035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Solliciteren » Hoe maak je je CV opvallend? 12 tips

Hoe maak je je CV opvallend? 12 tips

23-09-2020 | Solliciteren, Werknemers

Hierbij geven wij jou 12 tips om jouw CV te laten opvallen tussen al die andere CV’s.

 1. Denk vanuit de werkgever. Welke informatie vindt je werkgever relevant om te weten. Bekijk je CV bij elke sollicitatie opnieuw.
 2. Welke indruk wil je achter laten bij je werkgever na het lezen van jouw CV. Pas hierop de inhoud van je CV aan.
 3. Bepaal je design. Je kunt hier dure programma’s voor gebruiken of een gratis template van WORD downloaden. Wat je ook kiest maakt niet uit, als het maar overzichtelijk en goed leesbaar blijft.
 4. Begin altijd met je persoonsgegevens bovenaan. Je kunt ook een foto toevoegen, maar dit hoeft niet. Kies je hier wel voor, zorg er dan voor dat het een professionele foto is.
 5. Introduceer jezelf in het kort. Schrijf een korte omschrijving van jezelf, welke je ervaring al hebt opgedaan en waar je naar toe wilt groeien.
 6. Je opleiding. Begin met je recentste studie bovenaan. Geef de periode aan wanneer je gestart ben en wanneer je deze hebt voltooid. Vervolgens schrijf je dan de naam van je studie/opleiding en daaronder bij welke school of instelling je deze hebt gevolgd. Je kunt ook high lights toevoegen om relevante vakken of cijfers te laten zien.
 7. Je werkervaring is meestal het belangrijkste onderdeel van je CV. Net als bij je opleiding begin je eerst met de periode, daarna je functietitel en daaronder het bedrijf waar je gewerkt hebt. In bulletpoints schrijf je uit welke verantwoordelijkheden je had en welke relevante taken je uitvoerde. Dit geldt ook voor je stage-ervaringen.
 8. Ook de activiteiten die je naast je studie hebt gedaan, zijn belangrijk om te vermelden op je CV. Denk aan een studentenvereniging of een talencursus.  Zo weet een werkgever waar je interesses liggen en wat je hebt gedaan voor je eigen ontwikkeling.
 9. Een krachtig onderdeel van je CV zijn je vaardigheden en je competenties. Laat zien waar je goed in bent, welke talen je spreekt en waar je al veel ervaring in hebt.
 10. Sluit af met een persoonlijk onderdeel. Wat doe jij in je vrije tijd en wat vind je leuk om te doen? Uiteindelijk kiezen ze jou als persoon!
 11. Alles wat op je CV staat moet relevant en van toegevoegde waarde zijn!
 12. Verstuur je CV altijd in een Pdf-bestand. Zo blijft je opmaak altijd overzichtelijk en netjes, maar het straalt ook professionaliteit uit.

Veel succes!!

Recente vacatures

Klantenservice Medewerker Stern

Amsterdam
 Stern Customer Services
Parttime, Fulltime
12,- p/u

Woon je in de omgeving van Amsterdam en wil je ook werken in Amsterdam? Heb je al enige ervaring in de klantenservice en is communicatie key bij jou?  Lees dan snel voor meer informatie en klik op de button onderaan de pagina om direct te solliciteren.

Bekijk vacature

BIJBAAN

Promotiemedewerker in Amersfoort

Amersfoort
 Dutch Moving Media
Bijbaan
8,- a 15,- p/u

Hee vrolijkerd! Met die lach van oor tot oor en dat sterke verhaal dat jij altijd paraat hebt. Zoek je nog een baan? Zo een met een prima salaris en dat je kunt werken wanneer je wilt. We’ve got it!

Bekijk vacature

Commerciële klantenservice medewerker

Amsterdam
 Stern Customer Services
Parttime, Fulltime
12,- p/u

Stern Dealergroep zoekt een Klantenservice medewerker die commercieel is ingesteld! Ben jij enthousiast, klantvriendelijk en ambitieus? Heb je zin in een nieuwe uitdaging in de hoofdstad van Nederland? Lees snel verder voor meer informatie!

Bekijk vacature

Gezocht merchandiser in Breda!

Breda
 Dutch Moving Media
Freelance, Bijbaan
8,- a 15,- p/u

Woon je in Breda? Houd je van verantwoordelijkheid? En heb je ervaring in de retail branche? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bekijk vacature

Commercieel medewerker telecom

Sittard
 Stream-online
Parttime, Fulltime
basissalaris + bonus

Ben je proactief en hou je wel van een babbeltje? Kun je als de beste mensen overhalen en heb je commerciële skills? Dan ben je hier op de juiste plek, welkom!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00