035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Werknemers » CV updaten – Zo maak je hem opvallend

CV updaten – Zo maak je hem opvallend

21-12-2017 | Solliciteren, tips, Werknemers

De kerstvakantie is hét moment om jouw CV eens goed bij te werken. Sinds de laatste keer dat je je CV gebruikte is er veel veranderd. Je hebt een nieuwe studenten bijbaan (of zelfs wel meerdere studenten jobs) en je hebt meerdere trainingen afgerond. Daarnaast is het ook tijd om je vormgeving eens op te frissen. Tijd voor een update!

Waarom een CV update?

Je CV updaten doe je niet zo vaak. Op het moment dat je je hem met spoed nodig hebt (omdat je wilt solliciteren op die ene gave studentenbaan) is het eigenlijk al te laat. Door je CV nu al een grondige update te geven hoef je t.z.t. enkel een kleine aanvulling te doen.

4 CV update tips:

 1. Denk vanuit de werkgever

Voor je van start gaat met de vormgeving en het aanvullen van nieuwe studenten jobs bekijk je eerst je huidige CV kritisch. Is dat bijbaantje als vakkenvuller van toen je 16 was nog steeds relevant om te vermelden of kan je die nu wel weglaten? Bedenk wat voor een toekomstige werkgever relevant zal zijn om te weten over jou. Je CV en jouw motivatiebrief zijn het eerste contactmoment met jou bij een toekomstige sollicitatie voor een studentenbaan. Daar wil je dus indruk mee maken. Geef jij bijvoorbeeld al jaren voetbaltraining aan de F1 en heb je hier je trainingsdiploma voor behaald? Vermeld het op je CV! Voor jouw toekomstige werkgever van die studentenbaan betekent dit namelijk dat jij leiding kan geven en kan corrigeren op andermans niveau. Door kwaliteiten, competenties en talen te benoemen toon je je totale palet aan kunsten.

 1. Update je werkervaring én functietitels

Voeg nu de werkervaring van studenten jobs toe die nog niet vermeld stonden op je CV. Je wilt liever geen gat op je CV, maar bedenk wel of de studentenbaan die je vermeld relevant is. Onder de functietitel vermeld je in het kort je verantwoordelijkheden van deze studentenbaan en hoe je hierin gegroeid bent. Houd deze tekst kort en overzichtelijk. Door lezers net genoeg te geven dat ze meer willen weten zorg je ervoor dat ze je gaan bellen voor een eerste gesprek.

Bekijk daarna de functietitels die al op je CV stonden. Zijn deze nog actueel of kan je deze moderner omschrijven? Voorbeeld: Caissières zijn tegenwoordig verkoopmedewerkers. Daarmee krijgt jouw werkervaring bij die studentenbaan de juiste titel die het verdient.

 1. Uitstraling CV

Heb je alle informatie in één document die je wilt delen met jouw toekomstige werkgever? Dan kan nu het vormgeven beginnen! Tegenwoordig zijn CV’s niet meer een Word document met rijen tekst onder elkaar, maar opvallende presentaties. Om direct op te vallen adviseren we je om hierin mee te gaan!

 • Stap 1: Bepaal een design
  Stel jouw CV design op. Mocht je liever niet werken met photoshop, dan kan je ook flinke stappen maken met Word (als je hier een beetje handig mee bent). Hieronder meerdere inspiraties van opvallende CV’s.
 • Plaats de tekst in het tekstruimtes
  De net opgestelde tekst plaats jij nu op de juiste plek. Lees onze blog over de meest gemaakte fouten in een CV, zodat je zeker weet dat je de tekst juist plaatst.
 • Voeg een professionele foto toe
  Door een recente foto toe te voegen aan jouw CV kan die ene studentenbaan opeens een stuk sneller binnen handbereik zijn. Recruiters en werkgevers die CV’s met een foto onder ogen krijgen zijn namelijk minder snel geneigd om deze weg te leggen zonder goed gelezen te hebben. Benieuwd waar een professionele foto aan moet voldoen? Bekijk hier onze blog met 7 tips voor een professionele (LinkedIn) foto.
 1. Update je CV bij Working RebelZ

Zoek je nu al een studentenbijbaan of wil je weten welke studenten jobs voor jou interessant zijn? Upload gratis jouw CV bij Working RebelZ en onze recruiters nemen contact met je op!

PS: Update ook direct je online profiel op LinkedIn. Ben jij helemaal klaar voor die toekomstige studentenbaan!

Recente vacatures

Klantenservice Medewerker

Amsterdam-Zuidoost
 Stern Customer Services
2.080,- p/m

Houd je van bellen? Ja? Met mensen in contact zijn? Ook leuk? Geld verdienen? Check?!
Nou dan hebben we vast en zeker een match!

Bekijk vacature

Projectmanager Grafisch Vormgeving

Hilversum
 LEDimpact
Fulltime
2.300,- a 2.500,- p/m

In het gezellige Hilversum, wordt er gezocht naar een grafisch projectmanager. Ben jij nou creatief, houd je van uitdaging en vind jij organiseren helemaal het einde? Heb je ook nog eens grafische vormgeving skills? Dan is dit de perfecte baan voor jou!

Bekijk vacature

TOP JOB

Kwaliteitsmanager Brand Activation

Hilversum
 Dutch Moving Media
Fulltime
2.300,- tot 2.800,-

Ga jij voor het beste resultaat, ben jij creatief en heb jij oog voor details, dan hebben wij misschien wel een match! Lees snel verder voor alle ins en outs over de functie van kwaliteitsmanager en solliciteer direct!

Bekijk vacature

Sales adviseur Ziggo Zakelijk in Tilburg

Tilburg
 Stream-online
Parttime, Fulltime
rond 1680,- + bonus

Heb jij net zulke goede rijkunsten als Max Verstappen? Is een praatje maken voor jou geen probleem en kan je minimaal 24 uur per week werken? Dan is dit écht iets voor jou! Lees snel verder!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00