Hoe realiseer je nog één carrière winst voor 31 december?

Hoe gaat het met jouw goede voornemens van 2017? En dan vooral die voornemens op het gebied van je studentenwerk of startersbaan. Op 1 januari 2017 dacht je enthousiast en gemotiveerd over alle geweldige grote dingen die je dit jaar ging bewerkstelligen. Nu, 11 maanden verder, denk je daar misschien iets minder rooskleuriger over. Een jaar is voorbij en die geweldige vorderingen die je in gedachten had zijn nog niet (allemaal) gebeurt. Vacaturewebsite Working RebelZ deelt met jou 4 tips voor een carrière winst voor het einde van het jaar. Daarmee sluit jij 2017 met grote winst af!

Tip 1: Bepaal je doel en schrijf deze uit

Je hebt je goede voornemen destijds geroepen op een nieuwjaarsborrel of opgeschreven in je notities. Heb je hem nog scherp? Pak een wit vel en schrijf je goede voornemen nog eens op. BAM! Die staat. Als het nodig is kan je jouw doel ook nog eens direct actualiseren. De afgelopen 11 maanden is er vast genoeg gebeurd waardoor jij beter weet waar je heen wilt.

Test nu jouw doel bij 2 mensen die dicht bij jou staan. Snappen zij wat je wilt bereiken? Zo niet, specificeer je doel dan.

Tip 2: Maak een stappenplan

Ready, set, go! Je hebt nog precies 1 maand om jouw doel te behalen. Om de maand december efficiënt aan je doel te werken stel je een stappenplan op. In dit stappenplan beschrijf je wat je wanneer gaat doen om je doel te behalen. Hak je doel op in kleine stappen waardoor je dagelijks / wekelijks weet wat je moet doen om je doel te behalen. Drie voorbeelden voor als je een nieuwe baan wilt vinden, promotie wilt maken en/of een skill wil leren.

Nieuwe studenten bijbaan of startersfunctie vinden

Deze is gemakkelijk. Schrijf je in bij Working RebelZ en solliciteer op één van de vele studentenvacatures. Working RebelZ helpt jou een handje met het stappenplan:

 1. Bekijk de vele studenten vacatures en startersfuncties bij Working RebelZ en oriënteer op de baan die je wilt. Stel een top 3 van functies op.
 2. Praat met de 2 mensen die dicht bij jou staan over welke baan zij voor jou geschikt vinden.
 3. Neem contact op met de recruiters van Working RebelZ en bespreek welke baan jouw interesse wekt.
 4. Solliciteer op de studentenbijbaan of startersfunctie die jouw definitieve interesse hebben. Lees ook direct hier de blog over hoe je een goede motivatie schrijft.

Promotie maken bij je studentenbaan

Deze verandering heeft minder impact dan een nieuwe studentenbijbaan, maar kan voor jouw werkervaring veel betekenen. Ben je er van overtuigd dat je een promotie verdient bij je studentenbijbaan? Working RebelZ stelde voor jou het stappenplan om hoe je dit kan behalen.

 1. Evalueer jezelf en wat je op dit moment kan. Vergelijk dit daarna met je huidige functiebeschrijving. Matcht het nog? Dan zal je jezelf eerst moeten ontwikkelen. Bekijk dan direct het stappenplan voor skills leren.
  Matcht het niet meer? Tijd voor stap 2 en op naar een promotie voor die studentenbijbaan.
 2. Bekijk de functiebeschrijving van de studentenbaan die je graag zou willen. Ben je er van overtuigd dat je dit studentenwerk aan kan? Op naar stap 3!
 3. Vraag een meeting aan met je leidinggevende en vertel waarom jij de juiste persoon bent voor deze nieuwe studentenbaan.

Skills leren

Had jij jezelf voorgenomen om dit jaar jezelf door te ontwikkelen? Wilde je een nieuwe taal leren of beter worden in presenteren? Het is nog niet te laat! Met dit stappenplan ga jij als een speer:

 1. Oriënteer hoe je deze skill kan leren. Biedt jouw studentenbijbaan de mogelijkheid tot trainingen en/of opleidingen aan? Of kan je een zelfstudie volgen om deze skill te leren? Zet alles op een rij.
 2. Maak een keuze hoe je de skill zou willen leren. Werkt een zelfstudie niet voor jou, want je hebt echt klassikale lessen nodig? Ga voor die optie die voor jouw werkt. Alleen dan ga je echt de skill leren die voor jou relevant is. Wie weet kan je met de nieuwe skill wel promotie maken bij je studentenbaan.
 3. Meld je aan voor de optie waar jij voor gekozen hebt en/of start er direct mee. Het is niet erg als je dat niet in 2017 hebt afgerond, je bent er in ieder geval mee gestart!

Tip 3: Vraag 2 personen om je te coachen

Je wilt zeker zijn dat je je doel gaat behalen in 2017. Om jezelf te herinneren maak jij agenda reminders aan, plak je post-its door het hele huis en evalueer je één keer per week voor jezelf. Hoe sterk dat ook klinkt, deze tip zorgt ervoor dat je het gegarandeerd niet vergeet.

Vraag twee personen die dichtbij je staan om je te coachen. Je deelt met hen jouw stappenplan en zij vragen jouw wekelijks naar de vorderingen. De twee mensen die je kiest vieren met jouw de mijlpalen. Op naar het succes van 2017! Ga jij voor een nieuwe studentenbijbaan, een promotie bij je studentenbaan of voor een nieuwe skill die je inzet voor je studentenwerk?

Tip 4: Wees flexibel tijdens het traject

Hoe strak je je stappenplan ook hebt opgezet, er zal vast iets wijzigen. Misschien wordt het sollicitatiegesprek van je toekomstige studentenbijbaan verplaatst naar 2018. Of kan je zelf door omstandigheden toch niet voldoende tijd vrijmaken om die nieuwe skill aan te leren. Wees niet te streng voor jezelf en geef jezelf de ruimte om te groeien. 2017 was een knaller van een jaar. Dat jij nog één carriere winst wilt behalen dit jaar en hieraan gaat werken is al een applaus op zich waard. Op naar nog meer successen bij jouw studentenbijbaan.

Denk jij nu ook na over een nieuwe studentenbijbaan?

Working RebelZ is een jong en fris uitzendbureau. Met talloze studenten vacatures en startersfuncties die jou verder gaan brengen in de toekomst. Ga aan de slag bij één van de vele bedrijven die hun studenten vacatures bij Working RebelZ plaatste. Zoek jij een studentenbijbaan waar je leuk werk kan combineren met relevante werkervaring opdoen voor je C.V.? Schrijf je dan nu in als werkzoekende en start met solliciteren op de studenten vacatures van Working RebelZ.

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00