035 303 8230 info@workingrebelz.nl
Home » Werknemers » Timemanagement: baas over je eigen agenda

Timemanagement: baas over je eigen agenda

01-02-2018 | tips, Werknemers

Je bent begonnen met jouw ideale studentenbaan. Eindelijk! Dan zijn daar ook nog je vrienden, je studievereniging, je gitaarles en heel veel leuke kroegen, restaurantjes, theatervoorstellingen en films waar je dringend heen moet.  Je merkt steeds vaker dat de tijd je inhaalt waardoor je achter de feiten aanloopt. Hier wat tips om je agenda zo in te plannen dat jij weer de baas wordt!

Maak een weekplanning o.b.v. studie & studentbijbaan

Ga op zondagavond eens zitten met je papieren – of digitale agenda (tipje van de sluier: papier!) en een welverdiend kopje thee. (rooibos schijnt goed samen te gaan bij timemanagement) Pak je rooster van je studentenbaan erbij en schrijf dit over in je agenda. Ga verder per dag na wanneer je college hebt en welke afspraken er moeten. Je ziet dan vanzelf hoeveel tijd je nog over hebt voor andere dingen! Het lijkt super simpel maar juist in dit digitale tijdperk denken veel mensen dat alles digitaal terug te vinden is en het dus wel ergens dwarrelt. Dwarrelen is gevaarlijk! Roosters staan online, afspraken zijn genoteerd in je telefoon. Allemaal leuk geprobeerd (zeker een paar punten voor de moeite!) maar bundelen is key. Alleen dan heb je echt helder wat er per dag op het programma staat.

‘Nee’ is ook een antwoord

Iedereen wil iets van jou. Dat mag je als compliment beschouwen! Gefeliciteerd. Het nadeel van jouw populariteit is alleen dat jij als een kip zonder kop van hot (dates) naar her (tentamens) rent. Er is niks mis met kippen zonder kop maar op den duur verlies jij het overzicht. Daarbij is het veel leuker om ergens met aandacht te zijn en niet bezig te zijn met je volgende afspraak. Leven in het nu! Het voordeel van het nu is namelijk dat het je nooit in kan halen. Over timemanagement gesproken. ‘Nee’ is daarvoor vaak het antwoord. ‘Nee’ tegen je studentenbaan voor een extra shift. ‘Nee’ tegen je vrienden die beloven dat het deze keer echt bij 1 drankje blijft. ‘Nee’ is het nieuwe ‘ja’!

Elke seconde telt!

Wie zijn treinreis gebruikt om uit het raam te staren is niet van deze tijd of heeft de eerste 2 tips wellicht iets overdreven. Een treinreis is voor timemanagement 2.0 namelijk perfect om to do’s hand in hand te laten gaan. Je collega van je studentenbaan die je nog moest bellen; dat tentamen wat je nog moest leren; de tandarts die je nog moest mailen. Het kan allemaal in de trein. Zo maak je van trein reizen tijd reizen! Jij hebt talent. Conclusie: leef in het nu door vooruit te zien en te leren van gister. Vanaf………..NU!

Recente vacatures

TOP JOB

Sales adviseur zakelijke markt

Utrecht
 VodafoneZiggo
Fulltime
2.000,- a 2.200,- p/m

Ben jij fulltime beschikbaar, beschik jij over uitmuntende sales skills en hou je van een uitdagende baan? Dat is mooi want voor Vodafone Ziggo Zakelijk zoeken wij een sales adviseur voor de zakelijke markt rondom Utrecht!

Bekijk vacature

Verkoopmedewerker lifestyle

Spijkenisse
 KiK
Bijbaan
3,29- 6,64 p/u

Heb jij altijd al in de Retail branche willen werken en heb je ook nog tijd over in de week? Dat komt goed uit, want het filiaal van Kik in Spijkenisse zoekt een verkoopmedewerker lifestyle voor 10 uur in de week.
Lees snel verder!

Bekijk vacature

Verkoper in de retail

Zandvoort
 KiK
Bijbaan
3,29- 6,64 p/u

Het filiaal van Kik in Zandvoort zoekt een verkoper in de retail voor 10 uur per week. Word jij de nieuwe collega en heb jij alles in huis wat kik nodig heeft? Lees snel verder en kom erachter of je een match met Kik bent!

Bekijk vacature

Influencer gezocht

Hilversum
 Dutch Moving Media
Tijdelijk, Freelance, Bijbaan
Vergoeding per post

Het leukste (online) activatie bureau van Nederland zoekt Influencers om onze doelgroep, en die van onze klanten ook online te activeren….. Help us out!?

Heb jij een achterban van minimaal 5.000 volgers en weet jij hoe jij hen triggert met vette posts, kekke foto’s en story’s om over naar huis te posten? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Bekijk vacature

Winkelmedewerker Arnhem

Arnhem
 KiK
Parttime, Bijbaan
3,29- 6,64 p/u

Ben jij flexibel inzetbaar voor 16 uur per week. Woon jij ook nog eens in (de buurt van) Arnhem en heb jij een passie voor kleding? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want Kik Arnhem zoekt een nieuwe winkelmedewerker.

Bekijk vacature

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00