035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Kennisbank » Wat is mond-tot-mondreclame?

Wat is mond-tot-mondreclame?

15-03-2018 | Kennisbank

Mond-tot-mondreclame is een gratis vorm van reclame waar bedrijven niets voor hoeven te betalen. Een voorbeeld is wanneer iemand een product aanbeveelt aan een ander. Er wordt gratis reclame gemaakt op een informele manier en zonder financiële bijbedoelingen. Daarom is de geloofwaardigheid van dit soort reclame ontzettend groot: de zender is meestal een bekende van de ontvanger. Een nadeel van mond-tot-mondreclame is dat het nauwelijks meetbaar is. Daarnaast kunnen mensen ook negatieve reclame verspreiden.

Ga snel naar…

Waarom is mond-tot-mondreclame belangrijk?

Deze vorm van reclame is misschien wel de belangrijkste die een bedrijf kan hebben. Het is namelijk niet alleen gratis, maar heeft ook een extra grote geloofwaardigheid. Mensen zullen sneller een product testen als ze erover horen via een vriend dan wanneer ze er een commercial van op tv zien. Door digitalisering vindt mond-tot-mondreclame ook online plaats. Denk hierbij aan reviews van bepaalde producten online of een klacht die iemand achterlaat op de Facebookpagina van een bedrijf.

Wanneer vindt mond-tot-mondreclame plaats?

Iedereen heeft er dagelijks mee te maken. Dit heb je vaak niet zelf door, maar het gebeurt meerdere malen per dag in je omgeving. Denk bijvoorbeeld aan situaties zoals:

  • Tijdens de lunch vertel je aan collega’s dat de filet americain lekker vindt van een bepaalde supermarkt;
  • Je hebt een nieuwe jeans gekocht en vertelt aan je vriendinnen dat je dit een fijne broek vindt;
  • De film die je laatst in de bioscoop hebt gezien, beveel je aan je vrienden.

Zo zijn er nog eindeloos veel situaties waarbij er gebruik wordt gemaakt van mond-tot-mondreclame. Dit soort reclame heeft ook een negatieve zijde. Misschien vind je die filet americain wel helemaal niet lekker of is die film heel slecht. Het kan een bedrijf dus ook tegenwerken als dit negatieve mond-tot-mondreclame is.

Recente vacatures

STARTER?

Sales Medewerker Buitendienst

Bergen op Zoom
 Stream-online
Parttime, Fulltime
840,- a 1.680,- + Bonus

Voor een ambitieus en dynamisch bedrijf zoeken wij een Sales Medewerker voor de regio Bergen op Zoom! Iemand met commercieel talent, een rijbewijs én een MBO diploma.  Heb jij zin in een nieuwe uitdaging waarin je jouw sales talent kunt gebruiken?

Lees snel verder!

Bekijk vacature

TOP JOB

Telesales Agent

Hilversum
 Working RebelZ
Freelance
Bonussysteem

Blaas jij iedereen omver met jouw commercieel talent? Heb jij altijd een woordje klaar én wil jij zelf je salaris bepalen? Dan hebben we een job voor jou in Hilversum bij Working RebelZ!

Bekijk vacature

Verkoper

Utrecht
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,- p/m

VodafoneZiggo zoekt verkooptalent! Heb jij sales ervaring op zak, een flinke berg enthousiasme en liters ambitie? 40 uur per week beschikbaar?

Lees dan snel door voor de details!

Bekijk vacature

SUMMER JOB

Sales Promotor

Breda
 Dutch Moving Media
Tijdelijk, Freelance, Bijbaan
8,- a 15,- p/u

Draag jij al een beetje commerciële bagage bij je en ben je op zoek naar meer sales uitdagingen? Dan hebben wij er eentje voor je. Deze zomer sta je aan voor 3-4 dagen per week.

Lees je verder?

Bekijk vacature

Commercieel Adviseur Telecom

Roermond
 Stream-online
Detachering / Interim, Bijbaan, Fulltime
840,- a 1.680,- + Bonus

Wij zijn op zoek naar een commercieel adviseur voor de zakelijke telecommarkt. Woon jij in (de regio van) Roermond en ben jij minimaal 24 uur per week beschikbaar. Lees snel verder naar het profiel wat wij zoeken!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00