035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » tips » Meest gemaakte fouten in C.V.

Meest gemaakte fouten in C.V.

23-11-2017 | tips, Werknemers

Solliciteren is hartstikke spannend. Je wilt een goede sollicitatie neerzetten met een ijzersterk C.V.. Helaas zit een foutje in een klein hoekje. Vacaturewebsite Working RebelZ stelde speciaal voor jou de top 5 meest gemaakte fouten op je C.V. Dan hoeft jouw sollicitatie voor je studenten bijbaan geen enkele hobbel te ondervinden.

  1. Spellingsfouten en typfouten

Deze meest gemaakte fout staat op nr. 1 omdat deze het grootste effect kunnen hebben op jouw sollicitatie bij je studentenbaan. Hierdoor kan je sollicitatie zomaar op de ´nee´ stapel belanden. Hartstikke zonde! In alle haast en enthousiasme, je wilt namelijk super graag die studenten bijbaan, update je je C.V. en vergeet je de spellingchecker eroverheen te halen. Laat dus altijd je C.V. checken door een spellingsfreak (zeker als je weet dat dit een zwak punt van je is). Een tweede lezer haalt ook rare zinnen eruit die in jouw hoofd zo simpel klonken.

  1. Onprofessioneel e-mailadres

Het emailadres schatje_93@hotmail.com staat niet erg professioneel. Je gaat dan ook niet serieus genomen worden. Voor elke baan gaat deze regel op. Voor een studenten bijbaan, een stage en voor een fulltime startersfunctie. Maak een professionele zakelijke indruk en maak een emailadres aan. Denk aan voornaam.achternaam@gmail.com . of voorletterachternaam@gmail.com .

Gmail wordt daarnaast door recruiters van studentenwerk vaak serieuzer genomen dan hotmail.

  1. Geen foto of een afgeknipte foto

Jouw C.V. presenteert wie jij bent. Het gezegde: ‘een foto zegt meer dan 1.000 woorden’ gaat voor jouw C.V. dan hier dan ook zeker op. Oftewel: zorg voor een representatieve foto in een neutrale omgeving. Kies niet voor een afgeknipte foto waar nog de arm van iemand anders te zien is. Een foto waar je met een biertje op het terras zit wordt ook niet gewaardeerd. Wil jij serieus genomen worden voor die studentenbaan? Trek een overhemd aan, blazer of een nette trui en kies voor een neutrale achtergrond.

  1. Werkervaring staat verkeerd gesorteerd

Je werkervaring dien je zo te presenteren dat je meest recente studentenbaan bovenaan staat. Dit geldt ook voor je studies. De meest recente studenten bijbaan is het relevants. Die krantenwijk die je had toen je veertien was is minder belangrijk.

  1. Te veel informatie vermelden

Je wilt graag zoveel mogelijk over jezelf vertellen, maar het kan ook teveel zijn. Zorg ervoor dat je C.V. de broodkruimels zijn naar een contactmoment met jou. Je wilt dat ze jou namelijk gaan bellen om uit te nodigen voor een eerste gesprek. Vertel niet uitvoerig hoe je als caissière bij de AH boodschappen één voor één scande, maar kort en bondig dat je aanspreekpunt voor klanten was en de afhandeling verzorgde.

Met deze 5 tips heb jij een ijzersterk C.V. Laat die studenten bijbaan nu maar komen! Jij bent er klaar voor.  Benieuwd hoe je een motivatie korting en bondig schrijft? Klik hier voor onze blog met schrijftips voor je motivatie.

Recente vacatures

Klantenservice Medewerker

Amsterdam-Zuidoost
 Stern Customer Services
2.080,- p/m

Houd je van bellen? Ja? Met mensen in contact zijn? Ook leuk? Geld verdienen? Check?!
Nou dan hebben we vast en zeker een match!

Bekijk vacature

Projectmanager Grafisch Vormgeving

Hilversum
 LEDimpact
Fulltime
2.300,- a 2.500,- p/m

In het gezellige Hilversum, wordt er gezocht naar een grafisch projectmanager. Ben jij nou creatief, houd je van uitdaging en vind jij organiseren helemaal het einde? Heb je ook nog eens grafische vormgeving skills? Dan is dit de perfecte baan voor jou!

Bekijk vacature

TOP JOB

Kwaliteitsmanager Brand Activation

Hilversum
 Dutch Moving Media
Fulltime
2.300,- tot 2.800,-

Ga jij voor het beste resultaat, ben jij creatief en heb jij oog voor details, dan hebben wij misschien wel een match! Lees snel verder voor alle ins en outs over de functie van kwaliteitsmanager en solliciteer direct!

Bekijk vacature

Sales adviseur Ziggo Zakelijk in Tilburg

Tilburg
 Stream-online
Parttime, Fulltime
rond 1680,- + bonus

Heb jij net zulke goede rijkunsten als Max Verstappen? Is een praatje maken voor jou geen probleem en kan je minimaal 24 uur per week werken? Dan is dit écht iets voor jou! Lees snel verder!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00