Timemanagement: baas over je eigen agenda

Je bent begonnen met jouw ideale studentenbaan. Eindelijk! Dan zijn daar ook nog je vrienden, je studievereniging, je gitaarles en heel veel leuke kroegen, restaurantjes, theatervoorstellingen en films waar je dringend heen moet.  Je merkt steeds vaker dat de tijd je inhaalt waardoor je achter de feiten aanloopt. Hier wat tips om je agenda zo in te plannen dat jij weer de baas wordt!

Maak een weekplanning o.b.v. studie & studentbijbaan

Ga op zondagavond eens zitten met je papieren – of digitale agenda (tipje van de sluier: papier!) en een welverdiend kopje thee. (rooibos schijnt goed samen te gaan bij timemanagement) Pak je rooster van je studentenbaan erbij en schrijf dit over in je agenda. Ga verder per dag na wanneer je college hebt en welke afspraken er moeten. Je ziet dan vanzelf hoeveel tijd je nog over hebt voor andere dingen! Het lijkt super simpel maar juist in dit digitale tijdperk denken veel mensen dat alles digitaal terug te vinden is en het dus wel ergens dwarrelt. Dwarrelen is gevaarlijk! Roosters staan online, afspraken zijn genoteerd in je telefoon. Allemaal leuk geprobeerd (zeker een paar punten voor de moeite!) maar bundelen is key. Alleen dan heb je echt helder wat er per dag op het programma staat.

‘Nee’ is ook een antwoord

Iedereen wil iets van jou. Dat mag je als compliment beschouwen! Gefeliciteerd. Het nadeel van jouw populariteit is alleen dat jij als een kip zonder kop van hot (dates) naar her (tentamens) rent. Er is niks mis met kippen zonder kop maar op den duur verlies jij het overzicht. Daarbij is het veel leuker om ergens met aandacht te zijn en niet bezig te zijn met je volgende afspraak. Leven in het nu! Het voordeel van het nu is namelijk dat het je nooit in kan halen. Over timemanagement gesproken. ‘Nee’ is daarvoor vaak het antwoord. ‘Nee’ tegen je studentenbaan voor een extra shift. ‘Nee’ tegen je vrienden die beloven dat het deze keer echt bij 1 drankje blijft. ‘Nee’ is het nieuwe ‘ja’!

Elke seconde telt!

Wie zijn treinreis gebruikt om uit het raam te staren is niet van deze tijd of heeft de eerste 2 tips wellicht iets overdreven. Een treinreis is voor timemanagement 2.0 namelijk perfect om to do’s hand in hand te laten gaan. Je collega van je studentenbaan die je nog moest bellen; dat tentamen wat je nog moest leren; de tandarts die je nog moest mailen. Het kan allemaal in de trein. Zo maak je van trein reizen tijd reizen! Jij hebt talent. Conclusie: leef in het nu door vooruit te zien en te leren van gister. Vanaf………..NU!

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00