamisch bedrijf zoeken wij een Sales Medewerker voor de regio Bergen op Zoom! Iemand met commercieel talent, een rijbewijs én een MBO diploma.  Heb jij zin in een nieuwe uitdaging waarin je jouw sales talent kunt gebruiken?

Lees snel verder!

Bekijk vacature

TOP JOB

Telesales Agent

Hilversum
 Working RebelZ
Freelance
Bonussysteem

Blaas jij iedereen omver met jouw commercieel talent? Heb jij altijd een woordje klaar én wil jij zelf je salaris bepalen? Dan hebben we een job voor jou in Hilversum bij Working RebelZ!

Bekijk vacature

Verkoper

Utrecht
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,- p/m

VodafoneZiggo zoekt verkooptalent! Heb jij sales ervaring op zak, een flinke berg enthousiasme en liters ambitie? 40 uur per week beschikbaar?

Lees dan snel door voor de details!

Bekijk vacature

SUMMER JOB

Sales Promotor

Breda
 Dutch Moving Media
Tijdelijk, Freelance, Bijbaan
8,- a 15,- p/u

Draag jij al een beetje commerciële bagage bij je en ben je op zoek naar meer sales uitdagingen? Dan hebben wij er eentje voor je. Deze zomer sta je aan voor 3-4 dagen per week.

Lees je verder?

Bekijk vacature

Commercieel Adviseur Telecom

Roermond
 Stream-online
Detachering / Interim, Bijbaan, Fulltime
840,- a 1.680,- + Bonus

Wij zijn op zoek naar een commercieel adviseur voor de zakelijke telecommarkt. Woon jij in (de regio van) Roermond en ben jij minimaal 24 uur per week beschikbaar. Lees snel verder naar het profiel wat wij zoeken!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00