035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Kennisbank » Wat is een target?

Wat is een target?

17-04-2018 | Kennisbank

Een target is een concreet doel voor korte termijn. Veel commerciële bedrijven werken met targets die bijvoorbeeld de afdeling verkoop of sales moet realiseren. Werken met targets is motiverend als het lukt om deze te behalen. Doordat werknemers met realistische targets werken, verhogen ze ook de productiviteit. Wel zit er een keerzijde aan het werken met targets: het niet behalen van targets kan leiden tot psychische vermoeidheid en in het ergste geval een burn-out.

Ga snel naar …

Wat is het verschil tussen een target en doelstelling?

De woorden target en doelstelling lijken op elkaar. Een target is een doel voor op de korte termijn. Een voorbeeld hiervan is dat je tijdens je werk minimaal 2 klanten per week moet hebben binnengehaald. Een doelstelling is een doel voor op de lange termijn. Een voorbeeld hiervan is dat het bedrijf binnen een jaar met 10% gegroeid moet zijn qua klanten. Door targets vast te stellen (op de korte termijn) kan de doelstelling op de lange termijn worden gerealiseerd.

Welke competenties komen hierbij kijken?

  • Resultaatgericht: als je bezig bent om een target te halen, betekent dit dat je resultaatgericht bezig bent. Je richt je op je doel ondanks problemen, afleidingen of tegenslagen.
  • Doorzettingsvermogen: het halen van een target gaat niet altijd gemakkelijk. Doorzettingsvermogen helpt je om het grotere doel voor ogen te houden en niet te snel bij de pakken neer te zitten.
  • Motivatie: als je gemotiveerd bent, word je aangezet tot actie. Dit is erg belangrijk als je werkt met targets. Het is makkelijk om gedemotiveerd te raken als het niet lukt, maar je geeft niet op.
  • Stressbestendig: werken met een target kan ervoor zorgen dat je stress krijgt als je het niet dreigt te halen. Daarom is het belangrijk om stressbestendig te zijn. Je blijft effectief presteren ondanks tegenslagen.

Bij welke beroepen werk je met een target?

  • Sales manager: je bent verantwoordelijk voor verkoop van producten en diensten. Je werkt veel met doelstellingen en targets. Als deze worden behaald, zit er vaak een bonussysteem aan vast.
  • Accountmanager: als accountmanager zorg je ervoor dat klanten tevreden blijven en haal je nieuwe klanten binnen. Ook hierbij wordt gewerkt met het halen van targets. Net zoals bij de functie sales manager, krijg je een bonus bij het behalen van targets.

Blogs die interessant zijn voor jou

Recente vacatures

Medewerker Customer Service

Amsterdam
 Stern Customer Services
Parttime, Fulltime
2.080,- p/m

Amsterdam wij hebben een leuke baan in de aanbieding! Zoek jij nog werk voor minimaal 24 uur per week, heb jij ervaring met klantcontact en kun je snel schakelen? 

Dealergroep Stern zoekt een Medewerker Customer Service voor hun vestiging in Amsterdam. Lees snel verder!

Bekijk vacature

Vertegenwoordiger Zakelijke Markt

Baarn
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,- p/m

Omgeving Baarn wij hebben werk! Heb jij in huis: commerciële ambitie, een beschikbaarheid van 40 uur per week én verantwoordelijkheidsgevoel? Dan hebben we misschien wel een geschikte baan voor jou: Sales Representative VodafoneZiggo!

Bekijk vacature

Telefoniste

Amsterdam
 Stern Customer Services
Parttime, Fulltime
12,- p/u

Communicatief vaardig, 24 per week beschikbaar en ervaring in klantcontact? Dan hebben we misschien een baan voor je!

Check snel of je aan het profiel voldoet!

Bekijk vacature

Accountmanager Buitendienst B2B

Veenendaal
 VodafoneZiggo
2.000,- a 2.200,- p/m

Je maakt onderdeel uit van de Community Sales Club. Hier worden ervaringen gedeeld en ideeën uitgewisseld. Zo kom jij wel aan je dagelijkse portie motivatie!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00