Top 3 ongeloofwaardige (maar veel gebruikte!) smoezen om niet naar studentenwerk te gaan

Sommige mensen zijn altijd te laat. Vrienden en familie zijn het misschien wel van hen gewend. De werkgever van hun studentenbaan is er echter minder blij mee. NRC Q onderzocht het onderwerp te laat komen en kwam tot schokkende cijfers. 1 op de 2 Nederlanders komt één keer per maand te laat op zijn werk. (Dit is inclusief alle studenten jobs) Vacaturewebsite Working RebelZ verzamelde de top 3 meest ongeloofwaardige smoezen om te laat komen te verdoezelen of zelfs helemaal niet te komen.

Waarom komen mensen echt te laat?

Het kan een keer voorkomen dat je een keer 10 minuten te laat binnenrent bij je studentenwerk. De trein had vertraging, er was file onderweg of je kon geen parkeerplek vinden. Het liefst zoek je redenen die buiten jezelf liggen. Jij hebt die file niet veroorzaakt of de NS gevraagd zachter te rijden bij blaadjes op het spoor. Vaak ligt de factor toch helaas bij jezelf. Je was die ochtend niet heel snel, bleef te lang liggen in bed of was even vergeten dat je je overhemd nog moest strijken. Voor we aankomen bij de top 3 ongeloofwaardige smoezen zoomen we eerst in de realiteit.

4 opvallende redenen waarom mensen echt te laat komen bij hun studentenwerk: (waar ze zelf invloed op hebben)

 1. Multi-tasken in de ochtend
  Als je aan het multi-tasken bent denk je vaak dat je minder tijd nodig hebt dan je in werkelijkheid toch nodig hebt.
 2. Precies op tijd willen zijn
  Mensen die vaak te laat komen blijken een haat te hebben aan te vroeg zijn. Tijd over hebben vinden ze niet fijn. Ze willen liever precies op tijd zijn. Helaas gaat er dan nog wel eens wat mis en ben je te laat bij je studentenbaan.
 3. Moeite om uit bed te komen / verslapen
  Snoozen is heel aantrekkelijk en gevaarlijk.
 4. Televisieprogramma afkijken
  Het kijken van series is niet meer gebonden aan vaste uitzendtijden. 24/7 kan je Netflixen. Die ene aflevering afkijken lijkt in de ochtend veel belangrijker dan op tijd zijn bij je studentenwerk.

Het onderzoek van NRC Q ondersteunt deze opvallende redenen met haar eigen resultaten:

Onderzoeksresultaten NRC Q over te laat komen op je studentenwerk

Top 3 ongeloofwaardige smoezen

Het is tijd voor de top 3 ongeloofwaardige maar veel gebruikte smoezen! Mocht je deze excuses eens gebruikt hebben zonder heel hard bewijs dan mag je je diep schamen.

 1. Mijn huisgenoot heeft me opgesloten. Ik kan het huis niet uit.
 2. Al mijn kleding zit in de was.
 3. Mijn hond heeft mijn OV chipkaart opgegeten.

Bonus excuus: “Mijn moeder had de deodorant verwisseld voor haarlak. Ik heb twintig minuten met m’n armen in de lucht gestaan.”

Het beste excuus? De waarheid

Wil jij serieus genomen door je leidinggevende van je studenten bijbaan? De waarheid werkt altijd het beste. Wees eerlijk en vertel ook hoe je het voortaan gaat voorkomen.

Zoek jij nog een studenten bijbaan waarbij jij kan laten zien hoe scherp op tijd jij bent? Vacaturewebsite Working RebelZ heeft diverse studenten jobs. Kijk hier voor de actuele studenten vacatures.

× Chatten? Available from 08:00 to 18:00