035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Werknemers » Hoe maak je een goede indruk op je eerste werkdag?

Hoe maak je een goede indruk op je eerste werkdag?

09-12-2020 | tips, Werknemers

Jij bent aangenomen en al snel breekt het moment aan waar je op gewacht hebt: je eerste werkdag! Je krijgt nieuwe collega’s, je gaat nieuwe kennis opdoen en je krijgt een nieuwe werkplek.

Het zal vast een stressvolle dag worden, maar jij komt die door met een SMILE. Ondanks dat het mogelijk allemaal logisch voor je klinkt, is het toch nog even goed om bij de volgende punten stil te staan.

Hoe ga jij de beste indruk maken op je werkdag?

Tijdens je sollicitatieproces heb je al onwijs veel onderzoek gedaan naar het bedrijf, maar check opnieuw de website en de social mediakanalen voor je eerste werkdag. Er is vast weer nieuwe informatie beschikbaar en zo ben je weer helemaal up-to-date.

De avond voor je eerste werkdag

Het is belangrijk dat jij relaxt begint aan je eerste werkdag en daar kan jij jezelf op voorbereiden.

  1. Leg alvast je kleding voor de dag erna klaar.
  2. Bereid alvast je lunch voor.
  3. Pak een schrijfblok of iPad in, zodat je aantekeningen kan maken. Waarschijnlijk is dit op je werkplek ook beschikbaar, maar beter dubbel dan niet.
  4. Ga op tijd naar bed.

Het is zover! Je eerste werkdag is aangebroken!

Ben je klaar voor je eerste goede indruk? Vergeet dan niet:

  1. Te ontbijten.
  2. Op tijd te vertrekken.
  3. Je telefoon op stil te zetten.

Je werkdag is gestart!

Wees proactief, nieuwsgierig en stel vragen. Neem een open houding aan en toon initiatief. De collega die jou inwerkt, kan vast al jouw vragen beantwoorden, maak hier gebruik van. Hij of zij kan jou ook vast alle roddels vertellen, maar onze tip aan jou: blijf hier neutraal in. Het is belangrijk dat je jezelf blijft. Het is namelijk de start van jouw nieuwe baan en jouw eerste indruk zullen mensen onthouden.

Einde eerste werkdag

Loopt jouw eerste werkdag ten einde? Kijk dan rond hoe je collega’s hiermee omgaan. Rent iedereen de deur uit, werkt iedereen nog door of wordt er rustig opgeruimd? Wat zij doen, doe jij ook. Zorg ervoor dat jij niet de eerste bent die naar huis gaat.

Heel veel plezier op je eerste werkdag!

Recente vacatures

TOP JOB

Commercieel Medewerker in de buitendienst

Huizen
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.200,- p/m

VodafoneZiggo krijgt geen genoeg van al die leuke, spontane collega’s. Daarom zijn ze op zoek naar meer! Ben jij ook zo lekker spontaan, enthousiast en houd je wel van een praatje? Dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk vacature

NIEUW

Vertegenwoordiger Buitendienst

Rotterdam
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,- p/m

VodafoneZiggo heeft zulke leuke collega’s, maar is bezig met uitbreiding! Ben jij ook energiek, lekker spontaan en houd je af een toe van een grapje? Dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk vacature

TOP JOB

Medewerker Klantenservice

Amsterdam
 Stern Customer Services
Parttime, Fulltime
12,- p/u

Vind jij het leuk om met mensen in contact te zijn, heb je een vlotte babbel en is advies geven écht jouw ding? Kom dan werken bij Stern! Lees snel verder.

Bekijk vacature

TOP JOB

Verkoopadviseur Ziggo Zakelijk

Tilburg
 Stream-online
Parttime, Fulltime
2.030,- + Bonus

Heb jij een vlotte babbel, leuke glimlach en je hartje klopt voor verkopen? Dan is dit DE baan voor jou, lees snel verder!

Bekijk vacature

Accountmanager telecom Door to Door

Breda
 Stream-online
Parttime, Fulltime
2.030,- + Bonus

Jij hebt veel praatjes en kan producten verkopen als de beste! Ben jij dit? Dan hebben we een superleuke baan voor jou! Lees snel verder voordat het te laat is!

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00