035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Kennisbank » Werken als Sales Promotor: eenmaal andermaal, verkocht!

Werken als Sales Promotor: eenmaal andermaal, verkocht!

10-02-2020 | Kennisbank, Werknemers

Observeren, informeren, enthousiasmeren en activeren. Het leven van een sales promotor in een notendop.

Een sales promotor gaat strategisch te werk maar is altijd oprecht. Een goede sales promotor wil de klant namelijk echt helpen. En die bonus? Die is gewoon mooi meegenomen!

Wat moet een sales promotor in huis hebben? Hoe gaat een sales promotor te werk? We vertellen het je graag in deze blog.

De sales promotor. Wie is dat?

Een sales promoter staat op de winkelvloer met een duidelijk missie: zo veel mogelijk shoppers enthousiasmeren voor een bepaald product. De sales promotor kent de ins & outs van het product en steekt deze niet onder stoelen of banken. Een sales promotor is namelijk goed gebekt en proactief. Sales promotors werken vaak met een bonusregeling. Hoe beter jij het doet, hoe hoger je bonus.

Een sales promotor werkt met eigen targets maar vaak wel in teamverband waarin je elkaar helpt en motiveert.

Working RebelZ heeft veel jobs voor sales promotors. Leuk detail: wij werken uitsluitend voor mooie merken. Bonus, leuke collega’s (ook sales promotors), werken voor A-merken. Sounds good? Neem dan contact met ons op.

Taken & competenties van een sales promotor

Voor wat hoort wat. Alleen met de juiste competenties kun je de taken uitvoeren die bij de functie van sales promotor horen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Taak: een sales promotor zorgt ervoor dat hij/zij de productinformatie kan dromen. Alleen als je echt weet waar je het over hebt, kun je je mannetje staan in een verkoopgesprek. Kennis is macht!

Competentie: het is belangrijk dat de sales promotor de baan serieus neemt en in staat is zich te verdiepen in de materie van het product dat aangeprezen moet worden. Leergierig van aard dus!

Wie niet waagt, wie niet wint

Taak: een sales promotor stapt proactief op de doelgroep af en trekt direct de aandacht zodat de klant blijft luisteren naar het verhaal.

Competentie: het is belangrijk dat de sales promotor sociaal vaardig is en makkelijk in kan schatten hoe mensen in elkaar zitten en hoe het ijs het beste gebroken kan worden. Met een grapje, met een eerste usp van het product? Mensenkennis in huis en een proactieve houding zijn competenties die hierbij goed van pas komen. Een (of twee) vleugjes humor is mooi meegenomen!

Samsung producten verkopen als sales promoter

Eenmaal, andermaal……?

Taak: Een sales promotor voert een verkoopgesprek met de klant. In dit gesprek informeert de sales promotor naar de wensen van de klant. Alleen als de behoefte van de klant duidelijk is, kan het product het antwoord zijn op deze behoefte. Een sales promotor weet precies wanneer je moet luisteren en wanneer je weer de leiding moet pakken in het gesprek en het product moet pitchen.

Competentie: om een verkoopgesprek tot een goed einde te brengen is het belangrijk dat de sales promotor strategisch te werk gaat en goede communicatie skills bezit. Daarbij voelt een klant feilloos aan wanneer een sales promotor oprecht is en wanneer niet. Een sales promotor moet daarom integer en oprecht zijn. Lees hier welke verkooptechnieken van pas kunnen komen in een verkoopgesprek!

Dat smaakt naar meer

Taak: het is de bedoeling dat de sales promotor zo veel mogelijk mensen enthousiasmeert voor een product. Concreet: hoe meer orders er worden aangeslagen, hoe beter.

Competentie: het is belangrijk dat de sales promotor competitief is ingesteld. De sales promotor wil de beste zijn en het in elk gesprek beter doen. Kom maar door met die bonus!

Verkooptraining en producttraining

Om de sales promotors de kneepjes van het van te leren geeft de opdrachtgever vaak een producttraining en sales training voor de eerste werkdag.

Wil je vast een streepje voorstaan als je solliciteert als sales promotor? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om zelf een verkoop training te volgen!

Producten verkopen als sales medewerker en promotor

Sales werk aan de winkel

Bij Working RebelZ wemelt het van de vacatures voor sales promotors. Check onze sales pagina en reageer meteen! Kunnen we meteen lezen of horen hoe overtuigend jij bent!

Recente vacatures

TOP JOB

Sales adviseur zakelijke markt

Utrecht
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,- p/m

Ben jij fulltime beschikbaar, beschik jij over uitmuntende sales skills en hou je van een uitdagende baan? Dat is mooi want voor Vodafone Ziggo Zakelijk zoeken wij een sales adviseur voor de zakelijke markt rondom Utrecht!

Bekijk vacature

Verkoopmedewerker lifestyle

Spijkenisse
 KiK
Bijbaan
3,29- 6,64 p/u

Heb jij altijd al in de Retail branche willen werken en heb je ook nog tijd over in de week? Dat komt goed uit, want het filiaal van Kik in Spijkenisse zoekt een verkoopmedewerker lifestyle voor 10 uur in de week.
Lees snel verder!

Bekijk vacature

Verkoper in de retail

Zandvoort
 KiK
Bijbaan
3,29- 6,64 p/u

Het filiaal van Kik in Zandvoort zoekt een verkoper in de retail voor 10 uur per week. Word jij de nieuwe collega en heb jij alles in huis wat kik nodig heeft? Lees snel verder en kom erachter of je een match met Kik bent!

Bekijk vacature

Influencer gezocht

Hilversum
 Dutch Moving Media
Tijdelijk, Freelance, Bijbaan
Vergoeding per post

Het leukste (online) activatie bureau van Nederland zoekt Influencers om onze doelgroep, en die van onze klanten ook online te activeren….. Help us out!?

Heb jij een achterban van minimaal 5.000 volgers en weet jij hoe jij hen triggert met vette posts, kekke foto’s en story’s om over naar huis te posten? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Bekijk vacature

Winkelmedewerker Arnhem

Arnhem
 KiK
Parttime, Bijbaan
3,29- 6,64 p/u

Ben jij flexibel inzetbaar voor 16 uur per week. Woon jij ook nog eens in (de buurt van) Arnhem en heb jij een passie voor kleding? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want Kik Arnhem zoekt een nieuwe winkelmedewerker.

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00