Studentenbaan

Een studentenbaan is het werk dat studenten doen naast hun studie. Dit kan een bijbaan of een parttimebaan zijn. Als student heb je niet veel te besteden, daarom hebben velen een studentenbaan. Op die manier kunnen ze toch leuke dingen doen en genieten van het studentenleven. Je kunt als student een studentenbaan nemen die te maken heeft met je opleiding, maar dit is geen must. Vaak is het moeilijk om zonder diploma een bijpassende baan te vinden. Veel studenten kiezen er daarom ook voor om tijdens hun studie een baan te nemen puur voor het geld. Wanneer zij hun studie hebben afgerond, beginnen zij met het zoeken van hun droombaan.

Voorbeelden studentenbaan

Er worden veel studentenbanen aangeboden op vacaturewebsites of bij uitzendbureaus. Daarnaast komen veel studenten aan een baan door hun netwerk (via-via). Functies waar je aan kunt denken zijn:

Verschil tussen bijbaan en parttimebaan

Veel studenten weten niet precies wat het verschil is tussen een studenten bijbaan en een parttimebaan. Studenten kunnen zowel een bijbaan hebben als een parttimebaan. Meestal hebben studenten een bijbaan. Bij een bijbaan werk je ongeveer tussen de 8 en 12 uur per week. Bij een parttimebaan ligt dit aantal ongeveer tussen de 12 en 16 uur in de week. Het ligt er uiteraard aan hoe vaak je naar school moet, maar als een student bijvoorbeeld een parttime studie volgt, dan zal degene ook meer tijd hebben voor zijn of haar parttimebaan.

Hoe vind je een studentenbaan?

Het vinden van een studentenbaan gaat niet vanzelf. Hier een paar plekken waar je kunt gaan zoeken:

  • Ga naar het centrum en kijk rond of ze ergens mensen zoeken;
  • Neem een kijkje op verschillende vacaturesites;
  • Schrijf je in bij een uitzendbureau;
  • Bekijk de social media kanalen van een bedrijf, vaak posten bedrijven nieuwe vacatures op hun social media;
  • Neem contact op met jouw netwerk! Zij kunnen jou ook verder helpen.

Ben je op zoek naar een studentenbaan? De vacaturesite Working RebelZ heeft een groot aanbod aan vacatures!

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00