Waarom is plannen belangrijk?

Plannen betekent letterlijk ‘plannen maken’. Je bekijkt van tevoren wat voor taken en doelen je hebt en aan de hand daarvan maak je een planning. Dit houdt in dat je die taken en doelen gaat uitzetten in tijd. Je deelt als het ware je dag, week of maand van tevoren in. Alle taken die je moet doen, zet je uit in tijd. Zo weet je precies wat je moet doen en hoelang je hiermee bezig bent. Op die manier verlies je niet het overzicht. Daarnaast zorgt het voor meer rust in jouw hoofd.

Ga snel naar …

Waarom plannen belangrijk is

Wanneer je geen duidelijke planning maakt, kunnen er conflicten ontstaan. Dit zijn onder andere de valkuilen van niet-plannen:

  • Je komt in tijdnood en moet dingen afraffelen;
  • Twee mensen doen per ongeluk dezelfde taak;
  • Je maakt een afspraak die je niet kunt nakomen;
  • Werk meenemen naar de volgende dag.

Hoe plan je je dag goed in?

Het maken van een planning is iets wat veel studenten lastig vinden. Brian Tracy legt in deze korte video uit, hoe je het best je dag kunt inplannen:

Brian Tracy is de CEO van zijn eigen bedrijf: Brian Tracy International. Hij heeft zeventig boeken geschreven en geeft lezingen over verschillende onderwerpen. Deze onderwerpen hebben allemaal met hetzelfde te maken: het bereiken van doelen.

Hoe toon je aan in een sollicitatie dat je kunt plannen?

Plannen is misschien wel de meest gevraagde competentie bij vacatures. Het houden van overzicht is erg belangrijk in het dynamische werkleven van nu. Dit zijn vragen die je kunt verwachten op een sollicitatiegesprek:

  • Beschrijf een situatie of taak waar je een ‘spin in het web’ was. Wat deed je om het overzicht te bewaren?
  • Hoe ga je om met problemen die zich op het laatste moment voordoen?

Zorg ervoor dat je een paar voorbeelden klaar hebt staan. Aan de hand van deze vragen kunnen werkgevers goed inschatten of jij beschikt over de competentie plannen.

Aan de slag als planner

Dat veel mensen het lastig vinden om te plannen, wilt niet zeggen dat dit voor iedereen geldt. Veel bedrijven hebben planners in dienst. Deze doen allemaal hun uiterste best om voor het bedrijf een zo goed mogelijke dag- week – of maandplanning te maken. Wil je meer weten over een functie als planner? Neem dan een kijkje bij werken als planner.

Blogs die interessant zijn voor jou

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00