Hoe verstuur je je sollicitatie?

Met deze 7 tips kom jij verder met je sollicitatiemail dan alleen “zie bijlage’.

Tip 1:
Gebruik een emailadres waar je representatief mee voor de dag komt. Denk aan je eigen voor en achternaam. Dan weet de ontvanger gelijk hoe je heet en dat is gemakkelijk te onthouden.

Tip 2:
Geef je bijlages de juiste naam. Dus wat het document is, gevolgd door je naam en de functie waarvoor je solliciteert.

Tip 3:
Voordat je aan de mail begint, voeg je eerst de bijlagen toe. Zo vergeet je nooit de bijlagen mee te sturen. Denk eraan om de bijlage als een PDF-bestand te uploaden!

Tip 4:
Maak een pitch van je email. Waarschijnlijk heb je al een motivatiebrief geschreven en toegevoegd, maar je moet de lezer ook pakken zodra jouw email wordt geopend. Een eerste indruk maak je maar eenmaal!

Tip 5:
Check alles voordat je het verstuurt. Heb je de juiste bijlagen toegevoegd?  Is je email persoonlijk en overtuigend genoeg? En word je er zelf enthousiast van?

Tip 6:
Denk goed na over je onderwerp regel. Originaliteit is belangrijker dan functionaliteit. Het is belangrijk om direct op te vallen, maar ook om duidelijk te maken waar je email over gaat.

Tip 7:
Vul het e-mailadres van de ontvanger in. Dit doe je als allerlaatste, zodat je niet per ongeluk de email kan versturen voordat deze klaar en gecontroleerd is.

Veel succes met solliciteren!

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00