035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » tips » Tips & tricks werken als sales medewerker

Tips & tricks werken als sales medewerker

02-11-2020 | tips

Werken in de sales is erg leuk, maar hoe moet je beginnen? Hoe word jij de beste sales medewerker? Wij gaan jou 5 tips geven om een top sales medewerker te worden!  

Jij ziet jezelf al helemaal staan, jij verkoopt alles aan iedereen en jij bent niet meer te stoppen. Jij kan alles verkopen! Maar eerst, back to the basics! 

Ga snel naar:

Tip 1: Het begin 

We gaan helemaal aan het begin beginnen! Kennis is key. Heb je een opleiding gevolgd om daarna een sales baan te vinden? Dan ben je goed op weg! Heb je dit niet gedaan? Dan raden wij jou aan om een cursus of opleiding te volgen. Zo leer je alle fijne kneepjes van het vak en heb je de kennis in huis. Geen zin om weer naar school te gaan? Je kunt er ook voor kiezen om het in de praktijk te leren. Dit kan een uitdaging zijn, maar je leert er zeker van!  

Tip 2: Wat vind je nou écht leuk? 

Kijk wat je leuk vindt en wat je interesseert. Zoek een baan die je oprecht leuk vindt, zo ben je extra gemotiveerd én kun je gemakkelijker klanten binnen halen. Ben je helemaal weg van een bepaald bedrijf? Solliciteer dan gewoon! Er is namelijk een grotere kans dat je die sales gaat schrijven, als je oprecht enthousiast bent. De klant voelt namelijk je passie en je oprechtheid.  

Tip 3: Leren, leren, leren!

Leren, leren, leren. Leer van je eigen fouten! Je maakt ze niet voor niets. Vraag af en toe ook feedback aan je collega’s als je vastloopt (dat vinden ze vast niet erg). Vind een verkoopstrategie die voor jou werkt, iedereen heeft zijn/haar eigen manier van verkopen. Elke dag leer je meer en meer en zo word jij een echte sales pro! 

Tip 4: Wat wil de klant? 

Verdiep jezelf in de klant en denk na over wat de klant nou echt wil. Zo kun je op het koopgedrag van de klant inspelen en hengel je met gemak die sales binnen. Denk er niet te makkelijk over, niet iedereen is gelijk enthousiast over je product. Daarom ga jij alle ins en outs over het product vertellen. Betrek alle bijzaken erbij, stel goede vragen en luister aandachtig.  Heeft de klant goed uitgelegd wat hij/zij wil, dan kom jij vervolgens met een passend aanbod.  

Tip 5: Eerlijkheid is het beste! 

Wees eerlijk! Als een potentiële klant je een vraag stelt, waar je niet zo goed het antwoord op weet. Vertel dat dan eerlijk, zeg dat je het even na gaat vragen en je erop terugkomt. Je kunt namelijk geen informatie verkopen wat zelfverzonnen is. Dat maakt je onbetrouwbaar.  Overdrijf ook niet, misschien valt het product dan tegen en dan krijg je ontevreden klanten. Eerlijkheid duurt altijd het langste en daar kom je ook het verste mee. 

Met deze 5 tips, heb jij de basiskennis al in huis om een top sales medewerker te worden!  

Succes! 

Recente vacatures

Sales Medewerker Buitendienst

Emmeloord
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,- ;

Ben jij een ster op het gebied van Sales en weet jij hoe je de ondernemer kan overtuigen? Dan hebben wij dé gevonden voor jou! Wij gaan je alles vertellen hoe je aan de slag kunt gaan voor VodafoneZiggo.

Bekijk vacature

Field Sales

Nunspeet
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,- ;

Voor VodafoneZiggo zijn wij opzoek naar Field Sales specialisten. Weet jij als geen ander hoe je een succesvol verkoopgesprek moet voeren? En herken jij jezelf in eigenschappen als overtuigend, doortastend en enthousiast?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bekijk vacature

Verkoper Deur tot Deur

Ermelo
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,-

Weet jij als geen ander hoe je een goed verkoopgesprek voert? Raak jij gemotiveerd van het werken met targets en ben jij de beste in verkopen? Mooi, dan zoeken wij jou!

Bekijk vacature

Accountmanager Telecom

Baarn
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,-

VodafoneZiggo is op zoek naar een Accountmanager in de buitendienst. Ben jij graag in de buitenlucht, weet je van aanpakken en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel?

Dan heeft VodafoneZiggo een toffe uitdaging voor jou!

Bekijk vacature

B2B Sales Medewerker

Kampen
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- tot 2.200,-;

He, jij daar! Met je enorme enthousiasme, commerciële instelling en gezonde dosis overtuigingskracht. Wij zijn op zoek naar jou. Lees snel verder wat we te bieden hebben.

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00