Hoe overleef ik de maandag?

Na een druk weekend plof je op de zondagavond neer op de bank. Je opent een zak chips en begint met een nieuwe film (iemand moet het doen). Reality-check, de maandag begint alweer over een paar uur! Hoe leuk die studentenbaan ook is, grote kans dat de maandag ook niet jouw favoriete dag van de week is. Working RebelZ zet 5 tips op een rij om jou door deze maandagen te slepen. Zó overleef je die maandag!

Tip 1 Maak een weekplanning

Laat die zak chips nog even dicht en start die film maar een halfuurtje later. Je zit er waarschijnlijk niet op te wachten, maar het maken van een weekplanning is de oplossing voor alles! (Oké misschien niet voor alles maar het scheelt wel een hoop) Wanneer jij aan het begin van de week al jouw taken op een rijtje hebt gezet, weet je waar je aan toe bent. Dit voorkomt dat je later in de week al het overzicht kwijt bent of misschien taken niet af krijgt. Nog een tip: zet hier ook je uitjes in! Op die manier gebeurt het nooit dat je een dubbele afspraak met jezelf hebt. Want als je iemand niet wilt laten zitten, is het jezelf. Oké, leuk en aardig maar wat zegt dit over het doorkomen van die beruchte maandag? Goede vraag! Een kritische lezer, daar houden we van. De maandag ga jij in met veel meer controle en zelfvertrouwen. Je hebt alles namelijk al ingepland dus weet precies waar je aan toe bent. Iets met regeren en vooruitzien.

Tip 2 Plan ook leuke dingen in

Studentenbaan hier, college daar. Je rolt van het een in het ander. Het uitzicht op het weekend houdt je op de been. Maar waarom eigenlijk wachten op het weekend voor dat leuke uitje? Je zou bijna vergeten dat je doordeweeks ook vrije tijd hebt. Gebruik die ook voor wat leuks! Het leuke van leuke dingen is dat ze leuk zijn (duuuuhh)  maar ook dat je je erop kunt verheugen. Als jij maandag naar je studentenbaan fietst in de wetenschap dat je de volgende dag vriendinnen te eten krijgt, dan sta jij vrolijker te bikkelen tijdens je werk. Omdat je nog wat leuks in het vooruitzicht hebt. Simpel! Weet je nou echt niet waar je de tijd vandaan moet halen? Lees dan hier ons blog over timemanagement. Je wordt nog een tijdmachine met al die handige tips.

Tip 3 Sta vroeg op

Ochtendmens of niet, vroeg opstaan hoort erbij! (althans, als jij die maandag wil opvreten met huid en haar) Zet dus vroeg je wekker en stap als het even kan met je goede been uit bed (dit scheelt ook een hoop). Je bent de dag net iets voor door iets meer tijd te nemen voor de ochtendrituelen en dat geeft een rustig gevoel. Jij springt niet hals over kop op de fiets naar je studentenbaan maar jij fiets zen en rustig die kant op. Een koffietje onderweg om echt wakker te worden? No problemo! Beetje cafeïne maakt het af.

De vooravond hiervan (zondagavond wel te verstaan) wordt jouw beste vriend! Leg dan vast je kleding klaar en bak vast een eitje (tipje van de sluier: met spek en kaas. Wees niet bang, koud is dat heerlijk! ) Door deze voorbereidingen, heb je in de ochtend meer tijd andere dingen, hoe vind je die? Neem die extra lange douche of schenk jezelf een tweede bakkie in. Enige wat dan dus weer niet mag, is langer in bed blijven liggen maar dat begreep jij al!

Tip 4 Maak een lekker maandagmaal

Maandag ga jij heerlijk voor jezelf koken. Als je terugkomt van je collega of studentenbaan, transformeer jij in een culinair wonder. Op de maandag kun jij karamelliseren (wortels),  pocheren (je eitje), arroseren (je vlees) en jongleren (met je pannen). Poêleren bewaren we voor de dinsdag! Deze tip sluit aan bij tip 2: je kunt je al tijdens je studentenbaan verheugen op het eten. Daarbij zorgt de uitvoering van deze tip ervoor dat je tijd voor jezelf maakt. De zogenaamde me-time. Me-time is goed voor de rest van de week. Je maakt namelijk even pas op de plaats waardoor je veel beter in je vel zit. Tipje van de sluier: eet eens mie tijdens de me-time om het avondje compleet te maken.

Tip 5 Zorg voor een leuke studentenbaan

Niks is erger dan als een berg opzien tegen je studentenbaan. En binnen dat genre is niks erger dan op zondagavond opzien tegen je studentenbaan waar je maandag weer mee moet beginnen. Zorg dus voor een leuke studentenbaan om dit gevoel te tackelen. Zo ga je fluitend naar je werk en kom je zingend weer terug. Ook…uhm….zelfs op de maandag.

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00