CV updaten – Zo maak je hem opvallend

De kerstvakantie is hét moment om jouw CV eens goed bij te werken. Sinds de laatste keer dat je je CV gebruikte is er veel veranderd. Je hebt een nieuwe studenten bijbaan (of zelfs wel meerdere studenten jobs) en je hebt meerdere trainingen afgerond. Daarnaast is het ook tijd om je vormgeving eens op te frissen. Tijd voor een update!

Waarom een CV update?

Je CV updaten doe je niet zo vaak. Op het moment dat je je hem met spoed nodig hebt (omdat je wilt solliciteren op die ene gave studentenbaan) is het eigenlijk al te laat. Door je CV nu al een grondige update te geven hoef je t.z.t. enkel een kleine aanvulling te doen.

4 CV update tips:

 1. Denk vanuit de werkgever

Voor je van start gaat met de vormgeving en het aanvullen van nieuwe studenten jobs bekijk je eerst je huidige CV kritisch. Is dat bijbaantje als vakkenvuller van toen je 16 was nog steeds relevant om te vermelden of kan je die nu wel weglaten? Bedenk wat voor een toekomstige werkgever relevant zal zijn om te weten over jou. Je CV en jouw motivatiebrief zijn het eerste contactmoment met jou bij een toekomstige sollicitatie voor een studentenbaan. Daar wil je dus indruk mee maken. Geef jij bijvoorbeeld al jaren voetbaltraining aan de F1 en heb je hier je trainingsdiploma voor behaald? Vermeld het op je CV! Voor jouw toekomstige werkgever van die studentenbaan betekent dit namelijk dat jij leiding kan geven en kan corrigeren op andermans niveau. Door kwaliteiten, competenties en talen te benoemen toon je je totale palet aan kunsten.

 1. Update je werkervaring én functietitels

Voeg nu de werkervaring van studenten jobs toe die nog niet vermeld stonden op je CV. Je wilt liever geen gat op je CV, maar bedenk wel of de studentenbaan die je vermeld relevant is. Onder de functietitel vermeld je in het kort je verantwoordelijkheden van deze studentenbaan en hoe je hierin gegroeid bent. Houd deze tekst kort en overzichtelijk. Door lezers net genoeg te geven dat ze meer willen weten zorg je ervoor dat ze je gaan bellen voor een eerste gesprek.

Bekijk daarna de functietitels die al op je CV stonden. Zijn deze nog actueel of kan je deze moderner omschrijven? Voorbeeld: Caissières zijn tegenwoordig verkoopmedewerkers. Daarmee krijgt jouw werkervaring bij die studentenbaan de juiste titel die het verdient.

 1. Uitstraling CV

Heb je alle informatie in één document die je wilt delen met jouw toekomstige werkgever? Dan kan nu het vormgeven beginnen! Tegenwoordig zijn CV’s niet meer een Word document met rijen tekst onder elkaar, maar opvallende presentaties. Om direct op te vallen adviseren we je om hierin mee te gaan!

 • Stap 1: Bepaal een design
  Stel jouw CV design op. Mocht je liever niet werken met photoshop, dan kan je ook flinke stappen maken met Word (als je hier een beetje handig mee bent). Hieronder meerdere inspiraties van opvallende CV’s.
 • Plaats de tekst in het tekstruimtes
  De net opgestelde tekst plaats jij nu op de juiste plek. Lees onze blog over de meest gemaakte fouten in een CV, zodat je zeker weet dat je de tekst juist plaatst.
 • Voeg een professionele foto toe
  Door een recente foto toe te voegen aan jouw CV kan die ene studentenbaan opeens een stuk sneller binnen handbereik zijn. Recruiters en werkgevers die CV’s met een foto onder ogen krijgen zijn namelijk minder snel geneigd om deze weg te leggen zonder goed gelezen te hebben. Benieuwd waar een professionele foto aan moet voldoen? Bekijk hier onze blog met 7 tips voor een professionele (LinkedIn) foto.
 1. Update je CV bij Working RebelZ

Zoek je nu al een studentenbijbaan of wil je weten welke studenten jobs voor jou interessant zijn? Upload gratis jouw CV bij Working RebelZ en onze recruiters nemen contact met je op!

PS: Update ook direct je online profiel op LinkedIn. Ben jij helemaal klaar voor die toekomstige studentenbaan!

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00