Wat doet een horeca ondernemer?

Je bent een Horeca ondernemer zodra je een eigen bedrijf hebt binnen de horeca branche. Als Horeca ondernemer ben je verantwoordelijk voor het commerciële -, operationele – en personeelsbeleid van jouw horecaonderneming. Je werkt zelf mee in je horecazaak, maar stuurt ook het personeel aan. Daarnaast ben jij degene die alle grote beslissingen neemt. De Horeca ondernemer bepaalt hoe de horecaonderneming eruit gaat zien, wat er op de menukaart komt te staan en op welke gasten je je gaat focussen. Als Horeca ondernemer heb je dus veel verantwoordelijkheden.

Welke competenties heb je nodig als Horeca ondernemer?

Een Horeca ondernemer moet beschikken over de volgende competenties:

  • Leidinggeven: als Horeca ondernemer stuur je altijd personeel aan. Dit betekent dat het belangrijk is om leiding te kunnen geven.
  • Motiveren van medewerkers: je werkt vaak mee in jouw eigen zaak. Daarom is het motiveren van medewerkers erg belangrijk. Als jij gemotiveerd bent, zijn jouw medewerkers dat ook.
  • Flexibiliteit: in de Horeca heb je te maken met onregelmatige tijden en lange dagen. Dit betekent dat je flexibel moet zijn. Daarnaast is het jouw zaak, dus kan het zo voorkomen dat je 50 tot 60 uur in de week werkt.

 Wat je moet weten voor je een Horeca ondernemer wordt

Als je een eigen onderneming begint, is het belangrijk om de 6 P’s op te stellen:

  1. Product: waar leg je de focus op? Op het eten of op de drankjes?
  2. Prijs: de prijs van producten is ook erg belangrijk. Als je €25,00 voor een hoofdgerecht betaalt, verwacht de gast er ook wat van.
  3. Plaats: op welke locatie ga je je vestigen?
  4. Promotie: hoe maak je reclame voor jouw eigen onderneming?
  5. Personeel: zorg voor personeel die weet wat ze doen.
  6. Presentatie: hoe worden de bovenstaande punten ervaren door de gasten?
6P's marketingmix

Voor Horeca ondernemers starten met hun bedrijf stellen zij de marketingmix op

Blogs die interessant zijn voor jou

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00