Deliveroo zzp’ers fietsen naar een arbeidsovereenkomst

Deliveroo is het eerste werkplatform dat een rechtzaak verliest met betrekking tot de rechten van de zzp’ers. De kantonrechter heeft besloten dat de bezorgers aanspraak maken op een arbeidsovereenkomst bij de fietsende bezorgdienst. Bovendien maakte de kantonrechter een besluit over de cao, waarbij beroepsgoederenvervoer van toepassing is.

Gevolgen andere platformen

De vraag is wat de gevolgen zijn voor andere platformen als Temper, Helpling, Uber Eats enz. Naar verwachting zullen de vakbonden per zaak bekijken wat er van toepassing is qua werkovereenkomst. Gaat het allemaal dezelfde richting op, of zit er een degelijk verschil tussen de werkplatformen. Deze vraag staat voor nu nog uit, maar waarschijnlijk wordt er hier gauw genoeg meer over duidelijk.

Ben jij zzp’er?

Het kan natuurlijk zo zijn dat jij hiermee te maken krijgt als zzp’er zijnde. Maar wil jij wel een arbeidsovereenkomst? Zo niet, heeft Working RebelZ buiten de functies met arbeidsovereenkomst ook leuke en uitdagende klussen voor zzp’ers. Check hier onze vacatures eens, misschien zit er iets voor je tussen!


× Chatten? Available from 08:00 to 18:00