Wat is LinkedIn?

LinkedIn is de grootste online zakelijke netwerk website ter wereld. De site focust zich vooral op het zakelijke netwerken. Door connecties te maken met verschillende gebruikers kun je een zakelijk netwerk creëren. Er staan meer dan 10 miljoen actieve vacatures online en je vindt er mensen van alle bedrijfstakken. LinkedIn heeft meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd en ongeveer 7 miljoen daarvan zijn Nederlandse gebruikers.

Ga snel naar …

Waarom is LinkedIn belangrijk?

Omdat LinkedIn de grootste website ter wereld is op het gebied van zakelijk netwerken, is het erg belangrijk om een account te hebben. Niet alleen krijg je via LinkedIn de kans om je netwerk uit te breiden, er staan ook miljoenen vacatures op. Het gebruiken van LinkedIn is belangrijk voor zowel studenten als werknemers. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het bouwen van een netwerk.

Ook is het erg belangrijk om relevante informatie op je LinkedInprofiel te hebben. Wanneer je op sollicitatiegesprek mag komen voor een toffe studentenbaan, is de kans groot dat je wordt opgezocht op LinkedIn. Recruiters kijken naar je werkervaring en opleidingen, houd dit dus altijd goed bij!

Wat kun je allemaal met LinkedIn?

Zoals we net al hebben benoemd kun je met LinkedIn connecties maken en eventueel zoeken naar vacatures. Maar je kunt er veel meer mee dan je nu denkt. Wanneer je een connectie maakt met iemand, weet je nooit of deze persoon later nog van pas komt bij bijvoorbeeld het zoeken van een nieuwe baan.

5 LinkedIn tips

  1. Zorg voor een professionele LinkedIn foto

Je profielfoto is het eerste waar gebruikers naar kijken als ze op jouw profiel terecht komen. Zorg dus voor een duidelijke en professionele LinkedIn profielfoto.

  1. Vermeld je werkervaring en diploma’s

Het belangrijkste op je LinkedIn profiel is toch wel je werkervaring en je opleidingen. Als student is het natuurlijk logisch dat je nog niet zoveel baantjes hebt gehad. Maar op die manier kunnen recruiters wel zien dat je een studie kunt combineren met een bijbaan.

  1. Breng je vaardigheden in kaart

Zet altijd jouw vaardigheden op je profiel! Op deze manier weten werkgevers waar jouw sterke punten liggen. Het kan ook geen kwaad om van je vrienden een bevestiging (+1) te vragen. Zo komen je vaardigheden nog wat geloofwaardiger over.

  1. Wees niet bang om connecties te maken

Wanneer je iemand niet goed kent, stuur dan alsnog een connectie. Het zakelijke platform biedt jou de optie om een bericht toe te voegen aan je connectieverzoek. Hierin kun je neerzetten wat de reden is voor jouw verzoek. Als iemand nuttig is voor jouw netwerk, maak dan gewoon die connectie!

  1. Word lid van relevante groepen

LinkedIn groepen zijn een goede manier om in contact te komen met mensen die dezelfde interesses hebben. In deze groepen worden onderwerpen besproken die relevant zijn voor jouw studie of werk. Ook heb je de mogelijkheid om vragen te stellen in deze groepen. Door lid te worden van een paar relevante groepen is het heel eenvoudig om nieuwe connecties te maken.

Als je deze 5 tips opvolgt, ga je zeker de goede kant op. Maar er zijn nog veel meer handigheidjes en mogelijkheden om het optimale uit LinkedIn te halen. Je kunt hier lezen waarom je als student al het beste kan starten met het aanmaken en uitbreiden van je LinkedIn profiel.

 

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00