035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Kennisbank » Werken als psychiater

Werken als psychiater

08-04-2020 | Kennisbank

Foto: Shutterstock, Inc.

Een psychiater is een arts die zich heeft gespecialiseerd in de psychiatrie. 

Als psychiater onderzoek je de oorzaak van de psychiatrische stoornissen en de problemen van je patiënten. Dit doe je door gesprekken te voeren met je patiënten en hun naasten. 

Daarnaast observeer je hun gedrag. Op basis van al je verzamelde gegevens stel je je een diagnose en stel je een behandelplan op.  

Een diagnose zou kunnen zijn: een depressie, een persoonlijkheidsstoornis, een eetstoornis etc., of een combinatie daarvan. Een behandelplan bestaat uit therapie en soms ook medicatie. Het doel van dit plan is, om het leven van de patiënt en hun naasten aangenamer te maken zodat hun kwaliteit van leven een stuk prettiger is. Vaak is een psychiatrische stoornis niet te genezen, maar er zijn wel tal van mogelijkheden waarin je bepaalde symptomen of klachten kunt verminderen. 

Waar kun je werken als een psychiater 

Je kunt als psychiater binnen verschillende instellingen werken. Denk aan een psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis (PAAZ), of een algemeen psychiatrisch ziekenhuis (APZ), maar ook bij een universitair medisch centrum, een RIAGG, een dagbehandelingskliniek of in een eigen praktijk. 

Taken psychiater in een verzorgingstehuis 

Gedragsproblemen en psychische stoornissen komen met grote regelmaat voor bij verpleeghuisbewoners. Iedereen loopt de kans op het ontwikkelen van een psychische aandoening, dat is niet gerelateerd aan leeftijd. Vroeger kwam deze doelgroep in een GGZ-instelling terecht, echter is dat tegenwoordig niet meer zo. 

Daarnaast komen mensen met psychiatrische aandoeningen op een jongere leeftijd in een verpleegtehuis. Naast de psychische problemen, neemt de zorgbehoefte ook toe, wat resulteert in een eerdere verhuizing naar een verzorgingstehuis.  

Door deze extra zorgzwaarte, wordt het werken voor het verpleeghuispersoneel ook een stuk zwaarder. Het bieden van psychiatrische consulten door een psychiater kan het werk van het personeel wat verlichten.  De psychiater praat dan met de patiënten, stelt een behandelplan op en schrijft medicatie voor. 

Recente vacatures

STARTER?

Sales Medewerker Buitendienst

Bergen op Zoom
 Stream-online
Parttime, Fulltime
840,- a 1.680,- + Bonus

Voor een ambitieus en dynamisch bedrijf zoeken wij een Sales Medewerker voor de regio Bergen op Zoom! Iemand met commercieel talent, een rijbewijs én een MBO diploma.  Heb jij zin in een nieuwe uitdaging waarin je jouw sales talent kunt gebruiken?

Lees snel verder!

Bekijk vacature

TOP JOB

Telesales Agent

Hilversum
 Working RebelZ
Freelance
Bonussysteem

Blaas jij iedereen omver met jouw commercieel talent? Heb jij altijd een woordje klaar én wil jij zelf je salaris bepalen? Dan hebben we een job voor jou in Hilversum bij Working RebelZ!

Bekijk vacature

Verkoper

Utrecht
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,- p/m

VodafoneZiggo zoekt verkooptalent! Heb jij sales ervaring op zak, een flinke berg enthousiasme en liters ambitie? 40 uur per week beschikbaar?

Lees dan snel door voor de details!

Bekijk vacature

SUMMER JOB

Sales Promotor

Breda
 Dutch Moving Media
Tijdelijk, Freelance, Bijbaan
8,- a 15,- p/u

Draag jij al een beetje commerciële bagage bij je en ben je op zoek naar meer sales uitdagingen? Dan hebben wij er eentje voor je. Deze zomer sta je aan voor 3-4 dagen per week.

Lees je verder?

Bekijk vacature

Commercieel Adviseur Telecom

Roermond
 Stream-online
Detachering / Interim, Bijbaan, Fulltime
840,- a 1.680,- + Bonus

Wij zijn op zoek naar een commercieel adviseur voor de zakelijke telecommarkt. Woon jij in (de regio van) Roermond en ben jij minimaal 24 uur per week beschikbaar. Lees snel verder naar het profiel wat wij zoeken!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00