Talent in 2018 aantrekken: Hoe richt je je organisatie er op in?

In de steeds krapper wordende arbeidsmarkt is het vinden en behouden van nieuw talent een uitdaging. Jij gaat uiteraard graag mee met de verwachtte economische groei in 2018, maar kan dit alleen als je er voldoende personeel voor hebt. Aangezien veel andere bedrijven ook hard op zoek zijn naar talenten is het van belang dat jouw bedrijf er tussenuit springt. Tegenwoordig is een mooi salaris niet meer voldoende, dus wat werkt dan wel? Uitzendbureau Working RebelZ geeft jou 6 tips om aantrekkelijk te worden voor talent in 2018. Voor zowel fulltimers als voor studentenwerk functies gelden deze tips.

Talent tip 1: Van belang zijn voor de organisatie

De nieuwe talentengolf bestaat uit Millenials, generatie Y. Deze arbeidsgroep werkt om te leven. Het werk moet hen dan ook net zoveel energie geven als de andere zaken in hun leven. Het moet een toegevoegde waarde bieden. Door deze groep het gevoel te geven dat zij van belang zijn voor de organisatie zullen deze talenten nog meer geven aan het bedrijf en hun baan. Ze hebben namelijk het gevoel dat ze echt wat kunnen betekenen in het grotere plaatje. Als dit niet gebeurt dan zullen zij zich niet serieus genomen voelen en gaan ze op zoek naar een bedrijf waar ze wel relevantie kunnen bieden.

Talent tip 2: Een goede werksfeer

Voor Millenials is het belangrijk dat hun werk een positieve vibe afgeeft. Voor het optimale resultaat is het voor hen daarom belangrijk om onderdeel van een fijn team te zijn. Een goede werksfeer is hierin dus erg belangrijk. Millenials vinden bedrijven waar een goede werksfeer heerst zeer aantrekkelijk. Door een goede sfeer te verzorgen zorg je er ook voor dat je de ultieme werkomgeving creëert voor het beste resultaat.

Talent tip 3: Vrijheid

Werken wanneer en hoe je op je best bent, in plaats van wanneer en hoe het wordt voorgeschreven. Dat geldt voor de nieuwe talentengolf. Door generatie Y vrijheid te geven in hun werk haal je het beste uit hun. Doordat zij zelf ook kunnen nadenken over de beste manier zijn ze zelf actiever bezig met hun werk en zullen ze zich nog meer betrokken voelen. Durven de leidinggevenden deze vrijheid niet zomaar te geven? Geef ze dan het advies om eens vaker met de medewerkers het gesprek aan te gaan. Door niet alleen te micro managen op de werkzaamheden, maar ook naar de persoon zelf te kijken zal het vertrouwen opgebouwd worden die voor de vrijheid nodig is.

Talent tip 4: Persoonlijke ontwikkeling

Stilstaan is achteruitgaan. Ieder talent wilt zich elke dag verder ontwikkelen en nog beter worden in zijn of haar werk. Door te zorgen voor interne opleidingen, cursussen, trainingen of voor een opleidingsbudget houd je het interessant voor het talent. Daarnaast is het voor de organisatie ook relevant om over medewerkers te beschikken met up-to-date kennis. Vergis je niet in het belang van deze talententip. Enkel coaching van de leidinggevende is niet voldoende. Talenten ervaren namelijk de kennisoverdracht van de leidinggevende niet als het totaalpakket voor persoonlijke ontwikkeling. Ze willen ook onafhankelijke kennis op doen.

Talent tip 5: Positieve impact hebben

Uit onderzoek van The Intelligence Group blijkt dat 64% van de Millenials de wereld beter willen maken met hun baan. Ze vinden het dan ook belangrijk dat het bedrijf waarvoor ze werken een positieve impact heeft op de samenleving. Stel dat jouw organisatie iets bijdraagt is het belangrijk dit te benoemen en uit te blijven uitvoeren. Nog interessanter voor 2018 is om medewerkers zelf de ruimte te geven om te bedenken hoe de organisatie een (nog) positievere impact kan hebben op de samenleving. Hierdoor kunnen zij zelf effect hebben op de maatschappelijke voetafdruk die ze belangrijk vinden.

Talent tip 6: Kom beloftes na

Het niet nakomen van je recruitment beloftes is killing en zorgt ervoor dat je je talent verliest. Het talent, waar je zo hard aan gewerkt hebt om binnen te halen, voelt zich dan namelijk niet serieus genomen.  Durf dus in het recruitmenttraject eerlijk uit te komen over wat je biedt en waar jouw organisatie voor staat. Hiermee geef je de kandidaten eerlijk de kans om te bedenken of zij zich gaan thuis voelen in jouw organisatie. Je investeert veel tijd en geld in het recruitmenttraject. Wanneer de kandidaat pas na enkele maanden ervaart dat het bedrijf toch niet goed bij hen past kost het het bedrijf veel geld, zonder het beoogde resultaat.

Zoek jij nog talent voor 2018?

Uitzendbureau Working RebelZ heeft generatie Y kandidaten met up-to-date kennis die staan te trappelen om voor jouw organisatie aan de slag te gaan. Heb je al eens bewust nagedacht over meerdere parttimers, in de vorm van studentenwerk, in plaats van 1 fulltimer? Talentvolle fulltimers zijn straks steeds moeilijker te krijgen. Bij Working RebelZ staan zowel starters ingeschreven als studenten met up-to-date kennis. Allen op zoek naar die ene studentenbaan en/of startersfunctie die bij hen aansluit. Wil je meer weten over het plaatsen van een vacature en/of werving en selectie voor jouw openstaande functies? Neem contact op met Working RebelZ: 035-3038230.

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00