035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Werkgevers » Omscholen

Omscholen

20-04-2020 | tips

Het is crisis. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Wereldwijd zijn miljoenen mensen hun baan kwijt. In Nederland liggen sommige branches stil, andere branches draaien overuren.

Toch zitten veel mensen thuis. Hun contract is beëindigd, hun functies zijn op dit moment niet uitvoerbaar (denk aan horeca, kapper, schoonheidsspecialist, noem maar op). Mensen hebben grote zorgen over hun toekomst. Wat betekent deze periode voor hun op kort termijn, maar ook op lange termijn. Het is dus ook niet zo gek dat je denkt aan andere opties op de arbeidsmarkt en eventuele omscholing.

Veel mensen denken dat omscholing alleen iets is voor jongeren. Dit is absoluut niet waar. Ongeacht welke leeftijd je hebt, er is altijd een optie om je te laten omscholen. Denk daarom niet in problemen, maar in opties. Maak voor jezelf een lijstje wat je graag zou willen en wat je daarvoor moet doen. Deze crisistijden geven ook de tijd om hierover na te denken en je opties af te wegen. Denk niet alleen aan het hier en nu, maar denk ook vooruit. Denk dan ook buiten je eigen sector, hiermee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

Ondanks dat jouw sector mogelijk nu stilligt; dit zal niet voor altijd zo zijn. Het leven zal straks weer gaan opstarten. Wanneer dit zo is, is voor nu nog onduidelijk. Gebruik deze tijd om out of the box te denken. Wellicht kom je nu op hele creatieve ideeën, waar je anders niet opgekomen zou zijn. Neem de tijd en denk groot. Zo krijg jij weer grip op je eigen toekomst!

Enkele tips:

  1. Kijk naar je eigen vaardigheden. Diverse vaardigheden zijn van belang in meerdere sectoren. Denk aan klantvriendelijkheid. Deze vaardigheid is van belang in de verkoop, maar ook in de horeca.
  2. Doe een beroepentest met de Beroepenvinder om te bepalen welke beroepen bij je passen.
  3. Doe (gratis) e-learnings. Op de website van het UWV kun je diverse trainingen vinden.
  4. Denk niet in problemen, maar in mogelijkheden!

We kunnen terecht trots op Nederland zijn als het gaat om het aanpassingsvermogen. We zijn tot veel in staat! Jij als individu dus ook.

Veel succes!

Recente vacatures

STARTER?

Sales Medewerker Buitendienst

Bergen op Zoom
 Stream-online
Parttime, Fulltime
840,- a 1.680,- + Bonus

Voor een ambitieus en dynamisch bedrijf zoeken wij een Sales Medewerker voor de regio Bergen op Zoom! Iemand met commercieel talent, een rijbewijs én een MBO diploma.  Heb jij zin in een nieuwe uitdaging waarin je jouw sales talent kunt gebruiken?

Lees snel verder!

Bekijk vacature

TOP JOB

Telesales Agent

Hilversum
 Working RebelZ
Freelance
Bonussysteem

Blaas jij iedereen omver met jouw commercieel talent? Heb jij altijd een woordje klaar én wil jij zelf je salaris bepalen? Dan hebben we een job voor jou in Hilversum bij Working RebelZ!

Bekijk vacature

Verkoper

Utrecht
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,- p/m

VodafoneZiggo zoekt verkooptalent! Heb jij sales ervaring op zak, een flinke berg enthousiasme en liters ambitie? 40 uur per week beschikbaar?

Lees dan snel door voor de details!

Bekijk vacature

SUMMER JOB

Sales Promotor

Breda
 Dutch Moving Media
Tijdelijk, Freelance, Bijbaan
8,- a 15,- p/u

Draag jij al een beetje commerciële bagage bij je en ben je op zoek naar meer sales uitdagingen? Dan hebben wij er eentje voor je. Deze zomer sta je aan voor 3-4 dagen per week.

Lees je verder?

Bekijk vacature

Commercieel Adviseur Telecom

Roermond
 Stream-online
Detachering / Interim, Bijbaan, Fulltime
840,- a 1.680,- + Bonus

Wij zijn op zoek naar een commercieel adviseur voor de zakelijke telecommarkt. Woon jij in (de regio van) Roermond en ben jij minimaal 24 uur per week beschikbaar. Lees snel verder naar het profiel wat wij zoeken!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00