035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Kennisbank » ZZP’er in de zorg

ZZP’er in de zorg

24-03-2020 | Kennisbank

Je eigen richting bepalen met veel vrijheid, een ruime afwisseling van opdrachten en minder bureaucreatie. Enkel een greep van de voordelen om als ZZP’er in de zorg aan de slag te gaan.

Maar misschien nog wel het grootste voordeel voor jou als ZZP’er in de zorg is dat jij de zorg verleent op de manier die jij prefereert en niet die je opgelegd wordt door de grote organisatie waarvoor jij werkt. Je kunt je eigen tijd indelen en dus zelf bepalen hoeveel tijd je besteed aan hetgeen jij belangrijk acht. Het werken met en voor je passie dus.

Wat kun je als ZZP’er in de zorg doen?

Goed, je hebt de stap gezet. Je bent ZZP’er en je kennis en kunde ligt in de zorgbranche. Maar wat kan je allemaal precies doen als ZZP’er in de zorg? In de hele zorgbranche, net als in alle andere branches, kan je in elke vorm van zorg als ZZP’er terecht. Ouderenzorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg, forensische zorg. Overal is er plaats voor jou als ZZP’er. Bijna alle functies die je in vast dienstverband kunt doen, kun je ook als ZZP’er prima uitvoeren.

Waar kun je als ZZP’er in de zorg werken?

Als ZZP’er kun je in alle vormen van zorg werken die je als werknemer in loondienst ook kunt doen. Dit kan zijn bij grote landelijke organisaties zoals het GGZ, RIBW-instellingen en ziekenhuizen, maar ook MKB-organisaties zoals de tandarts in het dorp waar je woont.

Wat voor risico’s zijn er als ZZP’er in de zorg?

So far lijkt het perfect om als ZZP’er in de zorg te werken, maar zoals bij ieder beroep zitten ook hier nadelen aan. Denk aan aansprakelijkheid, wanneer jij tijdens het werken schade aanbrengt aan anderen of aan hun spullen, komt dit voor jouw eigen rekening. Imagoschade; als ZZP’er moet je het vooral hebben van mond-op-mond reclame. Heb je een keer de plank misgeslagen of is een opdracht niet verlopen zoals het moest? Hiermee kan jij al flinke imagoschade kan oplopen. En dan heb je natuurlijk arbeidsongeschiktheid. Gebeurt er onverhoopt iets lichamelijks of geestelijks met je, waardoor jij niet kunt werken en hierdoor dus loon misloopt. Je krijgt geen uitkering van de overheid, maar je vaste lasten lopen wel gewoon door. Gelukkig kun jij je hiervoor verzekeren, zoek dit goed uit voordat je start als ZZP’er in de zorg.

Recente vacatures

Medewerker winkel Den Haag

Den Haag
 KiK
Parttime
3,29 - 6,64 p/u

Ben jij op zoek naar een parttimebaan in Den Haag? Zoek dan niet verder, want Kik zoekt een medewerker voor in hun winkel voor 24-28 uur. Woon jij in (de regio van) Den Haag, lees dan snel verder of jij de nieuwe collega van Kik bent.

Bekijk vacature

BIJBAAN

Verkoper Kledingwinkel

Enschede
 KiK
Parttime, Bijbaan
3,29 - 6,64 p/u

Jij daar! Ben jij op zoek naar een parttimebaan voor je vrije momenten in de week? Woon jij in (de omgeving) van Enschede en hou jij van kleding? Lees dan snel verder en wie weet heb jij je nieuwe job gevonden!

Bekijk vacature

Winkelmedewerker

Veenendaal
 KiK
Bijbaan
3,29 - 6,64 p/u

Heb jij altijd al in een kledingwinkel willen werken? Dan is dit je kans, want Kik in Veenendaal zoekt nog een winkelmedewerker voor 10 uur in de week. Woon jij in (de regio van) Veenendaal en ben jij op koopavonden en in de weekenden/vakanties beschikbaar? Lees dan snel verder of dit jouw nieuwe bijbaan is!

Bekijk vacature

Medewerker Verkoop & Advies

Huizen
 Tegeldepot
Parttime, Fulltime
1.800,- a 2.300,-

Woon jij in Huizen en ben jij op zoek naar een fulltime baan? Dan heb ik goed nieuws voor je, want Tegeldepot in Zeewolde zoekt een nieuwe collega!

Wist je dat het filliaal van Tegeldepot in Zeewolde zeer goed bereikbaar is met het OV of met de auto.  Dat is dus geen probleem voor jou. En die reiskosten? Die krijg je vergoed! Enthousiast geworden? Lees dan snel verder.

Bekijk vacature

Verkoopmedewerker Retail

Lelystad
 KiK
Parttime, Bijbaan
3,29 - 6,64 p/u

Wil jij een wat bijverdienen en ook nog tijd overhouden om dit uit te geven? Dan hebben wij goed nieuws, want Kik zoekt een flexibele verkoopmedewerker voor 20-24 uur per week in Lelystad! Lees snel verder!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00