Festivals Facts

Harde beats, heel veel blije mensen en dansen in de zon. De plek waar alles kan en het dak er bij voorbaat al af is. Groepjes vrienden, koude biertjes en gedeelde kluisjes. Daar waar geld niet bestaat en dixi’s overuren draaien. We hebben het natuurlijk over de SUMMER FESTIVALS! In deze festiblog nemen we je mee uit. Waar moet je zijn deze zomer? Welke moves zijn into the groove en welke kun je beter bewaren voor thuis voor de spiegel? Tip’s, tips, tricks en praat voor in- en uit je plaat. Want alleen als je hier even bij stil staat, kun je zo de sterren van de hemel dansen!

Ga snel naar…

Money money money

I work all night, I work all day to pay the bills I have to pay. First things first: op een festival heb je knaken nodig. To pay the beers you have to pay. En die super toffe, hippe summer outfit die je had gezien is ook niet gratis. (zo’n outfit waar je de blits mee denkt te maken en op de dag zelf blijkt dat meer mensen exact diezelfde blits wilden maken. Balen!) Je wilt ook een buffertje hebben en niet platzak zijn na deze onvergetelijke dag. Zo duur hoeven de dansjes nou ook weer niet te zijn en daarbij: katers kosten ook geld. We hebben dus eerst een baantje nodig.

Een startersfunctie, een studentenbijbaan, gooi maar in mijn festival petje. Ben jij klantgericht? Misschien kun je aan de slag gaan als verkoper. Ben je representatief en spontaan? Check eens onze vacatures voor Hostess of Sampler. Welke karaktereigenschappen jij ook bezit, er past altijd een job bij.  Working RebelZ heeft vele vacatures en is van alle markten thuis. Zin om aan de slag te gaan? Your (welcome to the) future starts here. Check al onze vacatures en zet je tanden in een nieuwe job! Je kunt namelijk alleen een dancing Rebel zijn als je daarvoor een Working Rebel bent geweest.

I like to move it, move it

You like to….MOVE IT! Hoe zorg je nou dat je helemaal in the groove bent op een festival. Het lijkt vaak simpel maar schijn bedriegt. Hoe makkelijker het eruit ziet, hoe gewiekster de danser. Hoe nonchalanter de blik, hoe bewuster de move. Een dansje is vaak inherent aan een tijdsbeeld, een (sub) groep en is daarmee meer dan een dansje. Het hakken (en zagen!) uit de jaren ’90 was niet alleen een opvallende, bizarre en -eerlijk is eerlijk- moeilijke move, het stond ook voor een groep, een beweging een tijdsbeeld. Voor een aussie, hardcore en kale hoofden. Genoeg over de ‘jaren 90. Nineties NOW maar nu even niet. Let’s take a look at shuffle. Een dansstijl van de hipsters. Deze dans gaat terug naar de Melbourne Shuffle.

Deze shuffle from down under ontstond eind jaren ’80 tijdens de opkomst van house. Daarna shuffelde de dans toch meer in de richting van de rockscene. In de zomer van 2011 werd de shuffle een hit door het nummer  ‘Party Rock Anthem’ van hiphopduo LMFAO. Als we technisch inzoomen op deze dans dan zien we duidelijk elementen van de charleston. Je weet wel, die dans die onze ouders deden als ze uit hun LP plaat gingen en jij alleen maar hoopte dat het snel zou stoppen. Eigenlijk is het deze dans in een iets nonchalanter jasje. Zoals net al aangekaart: het lijkt makkelijk, dit is het niet. De voeten moeten best een eigen leven leiden maar tot een bepaalde hoogte. Anders ligt de val op de loer. Dit allemaal met een poker face en een biertje in je hand. DO try this at home!

Tips & Tricks

De festival route is er een die festival lovers allemaal kennen. Hieronder gaan we in op deze route. Er zijn namelijk meerdere wegen die naar de main stage leiden. SO PAY ATTENTION!

Blij in de rij

De rij voor de ticket check. Wie kent deze niet? Een beetje festival heeft mooi weer dus je wacht al snel in de zon. In dezelfde rij heb je altijd de mensen die dit als iets negatiefs ervaren (deze mensen vinden hun bierglas vaak half leeg en zie je vaak neer zitten bij de pakken) Zij slaan kreten uit als “Ik trek die zon echt niet”; “waarom duurt het zo lang;  en “Ik zei toch dat we eerder moesten vertrekken”. Onze tip hier is: zorg dat je niet bij deze mensen hoort. Hoor bij de mensen van wie het glas half vol is. Denk aan deze opstekers:

   • Wachten in de regen is veel vervelender
   • Het pigment dat nu zijn werk doet, staat perfect bij je look
   • De vitamine D die je opslurpt zorgt voor een natural high
   • Je kunt vast even bonden met je medefestivalgangers: altijd gezellig!

Tipje van de sluier: zorg dat je altijd water mee hebt voor in de rij!

Voel je thuis bij je kluis

Je hebt mensen die een kluisje voor mietjes vinden maar vaak komen deze mensen er halverwege het feest op terug. En daarbij: met mietjes is niks mis! Regel dus altijd een kluisje. Al doe je er maar een mini vestje in. Er is namelijk niks vervelenders (in deze categorie) dan je de hele dag ergeren aan een minivestje. Daarbij:

   • Kluisje kun je delen: ook zo maak je vrienden!
   • Kluisje wordt vaak gebruikt als meetingpoint: zo vind je elkaar altijd terug
   • Borg terug krijgen is altijd leuk! Zeker als je was vergeten dat je dit had betaald!

Tipje van de sluier: leen je sleutel niet uit. Vaak raak je elkaar kwijt en ben jij de pineut.

