Sales topper bij VodafoneZiggo: Fernando-Juan de Vries

Sales Representative Fernando-Juan de Vries heeft het ontzettend naar zijn zin bij VodafoneZiggo. Midden december (2017) kwam hij op gesprek voor de functie planner, maar wij wisten direct dat hij het zou gaan maken in de sales! Inmiddels is Fernando ongeveer 3 maanden aan het werk voor VodafoneZiggo als Sales Representative en hij voelt zich meer op zijn plek bij een werkgever dan ooit tevoren! Wij interviewden hem.

Wie is de sales topper?

Fernando-Juan de Vries is geboren in Leeuwarden en woont momenteel in Alkmaar. “Ik ben 29 jaar en heb een vriendin, een dochter van 5 én een zoon op komst. Ik ben ooit als vakkenvuller begonnen en toen de scheepsinterieurbouw ingegaan. Op een gegeven moment vroeg ik mezelf af: wat wil ik echt gaan doen? Ik ben toen gaan studeren in de richting van accountancy en heb ook 6 jaar in deze branche gewerkt. De commerciële kant trok me meer aan dus ben ik richting de sales gegaan.”

Sales Representative bij VodafoneZiggo

Fernando is aan de slag gegaan als Sales Representative bij VodafoneZiggo. De Sales community bij VodafoneZiggo is opgericht om de klanten beter te adviseren, de verkoopresultaten te verbeteren en de klanttevredenheid op te schroeven. “Het is aan mij de taak om te kijken wat er kan worden verbeterd qua internetsnelheid en wat VodafoneZiggo daar in kan betekenen. Hiervoor ga ik langs bij verschillende ondernemingen. Het maakt niet uit welke branche: van VvE tot Domino’s Pizza tot advocatenkantoren en meer!” Je bent dus veel op pad bij verschillende potentiële klanten. Als Sales Representative achterhaal je de behoeften en wensen van de klant en adviseert hen over de mogelijkheden van VodafoneZiggo. Als Sales Representative bij VodafoneZiggo ben je bezig met het verkopen binnen de zakelijke markt (B2B). “Je verkoopt zowel de producten van Vodafone als van Ziggo. Dat maakt het werk zo leuk”, aldus Fernando.

Waarom VodafoneZiggo en sales?

Fernando is enorm enthousiast over zijn baan en de werkzaamheden die hij uitvoert als Sales Representative. Wij vroegen ons af waarom hij voor VodafoneZiggo koos. “Ik wilde de commerciële kant op en commerciëler dan VodafoneZiggo kun je niet krijgen. Je spreekt alle bedrijven aan die er maar zijn. Daarin leer je naar mijn weten de 1000 en 1 gezichten kennen. Die kwaliteit wil ik beheersen. Ik heb binnen relatief korte tijd veel geleerd.” Fernando wilde meer richting de sales gaan. Waarom is hij zo geïnteresseerd in het sales vakgebied? “Ik vind het prachtig dat je iemand moet overtuigen van jouw product. Het is een uitdaging om daarin uit te blinken. Daarnaast besloot ik binnen korte tijd om dit te gaan doen. Mijn verwachting was nul: dit ga ik doen, ik ga ervoor en zie het wel.”

Waar komt de motivatie vandaan?

Fernando is een sales topper binnen VodafoneZiggo. Hij had dit zeker niet verwacht, omdat zijn verwachting op nul stond. Wat motiveert hem om het zo goed te doen? “Dat is een stukje mentaliteit en discipline. In mijn vorige baan had ik het minder naar m’n zin, maar heb ik me wel altijd voor de volle 100% ingezet. Motivatie zat altijd al in me en mijn volhardendheid komt nu tot ontplooiing. Daarnaast heeft VodafoneZiggo gewoon het beste product en netwerk dat er is.” VodafoneZiggo begeleidt en leidt medewerkers persoonlijk op. Ze motiveren dus niet alleen, maar trainen medewerkers ook om verder te komen.

Fernando aan het werk

Fernando aan het werk als Sales Representative

Belangrijkste leermomenten

Ook al is Fernando 4 maanden geleden begonnen, hij heeft al ontzettend veel geleerd. “Ik leerde dat je echt je mannetje moet staan: je moet namelijk presteren. Daarnaast wist ik niet dat een werkgever zo positief kon zijn voor jou. VodafoneZiggo is open en positief. Of je nu een topper bent of niet: iedereen wordt gelijk behandeld. Dit heb ik nooit eerder meegemaakt. Daarnaast staan ze open voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Ze zijn er écht voor jou. VodafoneZiggo motiveert medewerkers om zichzelf verder te ontwikkelen: dit moet je uiteraard wel willen.”

Wat wil je nog leren binnen het sales vakgebied?

“Ik heb binnen een relatief korte tijd veel onder de knie gekregen, omdat het echt in mij zit. Bij sommige dingen hoef ik minder moeite hoef te doen dan een ander. Ik wil graag nog leren sparren met de grote jongens. Wat ik nu doe is de basis, de volgende stap is MKB en daarna Groot Zakelijk.” Fernando weet ook zeker dat dit mogelijk is. Het kan volgens hem niet gek genoeg bij VodafoneZiggo, mits je je aan je afspraken houdt en resultaten behaalt. “Je kunt alle kanten op, zolang je jezelf bewijst. Als ze merken dat je weggelegd bent voor sales, zullen ze jou zeker stimuleren om jou te houden bij het bedrijf.”

Hoe zou je later willen doorgroeien?

“Ik wil zeker bij VodafoneZiggo blijven en dan ook aan het werk gaan bij Groot Zakelijk. Het lijkt me ook leuk om op korte termijn een eigen team te hebben en deze te coachen. Er is ruimte om door te groeien, dus als ik de kans krijg zal ik het ook zeker grijpen.” Hij weet niet waar het naartoe gaat in de toekomst, waar hij precies gaat stranden durft hij niet te zeggen. To be continued dus!

VodafoneZiggo logo vacatures

Het VodafoneZiggo logo

Tips als je aan de slag wilt gaan in sales bij VodafoneZiggo

Tot slot vroegen wij hem tips voor iemand die ook aan de slag wilt gaan bij VodafoneZiggo. “Het is belangrijk om niet teveel te verwachten van jezelf. Zeker in de eerste drie werken: het is niet zo dat je in de eerste week een topper gaat zijn. Als je maar gemotiveerd bent, wilt leren en jezelf wilt ontwikkelen. Het is wel belangrijk om eerst alle kennis tot je te nemen. Er komt namelijk toch een stukje expertise bij kijken. Je moet jezelf dus discipline bijbrengen. Wees leergierig en zorg ervoor dat je affiniteit hebt met producten van zowel ZiggoZakelijk als Vodafone!”

Op welke manier heeft Working RebelZ jou geholpen?

“In de eerste instantie kwam ik op sollicitatiegesprek voor een hele andere functie, namelijk planner. Working RebelZ zag direct dat ik beter bij een sales functie paste. Vanuit daar werd de functie Sales Representative mij aangeboden bij VodafoneZiggo. Working RebelZ heeft mij daar echt in gescout. Ze zagen direct dat ik iets kon betekenen voor VodafoneZiggo in de sales. En dat bleek ook echt zo te zijn!”

Wist je dat ook jij Sales Representative kunt worden bij VodafoneZiggo? Ook jij kunt Nederland blij maken met de producten van VodafoneZiggo.

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00