Bedrijfsleven heeft moeite om aan geschikt personeel te komen

De economie groeit steeds harder. Wij horen de ondernemers roepen: “We hebben de recessie overleeft. Op naar bloeiende jaren.” Deze groei, waar zo lang naar verlangt is, brengt een nieuw probleem dat om de hoek komt kijken. De vraag naar meer producten en/of diensten betekent ook dat een bedrijf meer personeel nodig heeft voor de bedrijfsactiviteiten. Geschikt en gekwalificeerd personeel, want de kritische blik die we aangeleerd hebben tijdens de crisis wordt niet zomaar losgelaten. Vele ondernemers ervaren nu dat de zoektocht naar dit personeel moeilijker is dan gedacht.

Personeelstekort: 1 op de 6 ondernemers
Uit onderzoek van het CBS, de Kamer van Koophandel, EIB, MKB-Nederland en VNO-NCW zijn schokkende cijfers gekomen. Aan het begin van het derde kwartaal heeft 1 op de 6 ondernemers geantwoord dat zij door personeelstekort niet hun bedrijfsactiviteiten volwaardig uitvoeren. Sinds begin 2016 loopt het aantal bedrijven met personeelstekort al op. De zakelijke dienstverlening is het hardst getroffen met een tekort aan arbeidskrachten. Kort daarop worden zij opgevolgd door IT – en bouwbedrijven.

Schreeuw vanuit ondernemers bereikt niet de juiste mensen
Het team van Working Rebelz herkent de schreeuw. Het bedrijfsleven vraagt om personeel dat geschikt is en over up to date kennis beschikt. Hoe vaak is het jou al overkomen dat een nieuwe medewerker in zijn werk niet voldoet? Hij (of zij) blijkt te weinig kennis van de uitvoer te hebben of het inwerken duurt veel te lang? Het team van Working Rebelz ervaarde het zelf te vaak met nieuwe medewerkers bij vorige werkgevers. Zelfs als je na de eerste maand afscheid van iemand neemt omdat het niet werkt investeer je in iemand en ben je kostbare tijd kwijt.

Personeel van Working RebelZ is optimaal voorbereid
Working Rebelz vindt het belangrijk dat haar personeel direct effectief is bij een nieuwe werkgever. Wij investeren daarom ook actief in de kandidaten. Door online – en offline trainingen & seminars houden wij onze medewerkers scherp en hun kennis up to date. Working Rebelz zorgt ervoor dat haar medewerkers optimaal voorbereid zijn voordat ze bij jou aangeboden worden als kandidaat.

Jouw volgende medewerker hoeft geen student te zijn die de (gestudeerde) kennis niet kan omzetten naar de praktijk. Working Rebelz heeft meer dan 400 professionele getrainde (jonge) kandidaten klaar staan. Zij weten door de trainingen en seminars wat er van hen verwacht wordt. Onze Working RebelZ verassen jou graag. Benieuwd? Neem contact met ons op: 035-3038230 of voeg direct jouw vacature toe > Vacature toevoegen

 

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00