035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Kennisbank » ZZP’er in de zorg

ZZP’er in de zorg

24-03-2020 | Kennisbank

Je eigen richting bepalen met veel vrijheid, een ruime afwisseling van opdrachten en minder bureaucreatie. Enkel een greep van de voordelen om als ZZP’er in de zorg aan de slag te gaan.

Maar misschien nog wel het grootste voordeel voor jou als ZZP’er in de zorg is dat jij de zorg verleent op de manier die jij prefereert en niet die je opgelegd wordt door de grote organisatie waarvoor jij werkt. Je kunt je eigen tijd indelen en dus zelf bepalen hoeveel tijd je besteed aan hetgeen jij belangrijk acht. Het werken met en voor je passie dus.

Wat kun je als ZZP’er in de zorg doen?

Goed, je hebt de stap gezet. Je bent ZZP’er en je kennis en kunde ligt in de zorgbranche. Maar wat kan je allemaal precies doen als ZZP’er in de zorg? In de hele zorgbranche, net als in alle andere branches, kan je in elke vorm van zorg als ZZP’er terecht. Ouderenzorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg, forensische zorg. Overal is er plaats voor jou als ZZP’er. Bijna alle functies die je in vast dienstverband kunt doen, kun je ook als ZZP’er prima uitvoeren.

Waar kun je als ZZP’er in de zorg werken?

Als ZZP’er kun je in alle vormen van zorg werken die je als werknemer in loondienst ook kunt doen. Dit kan zijn bij grote landelijke organisaties zoals het GGZ, RIBW-instellingen en ziekenhuizen, maar ook MKB-organisaties zoals de tandarts in het dorp waar je woont.

Wat voor risico’s zijn er als ZZP’er in de zorg?

So far lijkt het perfect om als ZZP’er in de zorg te werken, maar zoals bij ieder beroep zitten ook hier nadelen aan. Denk aan aansprakelijkheid, wanneer jij tijdens het werken schade aanbrengt aan anderen of aan hun spullen, komt dit voor jouw eigen rekening. Imagoschade; als ZZP’er moet je het vooral hebben van mond-op-mond reclame. Heb je een keer de plank misgeslagen of is een opdracht niet verlopen zoals het moest? Hiermee kan jij al flinke imagoschade kan oplopen. En dan heb je natuurlijk arbeidsongeschiktheid. Gebeurt er onverhoopt iets lichamelijks of geestelijks met je, waardoor jij niet kunt werken en hierdoor dus loon misloopt. Je krijgt geen uitkering van de overheid, maar je vaste lasten lopen wel gewoon door. Gelukkig kun jij je hiervoor verzekeren, zoek dit goed uit voordat je start als ZZP’er in de zorg.

Recente vacatures

Medewerker Customer Service

Amsterdam
 Stern Customer Services
Parttime, Fulltime
2.080,- p/m

Amsterdam wij hebben een leuke baan in de aanbieding! Zoek jij nog werk voor minimaal 24 uur per week, heb jij ervaring met klantcontact en kun je snel schakelen? 

Dealergroep Stern zoekt een Medewerker Customer Service voor hun vestiging in Amsterdam. Lees snel verder!

Bekijk vacature

Vertegenwoordiger Zakelijke Markt

Baarn
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,- p/m

Omgeving Baarn wij hebben werk! Heb jij in huis: commerciële ambitie, een beschikbaarheid van 40 uur per week én verantwoordelijkheidsgevoel? Dan hebben we misschien wel een geschikte baan voor jou: Sales Representative VodafoneZiggo!

Bekijk vacature

Telefoniste

Amsterdam
 Stern Customer Services
Parttime, Fulltime
12,- p/u

Communicatief vaardig, 24 per week beschikbaar en ervaring in klantcontact? Dan hebben we misschien een baan voor je!

Check snel of je aan het profiel voldoet!

Bekijk vacature

Accountmanager Buitendienst B2B

Veenendaal
 VodafoneZiggo
2.000,- a 2.200,- p/m

Je maakt onderdeel uit van de Community Sales Club. Hier worden ervaringen gedeeld en ideeën uitgewisseld. Zo kom jij wel aan je dagelijkse portie motivatie!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00