035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Solliciteren » Hoe ga je om met een afwijzing?

Hoe ga je om met een afwijzing?

23-12-2020 | Solliciteren, tips

Jij hebt gesolliciteerd op je droombaan en eindelijk krijg je een reactie. Hartelijk dank voor je sollicitatie en interesse, maar helaas hebben we besloten om je sollicitatie niet voort te zetten.

Dat is natuurlijk erg balen, maar wij geven je drie tips om je afwijzing om te zetten naar een succes bij je volgende sollicitatie.

Tip 1: Het is niet persoonlijk.

Jij gaat leren van je afwijzing. Op basis van jouw motivatie en CV heeft de werkgever jou een beetje leren kennen. Hij/zij heeft besloten dat je toch niet genoeg ervaring hebt of dat er onvoldoende klik is.

Laat je hoofd niet hangen, want jouw ambitie is er natuurlijk nog steeds. Zorg ervoor dat je van deze afwijzing leert en analyseer je sollicitatie. Was je echt wel geschikt voor de functie, miste je misschien enkele eigenschappen of kon je motivatiebrief toch beter?

Tip 2: Vraag om feedback.

Neem telefonisch contact op met de werkgever. Vraag waarom jij bent afgewezen en waarom een andere kandidaat beter geschikt was. Doe dit wel nadat je emoties weer gezakt zijn. Zorg ervoor dat je rustig bent en durf door te vragen.

Het is belangrijk om niet in discussie te gaan. De beslissing is al gemaakt, dus daar is niets meer aan te veranderen. Door je netjes en professioneel op te stellen, laat je alsnog een goede indruk achter en misschien baalt de werkgever dan wel van zijn/haar keuze.

Tip 3: Je leermomenten op een rijtje.

Bovenstaande feedback zet je onder elkaar en daarmee ga je aan de slag voor de volgende sollicitatie. Je hebt jouw droombaan pas gevonden als de werkgever jou ook graag wil hebben.

Neem je leermomenten mee om je talent, skills en kwaliteiten nog beter te laten zien in je volgende sollicitatieproces.

Jouw afwijzing is de weg naar succes!

Zet ‘m op!

Recente vacatures

TOP JOB

Commercieel Medewerker in de buitendienst

Huizen
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.200,- p/m

VodafoneZiggo krijgt geen genoeg van al die leuke, spontane collega’s. Daarom zijn ze op zoek naar meer! Ben jij ook zo lekker spontaan, enthousiast en houd je wel van een praatje? Dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk vacature

NIEUW

Vertegenwoordiger Buitendienst

Rotterdam
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,- p/m

VodafoneZiggo heeft zulke leuke collega’s, maar is bezig met uitbreiding! Ben jij ook energiek, lekker spontaan en houd je af een toe van een grapje? Dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk vacature

TOP JOB

Medewerker Klantenservice

Amsterdam
 Stern Customer Services
Parttime, Fulltime
12,- p/u

Vind jij het leuk om met mensen in contact te zijn, heb je een vlotte babbel en is advies geven écht jouw ding? Kom dan werken bij Stern! Lees snel verder.

Bekijk vacature

TOP JOB

Verkoopadviseur Ziggo Zakelijk

Tilburg
 Stream-online
Parttime, Fulltime
2.030,- + Bonus

Heb jij een vlotte babbel, leuke glimlach en je hartje klopt voor verkopen? Dan is dit DE baan voor jou, lees snel verder!

Bekijk vacature

Accountmanager telecom Door to Door

Breda
 Stream-online
Parttime, Fulltime
2.030,- + Bonus

Jij hebt veel praatjes en kan producten verkopen als de beste! Ben jij dit? Dan hebben we een superleuke baan voor jou! Lees snel verder voordat het te laat is!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00