5 tips om NIET ziek te worden: word de ideale werknemer bij je studenten bijbaan

De griep slaat deze herfst al flink om zich heen. Tijd om jezelf te wapenen tegen alle hoestende huisgenoten, niezende treinreizigers en koortsige collega’s. Jij hebt namelijk geen zin (en tijd!) om ziek te worden. Lijkt ziek zijn een chill idee op maandagochtend want dan heb je nog een dag langer weekend / kan je die netflix serie af kijken / nog even langer slapen, is de werkelijkheid een stuk ellendiger. Je mist die ene essentiële les met alle tentamenonderwerpen, je moet je afmelden voor je studenten bijbaan en je voelt je beroerd. Uitzendbureau Working RebelZ heeft 5 tips voor jou om de griep te voorkomen. Boost je weerstand en jij bent de ideale werknemer voor jouw studentenbaan.

Hoe jij jouw weerstand gaat boosten:

Tip 1: Sharing is not caring

Hoe aardig het ook is om je flesje water in de collegezaal te delen met je vriendin, in dit geval kan je dat beter afleren. Deel ook geen bestek, glazen en pennen met elkaar. Hoeveel mensen ken jij die een pen in hun mond steken en later aan iemand uitlenen? Op jouw studentenwerk werken waarschijnlijk meerdere mensen die zich niet zo lekker voelen, maar toch doorwerken. Bescherm dus ook jouw weerstand als je aan het werkt bent bij je studentenbaan. (zie tip 5)

Tip 2: Citroen is bacteriedodend

Citroenen zijn een boost voor het immuunsysteem. Ze bevatten veel vitamine C en hebben een bacteriedodende werking. Als jij één keer per dag bij het ontbijt een kop heet water met een halve uitgeknepen citroen drinkt kan jouw lichaam er weer tegenaan. Daarnaast stimuleert citroensap de spijsvertering en de vetverbranding. Ben je helaas al ziek geworden? Om vlug weer aan de slag te gaan bij jouw studenten bijbaan kan je meerdere koppen citroenthee drinken. Binnen 2 dagen ben jij er weer helemaal bovenop en kan je rocken bij jouw studentenbaan.

Geschrokken van de zure smaak en wil je overstappen op een theezakje met citroen smaak? Een theezakje heeft helaas niet dezelfde werking. Als je de uitgeknepen citroen te zuur vindt kan je het zoeter maken met honing.

Tip 3: Sport minimaal 1-3 x per week

Door te sporten verbeter je je immuunsysteem. Eén tot drie keer per week maximaal 90 minuten sporten geeft je lichaam een goede boost. Werk jij veel bij jouw studenten bijbaan en is sporten daardoor één van de eerste dingen die je laat vallen? Het is verstandig om minimaal één keer per week te blijven sporten. Als je toch echt niet die tijd kan vrijmaken, dan hebben we wat licht aan de horizon voor je. Fiets je elke dag minimaal 30 minuten naar je studentenwerk of wandel je stevig door? Dan ben je ook safe.

Tip 4: Slaap voldoende

Slaapgebrek verzwakt je immuunsysteem. Een recente studie wees uit dat mensen die minder 6 uur per nacht slapen (of meer dan 9!) meer kans hebben op ziek worden. Mocht je je al een beetje grieperig voelen dan is slaap het herstelmoment. Je herstelt dan sneller dan als je wakker bent. Een korte nacht maken (na een mooie avond in de kroeg) waarna je vroeg op moet voor je studenten bijbaan kan je dus duur komen te staan.

Tip 5: Desinfecteer je handen

In ziekenhuizen heeft al het personeel (van chirurg tot verpleegster) één ding met elkaar gemeen. Na elke patiënt desinfecteren zij hun handen. Met je handen raak je veel meer aan dan waar je zelf bewust van bent en neem je daardoor bacteriën mee. Op alles zitten namelijk bacteriën. Nu willen we je geen smetvrees aanpraten, maar je handen desinfecteren in een periode waarin meer bacteriën zijn is niet onhandig. Desinfecteer je handen na het toilet, voor het eten, na het niezen, na het gebruik van je toetsenbord en na het geven van een hand. Is jouw studentenwerk in de horeca? Dan is het handig om één keer in het kwartier je handen even te desinfecteren. Zo weet je zeker dat je geen eten besmet.

Jouw studenten bijbaan griep-safe

Verzeker jezelf van voldoende werktijd bij je studenten bijbaan door niet ziek te worden. Als jij jouw power immuunsysteem opgebouwd hebt met deze 5 tips dan kan je misschien zelfs wel de uren van een zieke collega bij je studentenbaan opvangen. Zoek je nog studentenwerk? Bekijk hier alle actuele studenten vacatures van Working RebelZ.

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00