Hoe maak je je CV opvallend? 12 tips

Hierbij geven wij jou 12 tips om jouw CV te laten opvallen tussen al die andere CV’s.

 1. Denk vanuit de werkgever. Welke informatie vindt je werkgever relevant om te weten. Bekijk je CV bij elke sollicitatie opnieuw.
 2. Welke indruk wil je achter laten bij je werkgever na het lezen van jouw CV. Pas hierop de inhoud van je CV aan.
 3. Bepaal je design. Je kunt hier dure programma’s voor gebruiken of een gratis template van WORD downloaden. Wat je ook kiest maakt niet uit, als het maar overzichtelijk en goed leesbaar blijft.
 4. Begin altijd met je persoonsgegevens bovenaan. Je kunt ook een foto toevoegen, maar dit hoeft niet. Kies je hier wel voor, zorg er dan voor dat het een professionele foto is.
 5. Introduceer jezelf in het kort. Schrijf een korte omschrijving van jezelf, welke je ervaring al hebt opgedaan en waar je naar toe wilt groeien.
 6. Je opleiding. Begin met je recentste studie bovenaan. Geef de periode aan wanneer je gestart ben en wanneer je deze hebt voltooid. Vervolgens schrijf je dan de naam van je studie/opleiding en daaronder bij welke school of instelling je deze hebt gevolgd. Je kunt ook high lights toevoegen om relevante vakken of cijfers te laten zien.
 7. Je werkervaring is meestal het belangrijkste onderdeel van je CV. Net als bij je opleiding begin je eerst met de periode, daarna je functietitel en daaronder het bedrijf waar je gewerkt hebt. In bulletpoints schrijf je uit welke verantwoordelijkheden je had en welke relevante taken je uitvoerde. Dit geldt ook voor je stage-ervaringen.
 8. Ook de activiteiten die je naast je studie hebt gedaan, zijn belangrijk om te vermelden op je CV. Denk aan een studentenvereniging of een talencursus.  Zo weet een werkgever waar je interesses liggen en wat je hebt gedaan voor je eigen ontwikkeling.
 9. Een krachtig onderdeel van je CV zijn je vaardigheden en je competenties. Laat zien waar je goed in bent, welke talen je spreekt en waar je al veel ervaring in hebt.
 10. Sluit af met een persoonlijk onderdeel. Wat doe jij in je vrije tijd en wat vind je leuk om te doen? Uiteindelijk kiezen ze jou als persoon!
 11. Alles wat op je CV staat moet relevant en van toegevoegde waarde zijn!
 12. Verstuur je CV altijd in een Pdf-bestand. Zo blijft je opmaak altijd overzichtelijk en netjes, maar het straalt ook professionaliteit uit.

Veel succes!!

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00