Werken in een kledingwinkel

Winkelmedewerkers zijn vrijwel altijd werkzaam in de retail branche, in de verkoop van goederen en diensten aan consumenten. Als winkelmedewerker in een kledingwinkel ben je onderdeel van het winkelpersoneel en zorg je ervoor dat alles in de winkel goed loopt. Om hiervoor te zorgen, voer je verschillende werkzaamheden uit als winkelmedewerker in een kledingwinkel.

Werkzaamheden in een kledingwinkel

 • Ontvangen van de shopper in de winkel;
 • Geven van kledingadvies;
 • Aanvullen van de voorraden en netjes houden van de winkel;
 • Zorgen voor een goede productpresentatie;
 • Afrekenen van de aangeschafte artikelen;
 • Verwerken van geruilde en/of geretourneerde artikelen.

Welke competenties moet je hebben om te werken in een kledingwinkel?

Om in aanmerking te komen voor een baan in een kledingwinkel moet je beschikken over de volgende competenties:

 • Klantvriendelijk en representatief;
 • Leergierig: als winkelmedewerker in een kledingwinkel wil jij elke dag beter worden in je werk;
 • Enthousiast: je vindt het leuk om de klant te enthousiasmeren voor artikelen en denkt graag mee in de juiste kledingkeuze;
 • Teamplayer: je kunt goed in een team functioneren en vindt het leuk om ervaringen en successen te delen met je collega’s.

Salaris in een kledingwinkel

Het salaris van een winkelmedewerker in een kledingzaak is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Tijdens het sollicitatiegesprek met de filiaalmanager word er gekeken naar jouw leeftijd, kwaliteiten en ervaring.

Tips voor werken in een kledingwinkel

Drie tips om je baan in een kledingwinkel tot een succes te maken!

 1. Toon interesse in de klant. De klant voelt het wanneer deze interesse oprecht is en zal jouw advies sneller serieus nemen als er oprechte interesse is.
 2. Activeer de klant voor een aankoop. Jouw baan als winkelmedewerker is ook commercieel. Als jij je werk goed doet, wordt er meer verkocht. Realiseer je dit tijdens je werk en probeer de klant na een adviesgesprek te activeren voor een aankoop als hier ruimte voor is.
 3. Zorg er altijd voor dat de winkel er netjes uitziet! Een goede presentatie is het halve werk. Als de artikelen mooi worden gepresenteerd zal de klant sneller geïnteresseerd zijn in een product.

Welke banen zijn er in een kledingwinkel

Er zijn altijd openstaande vacatures voor verkoopmedewerker in een kledingwinkel. Kijk snel bij onze kledingwinkel vacatures voor een baan in een kledingwinkel die jou op het lijf geschreven is!

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00