035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Kennisbank » Werken in een kledingwinkel

Werken in een kledingwinkel

11-03-2020 | Kennisbank, Werknemers

Winkelmedewerkers zijn vrijwel altijd werkzaam in de retail branche, in de verkoop van goederen en diensten aan consumenten. Als winkelmedewerker in een kledingwinkel ben je onderdeel van het winkelpersoneel en zorg je ervoor dat alles in de winkel goed loopt. Om hiervoor te zorgen, voer je verschillende werkzaamheden uit als winkelmedewerker in een kledingwinkel.

Werkzaamheden in een kledingwinkel

 • Ontvangen van de shopper in de winkel;
 • Geven van kledingadvies;
 • Aanvullen van de voorraden en netjes houden van de winkel;
 • Zorgen voor een goede productpresentatie;
 • Afrekenen van de aangeschafte artikelen;
 • Verwerken van geruilde en/of geretourneerde artikelen.

Welke competenties moet je hebben om te werken in een kledingwinkel?

Om in aanmerking te komen voor een baan in een kledingwinkel moet je beschikken over de volgende competenties:

 • Klantvriendelijk en representatief;
 • Leergierig: als winkelmedewerker in een kledingwinkel wil jij elke dag beter worden in je werk;
 • Enthousiast: je vindt het leuk om de klant te enthousiasmeren voor artikelen en denkt graag mee in de juiste kledingkeuze;
 • Teamplayer: je kunt goed in een team functioneren en vindt het leuk om ervaringen en successen te delen met je collega’s.

Salaris in een kledingwinkel

Het salaris van een winkelmedewerker in een kledingzaak is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Tijdens het sollicitatiegesprek met de filiaalmanager word er gekeken naar jouw leeftijd, kwaliteiten en ervaring.

Tips voor werken in een kledingwinkel

Drie tips om je baan in een kledingwinkel tot een succes te maken!

 1. Toon interesse in de klant. De klant voelt het wanneer deze interesse oprecht is en zal jouw advies sneller serieus nemen als er oprechte interesse is.
 2. Activeer de klant voor een aankoop. Jouw baan als winkelmedewerker is ook commercieel. Als jij je werk goed doet, wordt er meer verkocht. Realiseer je dit tijdens je werk en probeer de klant na een adviesgesprek te activeren voor een aankoop als hier ruimte voor is.
 3. Zorg er altijd voor dat de winkel er netjes uitziet! Een goede presentatie is het halve werk. Als de artikelen mooi worden gepresenteerd zal de klant sneller geïnteresseerd zijn in een product.

Welke banen zijn er in een kledingwinkel

Er zijn altijd openstaande vacatures voor verkoopmedewerker in een kledingwinkel. Kijk snel bij onze kledingwinkel vacatures voor een baan in een kledingwinkel die jou op het lijf geschreven is!

Recente vacatures

STARTER?

Sales Medewerker Buitendienst

Bergen op Zoom
 Stream-online
Parttime, Fulltime
840,- a 1.680,- + Bonus

Voor een ambitieus en dynamisch bedrijf zoeken wij een Sales Medewerker voor de regio Bergen op Zoom! Iemand met commercieel talent, een rijbewijs én een MBO diploma.  Heb jij zin in een nieuwe uitdaging waarin je jouw sales talent kunt gebruiken?

Lees snel verder!

Bekijk vacature

TOP JOB

Telesales Agent

Hilversum
 Working RebelZ
Freelance
Bonussysteem

Blaas jij iedereen omver met jouw commercieel talent? Heb jij altijd een woordje klaar én wil jij zelf je salaris bepalen? Dan hebben we een job voor jou in Hilversum bij Working RebelZ!

Bekijk vacature

Verkoper

Utrecht
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,- p/m

VodafoneZiggo zoekt verkooptalent! Heb jij sales ervaring op zak, een flinke berg enthousiasme en liters ambitie? 40 uur per week beschikbaar?

Lees dan snel door voor de details!

Bekijk vacature

SUMMER JOB

Sales Promotor

Breda
 Dutch Moving Media
Tijdelijk, Freelance, Bijbaan
8,- a 15,- p/u

Draag jij al een beetje commerciële bagage bij je en ben je op zoek naar meer sales uitdagingen? Dan hebben wij er eentje voor je. Deze zomer sta je aan voor 3-4 dagen per week.

Lees je verder?

Bekijk vacature

Commercieel Adviseur Telecom

Roermond
 Stream-online
Detachering / Interim, Bijbaan, Fulltime
840,- a 1.680,- + Bonus

Wij zijn op zoek naar een commercieel adviseur voor de zakelijke telecommarkt. Woon jij in (de regio van) Roermond en ben jij minimaal 24 uur per week beschikbaar. Lees snel verder naar het profiel wat wij zoeken!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00