Opmerkelijke arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden biedt jouw bedrijf om een aantrekkelijke werkgever te zijn? Eén op de drie werkzoekenden gaf in 2016 namelijk aan dat arbeidsvoorwaarden en extra’s een belangrijke beslissingsfactor zijn. Het steeds groter wordende aanbod in vacatures zal dit  nog meer op scherp zetten. Werkzoekenden kunnen nu dan ook kieskeuriger zijn. Een voorzichtige conclusie voor 2018 kan dan ook zijn dat het hebben van een interessante extra’s jouw kandidaat over de streep trekken. Working RebelZ zet de opmerkelijke arbeidsvoorwaarden van 10 bedrijven voor jou op een rij.

10 opmerkelijke arbeidsvoorwaarden

  1. Vrouwelijke werknemers mogen gratis eitjes laten invriezen

In 2014 kwam deze opmerkelijke arbeidsvoorwaarde van Apple in het nieuws. RTL nieuws besprak de voorwaarde én het opvolgende ethische dilemma dat deze voorwaarde oplevert. Ook Google en Facebook bieden haar werknemers deze mogelijkheid aan. Doel van de arbeidsvoorwaarde is dat vrouwen de kans krijgen om in de piek van hun carrière hun kinderwens op een gezonde manier uit te kunnen stellen.

  1. Gratis massages en onbeperkte vakantiedagen

Bynder zorgt ervoor dat haar medewerkers niet omkomen van werkstress. Naast onbeperkte vakantiedagen krijgen alle medewerkers in Amsterdam en Rotterdam ook nog eens gratis massages aangeboden.

  1. Voetbalveld voor ontspanning in de pauze

Bol.com combineert sport en ontspanning met elkaar. De grote tuin achter het kantoor beschikt over een voetbalveld, schommels en een tafeltennistafel. Bij mooi weer worden er zelfs sportlessen gegeven in deze sporttuin.

  1. Arbeidsvoorwaarden a la carte

Ordina geeft medewerkers de ruimte om zelf hun arbeidsvoorwaarden te kiezen. Volgens een a la carte menu (de benefit shop) stellen medewerkers hun ideale pakket samen. Resultaat? Iedere individuele werknemer geniet optimaal van zijn eigen gekozen arbeidsvoorwaarden.

  1. Bedrijfsboot zakelijk en privé beschikbaar

Backbase beschikt over een bedrijfsboot waar regelmatig teamuitjes op plaatsvinden. Daarnaast mogen werknemers de bedrijfsboot ook gebruiken voor privéaangelegenheden.

  1. Gratis vakantie met hele bedrijf

Flow Traders neemt één keer per jaar het gehele bedrijf mee op vakantie. De Amsterdamse medewerkers gingen in 2017 naar Edinburgh. Hun collega’s uit Singapore genoten van een vakantie op Bali.

  1. Vergoeding van privé trips

Werknemers van Booking.com worden aangemoedigd om de wereld te verkennen. Zij krijgen namelijk een gedeelte vergoed van hun hotelboekingen die zij reserveerden via Booking.com.

  1. Gratis naar de kapper en andere activiteiten

Travelbird biedt haar medewerkers ‘Birdie Benefits’. Medewerkers kunnen daardoor gebruik maken van gratis bezoekjes aan de kapper, Nederlandse lessen, boottochten en bootcamps.

  1. Gratis lunchen bij een restaurant in de buurt

Het team van Cloudreach gaat elke week op kosten van het bedrijf eten bij een nieuw restaurant in de omgeving. Het bedrijf biedt daarmee haar (internationale) medewerkers de mogelijkheid om de stad te leren kennen. En hoe kan je dat nou beter doen, dan tijdens het eten?

  1. Magische speelkamer

Voor al haar techneuten en ICT beheerders heeft OGD één grote ruimte in het kantoor ingericht om met oude hardware te spelen en te testen. Elke dinsdag wordt er een ‘Hardware Tuesday’ georganiseerd met eten, drinken en heel veel hardware en software. Een unieke manier om medewerkers creatief te houden met hun vak!

Vacatures vullen zonder extra arbeidsvoorwaarden?

Working RebelZ heeft een groot bestand van werkzoekenden die ook zonder extreme arbeidsvoorwaarden graag voor jou aan de slag gaan. Hun ambitie en passie vervullen zij graag met het afleveren van het allerbeste werk. Om dit te kunnen doen biedt Working RebelZ haar werkzoekende de mogelijkheid tot het volgen van online & offline trainingen om zijn of haar skills up to date te houden. Neem contact op met ons over het plaatsen van een vacature of voor meer informatie over onze werving & selectie.

Bron: HR praktijk
× Chatten? Available from 08:00 to 18:00