035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » tips » Tips voor professionele LinkedIn foto

Tips voor professionele LinkedIn foto

27-11-2017 | tips, Werknemers

LinkedIn is jouw digitale C.V. en zakelijke netwerk in één. Het is dan ook belangrijk dat jij jezelf hier goed presenteert. Een foto zegt meer dan 1.000 woorden. We starten dan ook bij jouw profielfoto. LinkedIn vraagt om een andere type profielfoto dan Facebook, Instagram en Snapchat. Een vakantiefoto of een selfie zijn niet de juiste profielfoto’s voor LinkedIn. Waar dient jouw LinkedIn profielfoto dan aan te voldoen? Vacaturewebsite Working RebelZ geeft jou 7 tips voor een professionele LinkedIn profielfoto.

7 tips voor een professionele LinkedIn profielfoto: 

Tip 1: Recente en herkenbare foto

Zorg ervoor dat er altijd een recente foto op je LinkedIn staat. Op basis daarvan stelt jouw toekomstige nieuwe werkgever van jouw studenten bijbaan een eerste indruk op van jou. Een oude foto zorgt ervoor dat mensen je niet herkennen of zich zelfs bedrogen voelen. Dus ben je afgevallen, heb je langer haar gekregen of draag je tegenwoordig een bril? Update je LinkedIn profielfoto met een nieuwe. Dan is de eerste indruk direct de juiste.

Tip 2: Jij staat alleen op de foto

Je LinkedIn profiel is van jou en van niemand anders. Op je LinkedIn profielfoto ben jij dan ook alleen in beeld. Gebruik geen foto waar je afgehakte armen of stukjes hoofd van anderen ziet. Een LinkedIn profielfoto waar je collega’s, relatie of huisgenoten op staan is ook niet geschikt.

Tip 3: Jouw ogen zijn zichtbaar

De beste manier om iemand te leren kennen is diegene in zijn ogen te kijken. Voor jou LinkedIn profielfoto is het dan ook belangrijk dat jouw ogen zichtbaar kijken. Wegkijken, een zonnebril of een pet vertroebelen een eerste indruk.
Bonustip: als je recht in de lens kijkt straal je vertrouwen en betrouwbaarheid uit.

Tip 4: Lach en je bent vriendelijker

Door lachend op de foto te staan ben je uitnodigender. Dit hoeft geen BIG smile te zijn, maar een natuurlijke lach waarbij wat tand zichtbaar is of een vriendelijke lichaam is al voldoende. Bijkomend voordeel is dat als je lacht je meerdere spieren rond je ogen aanspant waardoor je net iets scherper kijkt.

Tip 5: Je hoofd en schouders zijn in beeld

De profielfoto’s op LinkedIn zijn redelijk klein. Zorg ervoor dat je hoofd in zijn geheel en een deel van je schouders zichtbaar zijn. Jezelf er van top tot teen fotograferen is daarnaast niet relevant, het gaat om je gezicht.

Tip 6: Kleed je naar je beroep

Draag die kleding die past bij de studenten bijbaan die je zoekt. Iemand strak in pak die boswachter wilt worden zal niet matchen. Maar iemand die een t-shirt draagt en een zakelijke accountmanager wilt worden zal ook niet geschikt geacht worden.
Een blouse, blazer en/of overhemd zijn altijd goed.

Tip 7: Goede kwaliteit

Ook al is de foto die getoond wordt klein, kwaliteit is altijd belangrijk. Zorg voor voldoende licht waarna je met een goede camera de foto maakt.

Recente vacatures

Klantenservice Medewerker

Amsterdam-Zuidoost
 Stern Customer Services
2.080,- p/m

Houd je van bellen? Ja? Met mensen in contact zijn? Ook leuk? Geld verdienen? Check?!
Nou dan hebben we vast en zeker een match!

Bekijk vacature

Projectmanager Grafisch Vormgeving

Hilversum
 LEDimpact
Fulltime
2.300,- a 2.500,- p/m

In het gezellige Hilversum, wordt er gezocht naar een grafisch projectmanager. Ben jij nou creatief, houd je van uitdaging en vind jij organiseren helemaal het einde? Heb je ook nog eens grafische vormgeving skills? Dan is dit de perfecte baan voor jou!

Bekijk vacature

TOP JOB

Kwaliteitsmanager Brand Activation

Hilversum
 Dutch Moving Media
Fulltime
2.300,- tot 2.800,-

Ga jij voor het beste resultaat, ben jij creatief en heb jij oog voor details, dan hebben wij misschien wel een match! Lees snel verder voor alle ins en outs over de functie van kwaliteitsmanager en solliciteer direct!

Bekijk vacature

Sales adviseur Ziggo Zakelijk in Tilburg

Tilburg
 Stream-online
Parttime, Fulltime
rond 1680,- + bonus

Heb jij net zulke goede rijkunsten als Max Verstappen? Is een praatje maken voor jou geen probleem en kan je minimaal 24 uur per week werken? Dan is dit écht iets voor jou! Lees snel verder!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00