035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Kennisbank » Studentenbaan

Studentenbaan

29-06-2017 | Kennisbank

Een studentenbaan is het werk dat studenten doen naast hun studie. Dit kan een bijbaan of een parttimebaan zijn. Als student heb je niet veel te besteden, daarom hebben velen een studentenbaan. Op die manier kunnen ze toch leuke dingen doen en genieten van het studentenleven. Je kunt als student een studentenbaan nemen die te maken heeft met je opleiding, maar dit is geen must. Vaak is het moeilijk om zonder diploma een bijpassende baan te vinden. Veel studenten kiezen er daarom ook voor om tijdens hun studie een baan te nemen puur voor het geld. Wanneer zij hun studie hebben afgerond, beginnen zij met het zoeken van hun droombaan.

Voorbeelden studentenbaan

Er worden veel studentenbanen aangeboden op vacaturewebsites of bij uitzendbureaus. Daarnaast komen veel studenten aan een baan door hun netwerk (via-via). Functies waar je aan kunt denken zijn:

Verschil tussen bijbaan en parttimebaan

Veel studenten weten niet precies wat het verschil is tussen een studenten bijbaan en een parttimebaan. Studenten kunnen zowel een bijbaan hebben als een parttimebaan. Meestal hebben studenten een bijbaan. Bij een bijbaan werk je ongeveer tussen de 8 en 12 uur per week. Bij een parttimebaan ligt dit aantal ongeveer tussen de 12 en 16 uur in de week. Het ligt er uiteraard aan hoe vaak je naar school moet, maar als een student bijvoorbeeld een parttime studie volgt, dan zal degene ook meer tijd hebben voor zijn of haar parttimebaan.

Hoe vind je een studentenbaan?

Het vinden van een studentenbaan gaat niet vanzelf. Hier een paar plekken waar je kunt gaan zoeken:

  • Ga naar het centrum en kijk rond of ze ergens mensen zoeken;
  • Neem een kijkje op verschillende vacaturesites;
  • Schrijf je in bij een uitzendbureau;
  • Bekijk de social media kanalen van een bedrijf, vaak posten bedrijven nieuwe vacatures op hun social media;
  • Neem contact op met jouw netwerk! Zij kunnen jou ook verder helpen.

Ben je op zoek naar een studentenbaan? De vacaturesite Working RebelZ heeft een groot aanbod aan vacatures!

Recente vacatures

TOP JOB

Sales adviseur zakelijke markt

Utrecht
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,- p/m

Ben jij fulltime beschikbaar, beschik jij over uitmuntende sales skills en hou je van een uitdagende baan? Dat is mooi want voor Vodafone Ziggo Zakelijk zoeken wij een sales adviseur voor de zakelijke markt rondom Utrecht!

Bekijk vacature

Verkoopmedewerker lifestyle

Spijkenisse
 KiK
Bijbaan
3,29- 6,64 p/u

Heb jij altijd al in de Retail branche willen werken en heb je ook nog tijd over in de week? Dat komt goed uit, want het filiaal van Kik in Spijkenisse zoekt een verkoopmedewerker lifestyle voor 10 uur in de week.
Lees snel verder!

Bekijk vacature

Verkoper in de retail

Zandvoort
 KiK
Bijbaan
3,29- 6,64 p/u

Het filiaal van Kik in Zandvoort zoekt een verkoper in de retail voor 10 uur per week. Word jij de nieuwe collega en heb jij alles in huis wat kik nodig heeft? Lees snel verder en kom erachter of je een match met Kik bent!

Bekijk vacature

Influencer gezocht

Hilversum
 Dutch Moving Media
Tijdelijk, Freelance, Bijbaan
Vergoeding per post

Het leukste (online) activatie bureau van Nederland zoekt Influencers om onze doelgroep, en die van onze klanten ook online te activeren….. Help us out!?

Heb jij een achterban van minimaal 5.000 volgers en weet jij hoe jij hen triggert met vette posts, kekke foto’s en story’s om over naar huis te posten? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Bekijk vacature

Winkelmedewerker Arnhem

Arnhem
 KiK
Parttime, Bijbaan
3,29- 6,64 p/u

Ben jij flexibel inzetbaar voor 16 uur per week. Woon jij ook nog eens in (de buurt van) Arnhem en heb jij een passie voor kleding? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want Kik Arnhem zoekt een nieuwe winkelmedewerker.

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00