035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Kennisbank » Werken als content medewerker

Werken als content medewerker

19-06-2020 | Kennisbank

De content medewerker is onderdeel van het marketingteam van een bedrijf en is (mede) verantwoordelijk voor het bedenken- en plaatsen van content op de communicatiekanalen van het bedrijf.

Wat is een content medewerker

Een content medewerker is degene die verantwoordelijk is voor de content (online en/of offline) van een bedrijf. De content medewerker zorgt ervoor dat alle communicatie inhoudelijk klopt en dat de juiste tone of voice wordt gebruikt om de doelgroep aan te spreken. Als de content medewerker haar/zijn werk goed doet dan heeft de ontvanger van de content altijd het idee dat de content in lijn ligt met het bedrijf.

Wat zijn de taken van content medewerker?

De taken van een content medewerker kunnen per bedrijf verschillen. Het hangt ervan af of de content medewerker zowel offline- als online content oppakt maar ook wat de communicatiekanalen zijn die beheerd moeten worden. Voor sommige bedrijven is de website voldoende, voor andere hoort hier ook het actief posten op social media bij of bijvoorbeeld het schrijven van nieuwsbrieven.

 • Het ontwikkelen van content voor de communicatie kanalen;
 • Beheren van de website;
 • Schrijven (en redigeren) van teksten voor online- en offline communicatie;
 • Het onderzoeken van de relevantie/achtergrond van content berichten zodat je deze in de juiste context kunt plaatsen;
 • Het analyseren van de effectiviteit van de content en hierop anticiperen indien nodig;
 • Lopende campagnes en ontwikkelingen omzetten naar relevante content;
 • Het bijhouden van/reageren op social media posts/berichten;
 • Doorvoeren van de juiste huisstijl op alle kanalen.

Is een content medewerker hetzelfde als een social media expert?

Een content medewerker is niet hetzelfde als een social media expert. Een social media expert legt de focus volledig op de social media kanalen en analyseert welke strategie resulteert in de hoogst haalbare traffic op de website/reuring voor het merk.

De content medewerker heeft vaak de social media kanalen ook in beheer, maar daarnaast ook andere communicatiekanalen. Wel wordt van de content medewerker verwacht dat hij/zij analyseert hoe de doelgroep het beste kan worden aangesproken via social media. Verdieping en analyse wordt hierin in deze rol verwacht.  

Wat voor opleiding of ervaring heb je nodig om content medewerker te worden? 

Er bestaat geen specifiek gerichte opleiding tot content medewerker maar de volgende studies kunnen goed dienen als basis:

 • Communicatie (HBO)
 • Communicatiewetenschappen (WO)
 • Journalistiek (HBO)
 • Media en Cultuur wetenschappen (WO)
 • Online Marketing (HBO) (lees hier meer over werken als online marketeer)
 • Media, Informatie en communicatie (HBO)

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden voor een content medewerker?

Als content medewerker kun je doorgroeien naar de functie van content manager. Als content manager heb je een meer leidinggevende- en sturende rol. Je geeft leiding aan het content team en stuurt één of meerdere content medewerkers aan. Daarbij hou je de helikopterview en gaat voortdurend na of alle communicatiekanalen nog goed met elkaar corresponderen. Wordt overal de juiste tone of voice gebruikt en de juiste huisstijl doorgevoerd? Zijn er verbeterpunten om de doelgroep nog beter aan te spreken? Werken de werkprocessen naar behoren binnen het team of liggen er kansen voor verbetering?

Recente vacatures

Medewerker winkel Den Haag

Den Haag
 KiK
Parttime
3,29 - 6,64 p/u

Ben jij op zoek naar een parttimebaan in Den Haag? Zoek dan niet verder, want Kik zoekt een medewerker voor in hun winkel voor 24-28 uur. Woon jij in (de regio van) Den Haag, lees dan snel verder of jij de nieuwe collega van Kik bent.

Bekijk vacature

BIJBAAN

Verkoper Kledingwinkel

Enschede
 KiK
Parttime, Bijbaan
3,29 - 6,64 p/u

Jij daar! Ben jij op zoek naar een parttimebaan voor je vrije momenten in de week? Woon jij in (de omgeving) van Enschede en hou jij van kleding? Lees dan snel verder en wie weet heb jij je nieuwe job gevonden!

Bekijk vacature

Winkelmedewerker

Veenendaal
 KiK
Bijbaan
3,29 - 6,64 p/u

Heb jij altijd al in een kledingwinkel willen werken? Dan is dit je kans, want Kik in Veenendaal zoekt nog een winkelmedewerker voor 10 uur in de week. Woon jij in (de regio van) Veenendaal en ben jij op koopavonden en in de weekenden/vakanties beschikbaar? Lees dan snel verder of dit jouw nieuwe bijbaan is!

Bekijk vacature

Medewerker Verkoop & Advies

Huizen
 Tegeldepot
Parttime, Fulltime
1.800,- a 2.300,-

Woon jij in Huizen en ben jij op zoek naar een fulltime baan? Dan heb ik goed nieuws voor je, want Tegeldepot in Zeewolde zoekt een nieuwe collega!

Wist je dat het filliaal van Tegeldepot in Zeewolde zeer goed bereikbaar is met het OV of met de auto.  Dat is dus geen probleem voor jou. En die reiskosten? Die krijg je vergoed! Enthousiast geworden? Lees dan snel verder.

Bekijk vacature

Verkoopmedewerker Retail

Lelystad
 KiK
Parttime, Bijbaan
3,29 - 6,64 p/u

Wil jij een wat bijverdienen en ook nog tijd overhouden om dit uit te geven? Dan hebben wij goed nieuws, want Kik zoekt een flexibele verkoopmedewerker voor 20-24 uur per week in Lelystad! Lees snel verder!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00