Kluisjes op een festival

Scoor je kluisje al bij binnenkomst zodat je vrij kan dansen

Water wijsheid

Met het bier zit het wel goed op festivals. Maar wordt er ook genoeg water gedronken? Op een stralende festival dag droog je sneller uit dan op de gemiddelde kantoor dag. Neem de zon, het dansen, alcohol consumpties (en wat al niet meer). Gooi deze elementen in de blender en je hebt een verhoogd risico op uitdroging. Water drinken is dus must! Maar….. overdrijf het niet! Het gebeurt nog steeds regelmatig dat mensen outgaan, of zelfs overlijden aan een watervergiftiging.  Daarom ook graag aandacht hiervoor. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, doe daar je voordeel mee!

Wat gebeurt er bij een watervergiftiging?

Tijdens een watervergiftiging krijgt je lichaam te veel water binnen in een korte tijd. Deze vergiftiging (ook wel water intoxicatie genoemd) zorgt ervoor dat de nieren het water niet meer kunnen verwerken. Water (en het teveel daaraan) wordt normaliter omgezet in urine maar als de nieren het niet meer aankunnen, verdwijnt het in het bloed. Gevolg daarvan is weer dat er een gevaarlijk lage bloeddruk kan ontstaan en alle belangrijke cellen in het lichaam te veel water opnemen. Er kunnen zwellingen ontstaan hierdoor en zeker in de hersenen is dit levensgevaarlijk.

Wanneer treedt watervergiftiging op?

Het verschilt per lichaam hoeveel water er verwerkt kan worden. Gezonde nieren zouden 8 tot 10 liter moeten kunnen verwerken op een dag. Het gevaar op festivals is dat er in korte tijd veel gedronken wordt. Als je 4 liter in 2 uur tijd drinkt, dan is er dus ook al kans op gevaar. Je geeft het lichaam te weinig tijd om schoon schip te maken.

Tipje van de sluier: wees je bewust van het aantal flesjes water dat je ongeveer hebt gedronken. Vertrouw er ook op dat als je regelmatig water drinkt, je je lichaam voldoende vocht geeft.

Hey Mister DJ

Of je nou aanslaat op Armin, hard gaat op Hardwell, stuitert op Sunnery, los gaat op Len Faki of bounced op Bennie Rodriquez, de dj is de baas. Hij of zij bepaalt. Dat ze muzikaal zijn weten we. Dat ze kunnen draaien, horen we. Maar speaking about money, money money. Hoeveel draaien zij bij elkaar in 1 jaar tijd. Let’s have a look!

Geld verdienen als DJ

Ben je doorgebroken als DJ? Dan is het tijd voor money, money, money

   • Martin Garrix > 16,5 miljoen
   • Dimitri Vegas & Like Mike > 13,2 miljoen
   • Armin van Buuren > 10,2 miljoen
   • Hardwell > 11 miljoen
   • Tiesto > 33,1 miljoen
   • David Guetta > 21,1 miljoen
   • Afrojack < 12,7 miljoen

Mocht je aan de praat raken met Mister DJ op een festival en jullie bestellen een drankje, laat je muntjes dan dus vooral in je pocket!

AGENDANCE…..

Pluk de dag, pluk de nacht, pluk het feest. Of je nou wilt dansen, kamperen, sporten of loungen, je wilt weten wat er deze zomer te plukken valt toch? Check onze festival agenda en wees er als de swingende kippen bij!

   • Nijmeegse Vierdaagse – 17 – 20 juli > Nijmegen
   • Tomorrowland – 20 juli > De Schorre, België
   • Welcome to the Future – 21 juli > Het Twiske
   • Dominator – 21 juli > Eersel
   • De Leuke Festival – 21-07 > Utrecht
   • Milkshake Festival – 28/29 juli > Amsterdam
   • Electronic Family – 28 juli > Rosmalen
   • Guilty Pleasure Festival – 29 juli > Amsterdam
   • Solar Weekend Festival – 2-5 augustus > Roermond
   • Airforce Festival – 4 augustus > Enschede
   • Dance Valley – 11 augustus < Spaarnwoude
   • Loveland Festival – 11-12 augustus > Amsterdam
   • Pukkelpop – 15-18 augustus > Hasselt
   • Lowlands > 17-19 augustus > Biddinghuizen
   • Den Haag Outdoor – 18 augustus > Den Haag
   • Hollands Feest aan Zee- 24 augustus > Den Haag
   • Mysteryland- 25-26 augustus > Haarlemmermeer
   • Strandfestival ZAND – 25 augustus > Almere
   • We love the 90’2 – 25 augustus > Nijmegen
   • Into the Great Wide Open – 30 augustus – 2 september > Vlieland
   • Dream Village Festival – 31 augustus – 2 september > Breda
   • Lief Festival – 1 september > Utrecht

Nijmeegse vierdaagse

Ja festivalgangers, jullie zien het goed. De Festival agenda begint met een gezonde start. De Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar wordt alweer de 102e editie georganiseerd. Toen dit festival startte in 1916 moesten de ouders van Sunnery James en Armin van Buuren nog geboren worden. De dans = t walk of life; the main stage is de ruim 200 kilometer wandelaars; de dj is je eigen spirit; de beats zijn je stappen op het asfalt. Heb jij het minder op wandelen maar kun je nog wel wat geld gebruiken? Check dan de vacatures van Working RebelZ en misschien kun jij deze editie nog aan de slag op een van onze campagnes op de Nijmeegse vierdaagse.

Werken op de Nijmeegse 4 daagse feesten

Je kan ook werken combineren met feesten! Work, work, party.

En daarna…….

LET’S DANCE!

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00