Jouw arbeidskansen op een studentenbaan volgens experts

Old way, new way

Ja student, je leest het goed! 2018 wordt jouw jaar. Het jaar van de banen dus ook de bijbanen en studentenbanen. Als we de Telegraaf van 28 december mogen geloven dan liggen de banen komend jaar voor het oprapen. Maar liefst 150.000 nieuwe banen worden er verwacht. Daar komt nog eens bij dat werkgevers in verschillende takken van sport werkzoekenden ( jullie! ) zullen moeten aantrekken door met hogere lonen en betere arbeidersvoorwaarden op de proppen te komen. Kan het nog beter? Uhm…ja. Jouw ideale studentenbaan komt in 2018 in zicht!

De arbeidsmarkt bloeit als nooit te voren

Tijd voor de visie van een expert! Want wij willen natuurlijk alle nieuwtjes horen over de ontwikkelingen met betrekking tot bijbanen, studentenbanen en studentenvacatures. Wie kan daar beter over vertellen dan de directeur van het onderzoeksbureau voor de arbeidsmarkt? Ik stel u voor aan Geert-Jan Waasdorp. Volgens Waasdorp gaat het aantal werklozen nu richting de 350.000. Oke, dat zijn nog steeds 350.000 mensen zonder baan of studentenbaan maar als je bedenkt dat dit het laagste aantal is sinds 2009 dan is het zo slecht nog niet!

Functie-eisen studentenbaan weer terug naar de basis

Dan hebben we ook nog Arbeidsmarktdeskundige Rob Witjes van het UWV ( wie kent hem niet ) die daar een schepje boven op doet. Hij geeft aan dat bedrijven de functie-eisen voor een (bij) baan weer terugbrengen naar de basis. Je hoeft niet meer die sollicitant te zijn met duizend poten om in aanmerking te komen.

Dus, hup solliciteer voor die studentenbaan

Hoor jij nou stiekem toch bij die 350.000 werklozen en ben jij nog naarstig opzoek naar een perfecte studenten job, dan hebben wij wederom goed nieuws voor jou! ( houdt het dan nooit op?) Working Rebelz helpt jou bij het vinden naar de perfecte studenten job. Schrijf je nu in en lift mee op deze enorme groei op de arbeidsmarkt! See you soon?  

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00