035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Solliciteren » Hoe ga je om met een afwijzing?

Hoe ga je om met een afwijzing?

23-12-2020 | Solliciteren, tips

Jij hebt gesolliciteerd op je droombaan en eindelijk krijg je een reactie. Hartelijk dank voor je sollicitatie en interesse, maar helaas hebben we besloten om je sollicitatie niet voort te zetten.

Dat is natuurlijk erg balen, maar wij geven je drie tips om je afwijzing om te zetten naar een succes bij je volgende sollicitatie.

Tip 1: Het is niet persoonlijk.

Jij gaat leren van je afwijzing. Op basis van jouw motivatie en CV heeft de werkgever jou een beetje leren kennen. Hij/zij heeft besloten dat je toch niet genoeg ervaring hebt of dat er onvoldoende klik is.

Laat je hoofd niet hangen, want jouw ambitie is er natuurlijk nog steeds. Zorg ervoor dat je van deze afwijzing leert en analyseer je sollicitatie. Was je echt wel geschikt voor de functie, miste je misschien enkele eigenschappen of kon je motivatiebrief toch beter?

Tip 2: Vraag om feedback.

Neem telefonisch contact op met de werkgever. Vraag waarom jij bent afgewezen en waarom een andere kandidaat beter geschikt was. Doe dit wel nadat je emoties weer gezakt zijn. Zorg ervoor dat je rustig bent en durf door te vragen.

Het is belangrijk om niet in discussie te gaan. De beslissing is al gemaakt, dus daar is niets meer aan te veranderen. Door je netjes en professioneel op te stellen, laat je alsnog een goede indruk achter en misschien baalt de werkgever dan wel van zijn/haar keuze.

Tip 3: Je leermomenten op een rijtje.

Bovenstaande feedback zet je onder elkaar en daarmee ga je aan de slag voor de volgende sollicitatie. Je hebt jouw droombaan pas gevonden als de werkgever jou ook graag wil hebben.

Neem je leermomenten mee om je talent, skills en kwaliteiten nog beter te laten zien in je volgende sollicitatieproces.

Jouw afwijzing is de weg naar succes!

Zet ‘m op!

Recente vacatures

TOP JOB

New Business Medewerker

Hilversum
 Verdasol
Freelance, Bijbaan
12,50 tot 14,50 per uur

Word jij blij van duurzame producten? Niet bang om je verhaal te doen, sterker nog: dat vind je zelfs wel leuk? Minimaal twee keer per week beschikbaar in 't Gooi? Dan wordt dit duurzame bedrijf misschien wel blij van jou!

Bekijk vacature

Sales Promotor

Hengelo
 Dutch Moving Media
Bijbaan
8,- a 15,- p/u

Dutch Moving Media is op zoek naar nieuwe krachten. Ben je energiek, enthousiast, communicatief sterk en is promoten je op het lijf geschreven? Dan zoeken wij jou!

Bekijk vacature

Medewerker Telefonisch Klantcontact

Amsterdam
 Stern Customer Services
Parttime, Fulltime
2.080,- p/m (12,- p/u)

Kom jij uit de buurt van Amsterdam, ben jij flexibel inzetbaar en weet jij Stern te ondersteunen met jouw skills? Dan hebben wij wellicht een toffe match gevonden!

Bekijk vacature

Verkoopmedewerker buitendienst

Arnhem
 Stream-online
Parttime, Fulltime
2.030,- + een vette Bonus

Heb jij ervaring met sales of wil je hier juist ervaring in opdoen? Dan kan Stream jou daarbij helpen! Lees snel verder, we gaan je er alles over vertellen.

Bekijk vacature

Sales Medewerker Intersport

Den Haag
 Dutch Moving Media
Freelance, Bijbaan
8,- a 15,- p/u

Wij zoeken sportievelingen met sales talent! Op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin je klanten mag verleiden om een Slimme Klantenpas aan te schaffen met alleen maar voordelen? Makkelijk geld verdienen toch?

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00