035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Kennisbank » Werken als filiaalmanager

Werken als filiaalmanager

24-03-2020 | Kennisbank, Werknemers

Als filiaalmanager geef je leiding aan één of meerdere filialen. Een winkelketen heeft vaak meerdere filialen en stelt voor elk filiaal een manager aan die de verantwoordelijkheid neemt. Een filiaalmanager leidt het filiaal volgens de richtlijnen en identiteit van het merk. Alleen zo wordt dezelfde merkbeleving gecreëerd in verschillende filialen van één keten.

Verschillende soorten filiaalmanagers

Een filiaalmanager werkt in de detailhandel. Als de vestiging in een andere branche valt, spreek je eerder over een bedrijfsleider. De taken van een filiaalmanager verschillen per vestiging en is daarbij ook afhankelijk van de grootte van de vestiging. Voorbeelden van branches binnen de detailhandel (retail branche) waar een filiaalmanager werkzaam kan zijn: modebranche, woonbranche en de levensmiddelenbranche.

Taken van een filiaalmanager in een kledingwinkel

Het werken in een kledingwinkel als filiaalmanager, brengt bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee. Om ervoor te zorgen dat een filiaal goed draait, voert de filiaalmanager in de kledingwinkel de volgende taken uit:
• Aansturen van het winkelpersoneel;
• Trainen van het winkelpersoneel;
• Inwerken van het winkelpersoneel;
• Oplossen van problemen (klachten van de klant; voorraad tekorten, winkelcriminaliteit);
• Bestellen van voorraden of het delegeren van deze taak;
• Behalen van de omzettarget;
• Maken van roosters voor het winkelpersoneel;
• Het helpen van de klant in de winkel (afhankelijk van de grootte van de winkel).

Taken van een filiaalmanager in een kledingwinkel

Om ervoor te zorgen dat alle doelstellingen voor het filiaal gehaald worden, is het belangrijk dat de filiaalmanager over de volgende competenties beschikt:
• Communicatief vaardig;
• Flexibel: anticiperen op wat er moet gebeuren. Geen dag is hetzelfde voor een filiaalmanager;
• Nauwkeurig: omdat de filiaalmanager ook verantwoordelijk is voor de omzetcijfers van dat filiaal, is het belangrijk dat hij/zij nauwkeurig kan werken;
• Stressbestendig: ook bij drukte in de winkel of problemen die zich voordoen houdt de filiaalmanager in de kledingwinkel het hoofd koel;
• Een echte teamplayer: een filiaalmanager in een kledingwinkel vindt het leuk om het personeel te motiveren en ervoor te zorgen dat de sfeer op de winkelvloer goed is.

Recente vacatures

Medewerker winkel Den Haag

Den Haag
 KiK
Parttime
3,29 - 6,64 p/u

Ben jij op zoek naar een parttimebaan in Den Haag? Zoek dan niet verder, want Kik zoekt een medewerker voor in hun winkel voor 24-28 uur. Woon jij in (de regio van) Den Haag, lees dan snel verder of jij de nieuwe collega van Kik bent.

Bekijk vacature

BIJBAAN

Verkoper Kledingwinkel

Enschede
 KiK
Parttime, Bijbaan
3,29 - 6,64 p/u

Jij daar! Ben jij op zoek naar een parttimebaan voor je vrije momenten in de week? Woon jij in (de omgeving) van Enschede en hou jij van kleding? Lees dan snel verder en wie weet heb jij je nieuwe job gevonden!

Bekijk vacature

Winkelmedewerker

Veenendaal
 KiK
Bijbaan
3,29 - 6,64 p/u

Heb jij altijd al in een kledingwinkel willen werken? Dan is dit je kans, want Kik in Veenendaal zoekt nog een winkelmedewerker voor 10 uur in de week. Woon jij in (de regio van) Veenendaal en ben jij op koopavonden en in de weekenden/vakanties beschikbaar? Lees dan snel verder of dit jouw nieuwe bijbaan is!

Bekijk vacature

Medewerker Verkoop & Advies

Huizen
 Tegeldepot
Parttime, Fulltime
1.800,- a 2.300,-

Woon jij in Huizen en ben jij op zoek naar een fulltime baan? Dan heb ik goed nieuws voor je, want Tegeldepot in Zeewolde zoekt een nieuwe collega!

Wist je dat het filliaal van Tegeldepot in Zeewolde zeer goed bereikbaar is met het OV of met de auto.  Dat is dus geen probleem voor jou. En die reiskosten? Die krijg je vergoed! Enthousiast geworden? Lees dan snel verder.

Bekijk vacature

Verkoopmedewerker Retail

Lelystad
 KiK
Parttime, Bijbaan
3,29 - 6,64 p/u

Wil jij een wat bijverdienen en ook nog tijd overhouden om dit uit te geven? Dan hebben wij goed nieuws, want Kik zoekt een flexibele verkoopmedewerker voor 20-24 uur per week in Lelystad! Lees snel verder!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00