Waarom moet je een studenten bijbaan nemen?

Een student heeft vaak een baan naast de studie, dit noemen we een studenten bijbaan. Omdat je als student niet heel veel inkomen hebt, is het best normaal om naast je studie te werken. Als student kun je een bijbaan nemen die te maken heeft met je studie, maar dit hoeft niet. Het is vaak lastig om een goede baan te vinden als je nog geen diploma hebt. Vandaar dat veel studenten daarom ook een bijbaan kiezen puur om geld te verdienen. Sinds de basisbeurs is afgeschaft is het nog belangrijker om zelf je geld te verdienen, omdat je anders een enorme schuld opbouwt.

Ga snel naar …

Voorbeelden van studenten bijbanen

Er is een groot aanbod aan studenten bijbanen. Je kunt onder andere werken bij:

 • Een callcenter
 • De horeca
 • Hulp aan huis
 • Een promotiebureau
 • Festivals
 • Een winkel

Waarom je een studenten bijbaan moet nemen

Dit zijn enkele redenen waarom je een studenten bijbaan moet nemen:

 1. Veel studenten nemen een studenten bijbaan omdat ze hiermee geld verdienen. Op die manier kunnen ze naast hun studie ook nog leuke dingen doen.
 2. Een studenten bijbaan staat goed op je cv, of de bijbaan nou in de richting is van je studie of niet. Jij laat op deze manier zien aan werkgevers dat jij weet hoe je een studie moet combineren met een bijbaan.
 3. Je weet hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Zelfs wanneer je een bijbaan hebt als vakkenvuller, krijg je toch een goed beeld van een bedrijf en hoe het eraan toegaat. Je leert hoe je moet omgaan met collega’s en met je werkgever. Ook kom je bij de meeste studenten bijbanen veel in contact met mensen. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat jouw sociale skills zich ontwikkelen.
 4. Je leert hoe je moet plannen. Aangezien je als student constant te maken hebt met deadlines en tentamens, moet je je tijd goed inplannen. Wanneer je een avond moet werken voor een tentamen, ga jij automatisch je tijd beter inplannen. Je verdient geld en je leert beter voor je tentamen. Win-win!
Spaarpot studenten bijbaan

Geld verdienen met een studenten bijbaan

Waar vind je een studenten bijbaan?

Het vinden van een leuke studenten bijbaan gaat niet vanzelf. Je moet er wel wat voor doen! Het is een optie om het winkelcentrum in te gaan en een willekeurige zaak binnen te stappen. Maar je kunt ook doelgerichter te werk gaan. Dit is een hele goede manier om aan een studenten bijbaan te komen, maar je kunt op nog meer plekken zoeken:

 • Vraag rond aan vrienden, familie of kennissen of zij nog iets weten;
 • Bekijk de Social Media van verschillende bedrijven. Hier posten zij regelmatig vacatures op;
 • Schijf je gratis in bij een uitzendbureau;
 • Neem een kijkje op online vacaturebanken;
 • Of check onze blog ‘Zo vind jij jouw ideale studentenbaan‘!

Check ook Working RebelZ voor alle nieuwe vacatures!

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00