10 februari 2020

Observeren, informeren, enthousiasmeren en activeren. Het leven van een sales promotor in een notendop.

Een sales promotor gaat strategisch te werk maar is altijd oprecht. Een goede sales promotor wil de klant namelijk echt helpen. En die bonus? Die is gewoon mooi meegenomen!

Wat moet een sales promotor in huis hebben? Hoe gaat een sales promotor te werk? We vertellen het je graag in deze blog.

De sales promotor. Wie is dat?

Een sales promoter staat op de winkelvloer met een duidelijk missie: zo veel mogelijk shoppers enthousiasmeren voor een bepaald product. De sales promotor kent de ins & outs van het product en steekt deze niet onder stoelen of banken. Een sales promotor is namelijk goed gebekt en proactief. Sales promotors werken vaak met een bonusregeling. Hoe beter jij het doet, hoe hoger je bonus.

Een sales promotor werkt met eigen targets maar vaak wel in teamverband waarin je elkaar helpt en motiveert.

Working RebelZ heeft veel jobs voor sales promotors. Leuk detail: wij werken uitsluitend voor mooie merken. Bonus, leuke collega’s (ook sales promotors), werken voor A-merken. Sounds good? Neem dan contact met ons op.

Taken & competenties van een sales promotor

Voor wat hoort wat. Alleen met de juiste competenties kun je de taken uitvoeren die bij de functie van sales promotor horen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Taak: een sales promotor zorgt ervoor dat hij/zij de productinformatie kan dromen. Alleen als je echt weet waar je het over hebt, kun je je mannetje staan in een verkoopgesprek. Kennis is macht!

Competentie: het is belangrijk dat de sales promotor de baan serieus neemt en in staat is zich te verdiepen in de materie van het product dat aangeprezen moet worden. Leergierig van aard dus!

Wie niet waagt, wie niet wint

Taak: een sales promotor stapt proactief op de doelgroep af en trekt direct de aandacht zodat de klant blijft luisteren naar het verhaal.

Competentie: het is belangrijk dat de sales promotor sociaal vaardig is en makkelijk in kan schatten hoe mensen in elkaar zitten en hoe het ijs het beste gebroken kan worden. Met een grapje, met een eerste usp van het product? Mensenkennis in huis en een proactieve houding zijn competenties die hierbij goed van pas komen. Een (of twee) vleugjes humor is mooi meegenomen!

Samsung producten verkopen als sales promoter

Eenmaal, andermaal……?

Taak: Een sales promotor voert een verkoopgesprek met de klant. In dit gesprek informeert de sales promotor naar de wensen van de klant. Alleen als de behoefte van de klant duidelijk is, kan het product het antwoord zijn op deze behoefte. Een sales promotor weet precies wanneer je moet luisteren en wanneer je weer de leiding moet pakken in het gesprek en het product moet pitchen.

Competentie: om een verkoopgesprek tot een goed einde te brengen is het belangrijk dat de sales promotor strategisch te werk gaat en goede communicatie skills bezit. Daarbij voelt een klant feilloos aan wanneer een sales promotor oprecht is en wanneer niet. Een sales promotor moet daarom integer en oprecht zijn. Lees hier welke verkooptechnieken van pas kunnen komen in een verkoopgesprek!

Dat smaakt naar meer

Taak: het is de bedoeling dat de sales promotor zo veel mogelijk mensen enthousiasmeert voor een product. Concreet: hoe meer orders er worden aangeslagen, hoe beter.

Competentie: het is belangrijk dat de sales promotor competitief is ingesteld. De sales promotor wil de beste zijn en het in elk gesprek beter doen. Kom maar door met die bonus!

Verkooptraining en producttraining

Om de sales promotors de kneepjes van het van te leren geeft de opdrachtgever vaak een producttraining en sales training voor de eerste werkdag.

Wil je vast een streepje voorstaan als je solliciteert als sales promotor? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om zelf een verkoop training te volgen!

Producten verkopen als sales medewerker en promotor

Sales werk aan de winkel

Bij Working RebelZ wemelt het van de vacatures voor sales promotors. Check onze sales pagina en reageer meteen! Kunnen we meteen lezen of horen hoe overtuigend jij bent!

Hulp nodig bij het vinden
van jouw nieuwe uitdaging?!

Jobalert aanmaken