035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Werkgevers » Omscholen

Omscholen

20-04-2020 | tips

Het is crisis. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Wereldwijd zijn miljoenen mensen hun baan kwijt. In Nederland liggen sommige branches stil, andere branches draaien overuren.

Toch zitten veel mensen thuis. Hun contract is beëindigd, hun functies zijn op dit moment niet uitvoerbaar (denk aan horeca, kapper, schoonheidsspecialist, noem maar op). Mensen hebben grote zorgen over hun toekomst. Wat betekent deze periode voor hun op kort termijn, maar ook op lange termijn. Het is dus ook niet zo gek dat je denkt aan andere opties op de arbeidsmarkt en eventuele omscholing.

Veel mensen denken dat omscholing alleen iets is voor jongeren. Dit is absoluut niet waar. Ongeacht welke leeftijd je hebt, er is altijd een optie om je te laten omscholen. Denk daarom niet in problemen, maar in opties. Maak voor jezelf een lijstje wat je graag zou willen en wat je daarvoor moet doen. Deze crisistijden geven ook de tijd om hierover na te denken en je opties af te wegen. Denk niet alleen aan het hier en nu, maar denk ook vooruit. Denk dan ook buiten je eigen sector, hiermee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

Ondanks dat jouw sector mogelijk nu stilligt; dit zal niet voor altijd zo zijn. Het leven zal straks weer gaan opstarten. Wanneer dit zo is, is voor nu nog onduidelijk. Gebruik deze tijd om out of the box te denken. Wellicht kom je nu op hele creatieve ideeën, waar je anders niet opgekomen zou zijn. Neem de tijd en denk groot. Zo krijg jij weer grip op je eigen toekomst!

Enkele tips:

  1. Kijk naar je eigen vaardigheden. Diverse vaardigheden zijn van belang in meerdere sectoren. Denk aan klantvriendelijkheid. Deze vaardigheid is van belang in de verkoop, maar ook in de horeca.
  2. Doe een beroepentest met de Beroepenvinder om te bepalen welke beroepen bij je passen.
  3. Doe (gratis) e-learnings. Op de website van het UWV kun je diverse trainingen vinden.
  4. Denk niet in problemen, maar in mogelijkheden!

We kunnen terecht trots op Nederland zijn als het gaat om het aanpassingsvermogen. We zijn tot veel in staat! Jij als individu dus ook.

Veel succes!

Recente vacatures

TOP JOB

Sales adviseur zakelijke markt

Utrecht
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,- p/m

Ben jij fulltime beschikbaar, beschik jij over uitmuntende sales skills en hou je van een uitdagende baan? Dat is mooi want voor Vodafone Ziggo Zakelijk zoeken wij een sales adviseur voor de zakelijke markt rondom Utrecht!

Bekijk vacature

Verkoopmedewerker lifestyle

Spijkenisse
 KiK
Bijbaan
3,29- 6,64 p/u

Heb jij altijd al in de Retail branche willen werken en heb je ook nog tijd over in de week? Dat komt goed uit, want het filiaal van Kik in Spijkenisse zoekt een verkoopmedewerker lifestyle voor 10 uur in de week.
Lees snel verder!

Bekijk vacature

Verkoper in de retail

Zandvoort
 KiK
Bijbaan
3,29- 6,64 p/u

Het filiaal van Kik in Zandvoort zoekt een verkoper in de retail voor 10 uur per week. Word jij de nieuwe collega en heb jij alles in huis wat kik nodig heeft? Lees snel verder en kom erachter of je een match met Kik bent!

Bekijk vacature

Influencer gezocht

Hilversum
 Dutch Moving Media
Tijdelijk, Freelance, Bijbaan
Vergoeding per post

Het leukste (online) activatie bureau van Nederland zoekt Influencers om onze doelgroep, en die van onze klanten ook online te activeren….. Help us out!?

Heb jij een achterban van minimaal 5.000 volgers en weet jij hoe jij hen triggert met vette posts, kekke foto’s en story’s om over naar huis te posten? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Bekijk vacature

Winkelmedewerker Arnhem

Arnhem
 KiK
Parttime, Bijbaan
3,29- 6,64 p/u

Ben jij flexibel inzetbaar voor 16 uur per week. Woon jij ook nog eens in (de buurt van) Arnhem en heb jij een passie voor kleding? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want Kik Arnhem zoekt een nieuwe winkelmedewerker.

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00