035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Kennisbank » Werken als filiaalmanager

Werken als filiaalmanager

24-03-2020 | Kennisbank, Werknemers

Als filiaalmanager geef je leiding aan één of meerdere filialen. Een winkelketen heeft vaak meerdere filialen en stelt voor elk filiaal een manager aan die de verantwoordelijkheid neemt. Een filiaalmanager leidt het filiaal volgens de richtlijnen en identiteit van het merk. Alleen zo wordt dezelfde merkbeleving gecreëerd in verschillende filialen van één keten.

Verschillende soorten filiaalmanagers

Een filiaalmanager werkt in de detailhandel. Als de vestiging in een andere branche valt, spreek je eerder over een bedrijfsleider. De taken van een filiaalmanager verschillen per vestiging en is daarbij ook afhankelijk van de grootte van de vestiging. Voorbeelden van branches binnen de detailhandel (retail branche) waar een filiaalmanager werkzaam kan zijn: modebranche, woonbranche en de levensmiddelenbranche.

Taken van een filiaalmanager in een kledingwinkel

Het werken in een kledingwinkel als filiaalmanager, brengt bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee. Om ervoor te zorgen dat een filiaal goed draait, voert de filiaalmanager in de kledingwinkel de volgende taken uit:
• Aansturen van het winkelpersoneel;
• Trainen van het winkelpersoneel;
• Inwerken van het winkelpersoneel;
• Oplossen van problemen (klachten van de klant; voorraad tekorten, winkelcriminaliteit);
• Bestellen van voorraden of het delegeren van deze taak;
• Behalen van de omzettarget;
• Maken van roosters voor het winkelpersoneel;
• Het helpen van de klant in de winkel (afhankelijk van de grootte van de winkel).

Taken van een filiaalmanager in een kledingwinkel

Om ervoor te zorgen dat alle doelstellingen voor het filiaal gehaald worden, is het belangrijk dat de filiaalmanager over de volgende competenties beschikt:
• Communicatief vaardig;
• Flexibel: anticiperen op wat er moet gebeuren. Geen dag is hetzelfde voor een filiaalmanager;
• Nauwkeurig: omdat de filiaalmanager ook verantwoordelijk is voor de omzetcijfers van dat filiaal, is het belangrijk dat hij/zij nauwkeurig kan werken;
• Stressbestendig: ook bij drukte in de winkel of problemen die zich voordoen houdt de filiaalmanager in de kledingwinkel het hoofd koel;
• Een echte teamplayer: een filiaalmanager in een kledingwinkel vindt het leuk om het personeel te motiveren en ervoor te zorgen dat de sfeer op de winkelvloer goed is.

Recente vacatures

STARTER?

Sales Medewerker Buitendienst

Bergen op Zoom
 Stream-online
Parttime, Fulltime
840,- a 1.680,- + Bonus

Voor een ambitieus en dynamisch bedrijf zoeken wij een Sales Medewerker voor de regio Bergen op Zoom! Iemand met commercieel talent, een rijbewijs én een MBO diploma.  Heb jij zin in een nieuwe uitdaging waarin je jouw sales talent kunt gebruiken?

Lees snel verder!

Bekijk vacature

TOP JOB

Telesales Agent

Hilversum
 Working RebelZ
Freelance
Bonussysteem

Blaas jij iedereen omver met jouw commercieel talent? Heb jij altijd een woordje klaar én wil jij zelf je salaris bepalen? Dan hebben we een job voor jou in Hilversum bij Working RebelZ!

Bekijk vacature

Verkoper

Utrecht
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,- p/m

VodafoneZiggo zoekt verkooptalent! Heb jij sales ervaring op zak, een flinke berg enthousiasme en liters ambitie? 40 uur per week beschikbaar?

Lees dan snel door voor de details!

Bekijk vacature

SUMMER JOB

Sales Promotor

Breda
 Dutch Moving Media
Tijdelijk, Freelance, Bijbaan
8,- a 15,- p/u

Draag jij al een beetje commerciële bagage bij je en ben je op zoek naar meer sales uitdagingen? Dan hebben wij er eentje voor je. Deze zomer sta je aan voor 3-4 dagen per week.

Lees je verder?

Bekijk vacature

Commercieel Adviseur Telecom

Roermond
 Stream-online
Detachering / Interim, Bijbaan, Fulltime
840,- a 1.680,- + Bonus

Wij zijn op zoek naar een commercieel adviseur voor de zakelijke telecommarkt. Woon jij in (de regio van) Roermond en ben jij minimaal 24 uur per week beschikbaar. Lees snel verder naar het profiel wat wij zoeken!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00