035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Kennisbank » Wat zijn trends?

Wat zijn trends?

15-03-2018 | Kennisbank

Trends zijn kort gezegd ontwikkelingen en hebben altijd met maatschappelijke leefomstandigheden te maken. Een trend vernieuwt iets in je leven, vult een leegte en brengt een oplossing. Vaak denkt men dat een trend ‘iets nieuws’ is, maar dit is niet altijd het geval. Trends zijn het gevolg van veranderingen in de kijk op het oude en gevestigde. Er is sprake van een trend wanneer een bepaalde benadering of opvatting veel kracht en invloed krijgt om dingen als cultuur of gewoontes te veranderen. Nieuwe behoeftes en veranderingen van normen en waarden vallen hier ook onder.

Ga snel naar …

Trendpiramide

Er zijn drie soorten trends:

  1. Microtrend: deze trend vind je terug op productniveau. Denk aan een modetrend of rage. Microtrends gaan snel vervelen en hebben een levensduur tussen de 0 en 5 jaar. Een voorbeeld hiervan is Facebook.
  2. Maxitrend: de maxitrend is in vergelijking met een microtrend beter waar te nemen. Daardoor hebben ze een levensduur tussen de 5 en 10 jaar. Maxitrends zijn makkelijk aan te passen in verschillende leefomgevingen. Een voorbeeld hiervan zijn online sociale netwerken.
  3. Megatrend: de term heeft niets te maken met de grootte van de trend, maar met sporen die ze nalaten in de maatschappij. Deze trend heeft een levensduur van 10 tot 30 jaar. Een voorbeeld hiervan de digitalisering.
Trendpiramide

Er zijn 3 soorten trends

Trendwatcher

Een Trendwatcher is iemand die ontwikkelingen en trends in de gaten houdt. Deze persoon kijkt naar wat er speelt in de samenleving en doet vanuit deze observatie voorspellingen voor komende trends. Een Trendwatcher doet dit door dagelijks alle soorten media in de gaten te houden: van websites tot kranten, van bladen tot social media. Daarnaast houden zij ook markt- en consumenten onderzoeken in de gaten. Een Trendwatcher werkt vaak samen met een Trendspotter. Een Trendspotter signaleert trends en gaat in gesprek met de consument. Deze informatie wordt doorgespeeld aan de Trendwatcher die vervolgens aan de slag gaat met het analyseren van deze informatie.

Recente vacatures

STARTER?

Sales Medewerker Buitendienst

Bergen op Zoom
 Stream-online
Parttime, Fulltime
840,- a 1.680,- + Bonus

Voor een ambitieus en dynamisch bedrijf zoeken wij een Sales Medewerker voor de regio Bergen op Zoom! Iemand met commercieel talent, een rijbewijs én een MBO diploma.  Heb jij zin in een nieuwe uitdaging waarin je jouw sales talent kunt gebruiken?

Lees snel verder!

Bekijk vacature

TOP JOB

Telesales Agent

Hilversum
 Working RebelZ
Freelance
Bonussysteem

Blaas jij iedereen omver met jouw commercieel talent? Heb jij altijd een woordje klaar én wil jij zelf je salaris bepalen? Dan hebben we een job voor jou in Hilversum bij Working RebelZ!

Bekijk vacature

Verkoper

Utrecht
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,- p/m

VodafoneZiggo zoekt verkooptalent! Heb jij sales ervaring op zak, een flinke berg enthousiasme en liters ambitie? 40 uur per week beschikbaar?

Lees dan snel door voor de details!

Bekijk vacature

SUMMER JOB

Sales Promotor

Breda
 Dutch Moving Media
Tijdelijk, Freelance, Bijbaan
8,- a 15,- p/u

Draag jij al een beetje commerciële bagage bij je en ben je op zoek naar meer sales uitdagingen? Dan hebben wij er eentje voor je. Deze zomer sta je aan voor 3-4 dagen per week.

Lees je verder?

Bekijk vacature

Commercieel Adviseur Telecom

Roermond
 Stream-online
Detachering / Interim, Bijbaan, Fulltime
840,- a 1.680,- + Bonus

Wij zijn op zoek naar een commercieel adviseur voor de zakelijke telecommarkt. Woon jij in (de regio van) Roermond en ben jij minimaal 24 uur per week beschikbaar. Lees snel verder naar het profiel wat wij zoeken!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00