Werken als Traffic Coördinator

Een Traffic Coördinator houdt zich veel bezig met regelen en organiseren.  Je bent bijvoorbeeld bezig met de totale planning en voortgang van de productie. Daarnaast ben je vaak de laatste persoon die materiaal in handen krijgt voor het naar de opdrachtgever gaat en leg je verantwoording af aan de directie. De functie Traffic Coördinator vind je vooral in de branches Communicatie & Marketing en Verkoop & Commercieel.

Ga snel naar …

Welke taken heeft een Traffic Coördinator?

Als Traffic Coördinator heb je een breed takenpakket. Om je een goed beeld te geven, lichten we de drie meest voorkomende werkzaamheden toe:

 • Controleren: het is aan jou de taak om de afstemming tussen de afdelingen te controleren. Weet iedereen waar we mee bezig zijn? Staan alle neuzen dezelfde kant op? Dit geldt overigens ook voor mensen die buiten het bureau meewerken. Denk bijvoorbeeld aan bureaus die zijn ingehuurd om bepaalde werkzaamheden op te pakken (waar ze in gespecialiseerd zijn).
 • Laatste check: scherp zijn is ook erg belangrijk. Een Traffic Coördinator krijgt namelijk vaak het aangeleverde materiaal voor het laatst te zien. Jij zorgt voor de dubbelcheck!
 • Budget bewaken: één van de belangrijkste taken als Traffic Coördinator is het bewaken van het budget. Aan jou de taak om te zorgen dat niemand hier overheen gaat. Het is dus ook belangrijk om vooruit te blikken en voorkomen dat het budget wordt overschreden.
Functieomschrijving traffic coordinator: netwerken

Een Traffic Coördinator netwerkt veel.

Voordelen van de functie Traffic Coördinator

 1. Spin in het web: je bent bezig met uiteenlopende werkzaamheden. Daardoor is jouw baan nooit saai!
 2. Netwerken: je vergroot je netwerk, omdat je ook vaak samenwerkt met externe bureaus.
 3. Touwtjes in handen: jij hebt de touwtjes in handen. Jij controleert de afstemming tussen afdelingen, geeft externe bureaus opdracht en hebt de laatste check over verschillende soorten materiaal!

Welke rollen heeft een Traffic Coördinator?

 • Organisator: als Traffic Coördinator moet je veel regelen en organiseren. Daarnaast heb je veel te maken met deadlines.
 • Opdrachtgever: je werkt niet alleen met collega’s intern, maar ook met externe bedrijven. Jij geeft de opdrachten en stuurt ze aan.
 • Verantwoordelijke: het budget bewaken, de laatste check doen, deadlines halen.. Je bent bewaker over verschillende werkzaamheden.

Waar werkt een Traffic Coördinator?

Zoals al eerder werd benoemd, werkt een Traffic Coördinator in de branches Communicatie & Marketing en Verkoop & Commercieel. Het kan dus zijn dat je deze functie in veel bedrijven vindt: van reclamebureaus tot communicatiebureaus tot marketingbureaus en meer!

Traffic Coördinator werkt veel samen

Een Traffic Coördinator werkt veel samen met verschillende teamleden

Met wie werkt een Traffic Coördinator samen?

Het ligt eraan bij welk bedrijf je terechtkomt, maar dit zijn voorbeelden van andere functies waarmee je vaak samenwerkt:

 • Projectmanagers: het project moet gehaald worden binnen een bepaalde periode. Ook hier weer een nauwe samenwerking over bijvoorbeeld ontwerp en randvoorwaarden.
 • Marketing managers: vaak krijg jij als laatste het materiaal in handen. Dat betekent dat je daarvoor gebriefd moet zijn door de Marketing manager.
 • Campagne managers: je bent samen verantwoordelijk voor campagnes. Je bedenkt ze, werkt ze uit en zorgt ervoor dat de campagne wordt verspreid in de buitenwereld.

Welke competenties heb je nodig als Traffic Coördinator?

 • Plannen en organiseren: omdat je veel te maken hebt met deadlines, is het belangrijk om het werk zo goed mogelijk te plannen en te organiseren. Denk hierbij aan prioriteiten stellen en effectief werken.
 • Stressbestendig: je doet de laatste check, bent veel bezig met deadlines en legt verantwoording af aan de directie. Dit kan best stressvol zijn, daarom is het belangrijk om efficiënt te werken.
 • Communiceren: je communiceert met verschillende afdelingen en bureaus die voor jouw bedrijf werken. Het is belangrijk dat je dit goed coördineert, zodat er geen verwarring ontstaat.

Welke opleidingen kun je volgen om Traffic Coördinator  te worden?

Er is geen vaste opleiding waarmee je Traffic Coördinator kunt worden. Opleidingen zoals Communicatie, Bedrijfskunde en Marketing Management bieden je genoeg kennis voor deze startersfunctie.

Soortgelijke beroepen

 

Blogs die interessant zijn voor jou

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00