Nog geen studentenkamer gevonden? Januari is jouw maand!

Ben jij actief op zoek naar een studentenkamer, maar heb je tot nu toe nog geen succes? Uitzendbureau Working RebelZ heeft voor jou dé kamertip. Januari is namelijk de maand waarin het percentage gestopte studenten het hoogst is. Veel van deze studiestoppers (die op kamers wonen) gaan weer thuis wonen nu ze geen recht meer hebben op uitwonende studiefinanciering. Dit betekent dat er in januari veel studentenkamers vrij komen! Dat is weer een win win voor jou. Om direct te slagen stelde Uitzendbureau Working RebelZ voor jou 6 hospiteertips samen. En, zodra jij eindelijk in jouw studentenstad woont kan je ook direct solliciteren op een studenten bijbaan in de buurt bij Working RebelZ. Onze studenten vacatures maken jouw studentenleven nog leuker!

Succesvol hospiteren doe je zo: Hospiteertips

Jij bent misschien al wel op eindeloos veel hospiteeravonden geweest, waar jij uiteraard je super leuke zelf was. Je vertelde heel enthousiast over je hobby’s, je huidige bijbaantje en over die gekke ervaring tijdens je vakantiewerk in Frankrijk. Jij vertrekt aan het einde van de avond met een super goed gevoel. Helaas krijg je al na een kwartier een whatsappje met ‘Sorry, je hebt de kamer niet gekregen.’ Met de 6 hospiteertips van uitzendbureau Working RebelZ ga jij de volgende keer shinen!

Tip 1: Wees jouw originele, unieke zelf

Tijdens de hospiteeravond is het belangrijk dat je al vanaf moment 1 jezelf bent. Als je je namelijk anders voordoet dan dat je bent, komt dat heel snel uit. Als jij normaal gesproken heel erg relaxt bent moet je tijdens de hospiteeravond je niet voordoen als iemand die altijd wat te vertellen heeft. Zie het als een sollicitatiegesprek voor jouw studentenbaan. Je wilt een goede indruk achterlaten waardoor zij jou willen hebben. Pas op met sociaal wenselijke antwoorden geven, want dat kan betekenen dat je een andere indruk achterlaat dan je eigenlijk wilt. Durf dus echt uit te komen voor wat jij belangrijk vindt.

Tip 2: Bereid je voor op veelgestelde vragen

Elk studentenhuis probeert unieke vragen te bedenken voor zijn hospiteeravond, bv:

  • ‘Als je een dier was, welk dier zou je dan zijn?’
  • ‘Als je iets in dit huis zou mogen veranderen, wat zou het dan zijn?’

Reageer relaxt op deze bijzondere vragen. Het gaat vaker om de manier waarop je reageert en je argumentatie dan dat je de allerbeste keuze maakt. Op de veelgestelde vragen kan je je beter voorbereiden. Dit zijn namelijk soort gelijke vragen als in een sollicitatiegesprek voor een studenten bijbaan. Denk aan ‘Wat zijn je hobby’s?’ en ‘Hoe ziet jouw week eruit?’. Door alvast te bedenken wat je wilt vertellen zit je daar niet met je mond vol tanden.

Tip 3: Check je eigen social media

Zorg ervoor dat je social media matcht met het beeld dat je schetst naar je potentiele huisgenoten op de hospiteeravond. Uitzendbureau Working RebelZ helpt jou hiermee. Lees hier de blog ‘Matcht jouw online imago met je C.V.?’

Tip 4: Stel je aan iedereen voor

Door je aan iedereen persoonlijk voor te stellen tijdens de hospiteeravond maak je op iedereen een eerste indruk. Geef een goede stevige hand, noem je naam en kijk de persoon aan. Als jij je ook voorstelt aan alle andere kamerzoekende mensen laat je zien hoe sociaal je bent.

Tip 5: Cadeautjes hebben niet altijd effect

Hoe leuk het ook klinkt om een cadeautje mee te nemen, wij raden het af. Doe dit enkel als je weet dat het goed gaat vallen. Je betaalt je namelijk anders blauw aan cadeautjes (mocht je eerste hospiteerpoging niet succesvol zijn) en het kan overkomen alsof je mensen aan het omkopen bent.

Tip 6: Ga 1 op 1 in gesprek met de bewoners

Om echt een indruk te maken werken 1 op 1 gesprekken gemakkelijker. Mocht je dus in een groepsgesprek terecht komen adviseren we je om ook andere momenten op te zoeken. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent en een gesprek kan aankopen als het nog rustig is of tijdens een nieuwe refill ronde aanbiedt om even te helpen met de drankjes. Dan kan je direct met één van jouw potentiele huisgenoten spreken.

Heb jij jouw studentenkamer bemachtigd?

Dan is jouw volgende zoektocht een studenten bijbaan! Uitzendbureau Working RebelZ heeft de leukste studenten vacatures voor jou. Bekijk direct de actuele studenten vacatures & schrijf je gratis in als werkzoekende. Succes!

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00