Crisis stoomde serieuze bijbaan studenten klaar

Het economisch herstel in Nederland gaat sneller dan gedacht. Na de vele gedwongen ontslagen tijdens de crisis staan nu eindelijk weer de lichten op groen. Het aantal vacatures steeg de afgelopen maanden flink. Deze inhaalslaag is al een tijd aan de gang, maar nu worden zelfs de officiële beramingen van Centraal Planbureau (CPB) er positief op bijgesteld. Arbeidsmarktdeskundigen halen eindelijk opgelucht adem. Ook voor studenten zijn er meer mogelijkheden op de groeiende arbeidsmarkt. De studentenvacatures stijgen mee en de studenten zelf zijn serieuzer in de bijbanen. Met een blik op de toekomst kiezen zij bewuster studentenvacatures waar zij op solliciteren.

Banengroei: 2,3% groei vacatures 

De gepresenteerde cijfers stemt een ieder vrolijk. Het CBS meldt in het eerste kwartaal van 2017 30.000 meer vacatures dan een kwartaal eerder. Het aantal ingevulde vacatures steeg ook. Waren er eind 2013 voor iedere vacature nog ca. 7 werklozen beschikbaar, zijn dat er begin 2017 nog maar 2,6. Samengevat: de werkeloosheid daalt en meer mensen zijn aan het werk. De aarzelende start in begin 2017 begint nu, kwartaal 4 2017, vaart te krijgen. Vooruitkijkend naar dit kwartaal en 2018 meldt UWV dat zij haar prognose bijstelt. Over heel 2017 verwacht het UWV nu een stijging van 2,3% in het aantal vacatures. In 2018 zal de groei nog niet stokken. Verwachting is een stijging van 150.000 banen. De banenkansen groeien dus.

Banenkansen studenten op de groeiende arbeidsmarkt

De groeiende arbeidsmarkt (het aanbod in vacatures) ontstaat doordat er meer vraag is. Bedrijven durven weer te investeren en consumenten geven meer geld uit. Om aan de grotere vraag te voldoen heeft een bedrijf meer personeel nodig. (Zowel fulltimers als bijbanen) En dat is nu net waar het probleem in zit. Want de vraag van de consument (of de bedrijven) is niet meer zoals deze voor de crisis was. De consument wilt nu meer kwaliteit, want zij hebben meer geld te besteden en zoeken daarmee luxe. Om aan deze luxe vraag te voldoen is goed personeel nodig. Bedrijven hebben moeite om gekwalificeerd personeel te vinden. En precies daar ziet Working RebelZ een unieke kans.

Ontmoet de serieuze student: een kans voor de arbeidsmarkt

Studenten en net afgestudeerden beschikken over actuele kennis. Zij zoeken studentenvacatures om hun kennis en talent in te zetten. Daarnaast hebben studenten die studeerden tijdens de crisis een denkontwikkeling doorgemaakt wat betreft bijbanen. Ze zijn zich bewuster van hun C.V. en wat in hun voordelen gaat werken als ze klaar zijn met studeren. Bijbanen voor ‘de lol’ zijn niet meer populair, de bijbaan dient iets toe te voegen voor de toekomst. Deze studenten zijn uiterst gemotiveerd om een geweldig succes te maken van hun vervulde studentenvacatures.

De kandidaten van Working RebelZ zijn deze serieuze student. Ze weten waar ze in de toekomst willen staan. Onder begeleiding stomen wij hen klaar door middel van online – en offline traininge & seminars. Hierdoor hebben zij niet alleen boekenkennis, maar ook praktijkkennis. Voor de werkgever betekent dit een korte inwerkperiode en kan de kandidaat direct werk uit handen nemen. Zoek jij een serieuze student die het verschil kan maken in het bedrijf? Plaats de studentenvacature en de recruiters van Working RebelZ gaan aan de slag!

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00