035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » tips » Thuiswerken. Waar moet je rekening mee houden?

Thuiswerken. Waar moet je rekening mee houden?

02-10-2020 | tips, Werkgevers

Vooral in deze tijd werken veel mensen thuis. Vaak is je woning helemaal niet ingericht op thuiswerken. Hoe doe je dat precies en waar moet je op letten? Daar ga je achter komen in deze blog!

Hoe maak je je werkplek ergonomisch?

Heb je een bureau waar je aan kunt werken? Of zit je aan de keukentafel? Zorg er in elk geval voor dat je een goede (bureau)stoel hebt. Het liefste een die je in de hoogte kunt verstellen. Zo kun jij ervoor zorgdragen dat je je een goede zithouding kunt aanmeten.

Wat is de juiste zithouding?

Bij de juiste zithouding staan je voeten op de grond en zijn je knieën lager dan je heupen. Je schouder en armen moeten ontspannen aanvoelen. Je arm moet in een hoek van 90-120 graden op het tafelblad liggen. Zorg ervoor dat je polsen zo recht mogelijk blijven. Dit kun je realiseren door de armleuningen van je bureaustoel op gelijke hoogte van je tafelblad te zetten.

Is je tafel te hoog en kun je die niet verstellen, zet dan je stoel ook hoger zodat je arm de juiste houding behoudt. Bungelen je voeten hierdoor, overweeg dan om iets onder je voeten te zetten zodat je ze kunt laten rusten. Zet je beeldscherm op ooghoogte, zodat je niet omhoog of omlaag hoeft te kijken en je daarmee de wervels in je nek ontziet.

Rustige werkplek

Het is ook belangrijk dat je in een rustige werkomgeving kunt werken. Zorg ervoor dat je je kunt focussen op je werk en dat je niet afgeleid wordt door huisgenoten, partners en/of kinderen. Zorg ervoor dat je in een opgeruimde ruimte zit. Rust om je heen, creëert rust in je hoofd. Denk erover na of je wel of geen muziek wilt horen.

Ergens anders thuiswerken

Thuiswerken betekent niet per definitie dat je ook echt thuis moet zijn om te werken. Je kunt er ook voor kiezen om bij mooi weer een terras op te zoeken of in het park te gaan werken. Bij slecht weer kun je ook in een café werken. Wat jij het prettigste vindt.

Beweeg af en toe ook eens

Blijf niet de hele tijd op je stoel zitten. Denk dan aan een wandelingetje tijdens je pauze, of als je een telefoontje moet plegen ga dan staan of lopen. Zo houd je je bloedstroom gaande en blijf je geconcentreerd.

Recente vacatures

Klantenservice Medewerker Stern

Amsterdam
 Stern Customer Services
Parttime, Fulltime
12,- p/u

Woon je in de omgeving van Amsterdam en wil je ook werken in Amsterdam? Heb je al enige ervaring in de klantenservice en is communicatie key bij jou?  Lees dan snel voor meer informatie en klik op de button onderaan de pagina om direct te solliciteren.

Bekijk vacature

BIJBAAN

Promotiemedewerker in Amersfoort

Amersfoort
 Dutch Moving Media
Bijbaan
8,- a 15,- p/u

Hee vrolijkerd! Met die lach van oor tot oor en dat sterke verhaal dat jij altijd paraat hebt. Zoek je nog een baan? Zo een met een prima salaris en dat je kunt werken wanneer je wilt. We’ve got it!

Bekijk vacature

Commerciële klantenservice medewerker

Amsterdam
 Stern Customer Services
Parttime, Fulltime
12,- p/u

Stern Dealergroep zoekt een Klantenservice medewerker die commercieel is ingesteld! Ben jij enthousiast, klantvriendelijk en ambitieus? Heb je zin in een nieuwe uitdaging in de hoofdstad van Nederland? Lees snel verder voor meer informatie!

Bekijk vacature

Gezocht merchandiser in Breda!

Breda
 Dutch Moving Media
Freelance, Bijbaan
8,- a 15,- p/u

Woon je in Breda? Houd je van verantwoordelijkheid? En heb je ervaring in de retail branche? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bekijk vacature

Commercieel medewerker telecom

Sittard
 Stream-online
Parttime, Fulltime
basissalaris + bonus

Ben je proactief en hou je wel van een babbeltje? Kun je als de beste mensen overhalen en heb je commerciële skills? Dan ben je hier op de juiste plek, welkom!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00